Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 11:06 - Габрово - призрачният град или падението на една ТВ
Автор: drugi Категория: Бизнес   
Прочетен: 1183 Коментари: 1 Гласове:
2



Съзнавам, че темата е леко извън актуалност, но тъй като не претендирам да имам качеството на медия или на обществен анализатор и в светлината на изумлението ми от тази сутрин, реших да кажа какво мисля по въпроса.
Преди известно време, габровският кмет, си премести работното място в Министерски съвет и няколко изтъкнато мои съграждани решиха да се пробват да докажат, че са негови достойни заместници на кметското бюро.
По този повод националните телевизии решиха да вдигнат гледайемост, рейтинг, а от там и приходи с редица репортажи и организиране на дебати между кандидатите.

По този повод, една от телевизиите реши като бонус към един дебат да направи материал, който беше озаглавен "Габрово - призрачният град". Според този материал Габрово отдавна се е превърнало в призрачен град и без хора. И като потвърждение на тези думи един журналяга се беше изтапанил на зеленчуковия пазар и ни обясняваше, че:
Сега се намирам на едно от най-оживените места в Габрово - Зеленчуковият пазар, 20:00 (светло е - през деня) е ей на няма никакви хора. Т.е. индустриалният център отдавна се е превърнал в призрачен град.
Та така, зеленчуковият пазар наистина се намира относително близко до центъра на града, но принципно по това време на денонощието габровци вече са си напазарували и е съвсем нормално да няма никой на пазара.
Сумарно казано, в случая сме изправени или пред смайваща небрежност при правенето на материала, или пред много груб и циничен опит за манипулация на общественото мнение.
Като се има предвид факта, че освен на пазара, репортерът беше и в едно изоставено предприятие да си говори с никому неизвестен габфровски бизнесмен за трудностите на местната икономика, започвам в личните си представи и анализи да клоня към втората възможност ....
Оттогава и след няколко други случаи от житейския ми път и професионалната кариера, всичко излъчвано по тази ТВ извън футболните резултати на спортните новини и субтитрите на филмите, подлежи на много сериозно съмнение в моите представи.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Пак ли?
05.01.2011 22:52
Ако не си забравил за статиите на В.С., относно продажната българска журналистика, моля следващият пост да бъде една такава.Хем ще се върже с предните две,хем част от аудиторията ще поразмисли дали пък по телевизията не прекалиха с простотията!:((((Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093801
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол