Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2014 16:09 - Дело срещу НАП заради мързеливата част от данъчните
Автор: drugi Категория: Бизнес   
Прочетен: 1765 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2014 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  До Районен съд град Някой си

ИСКОВА МОЛБА
от "Бай Х.й" ЕООД, ЕИК 0000000
адрес на управление: през дола

Против НАП
представлявано доскоро от финансовия гений Чобанов

Цена на иска: 12 бона

УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН СЪДИЯ,
Фирма "Бай Х.й" ЕООД работи от години, като съвсем съвестно, чинно и глупаво заплаща навреме и в пълен размер дължимите се към бюджета суми за данъци и осигуровки от всякакъв характер. Като никога до този момент не сме се чудили за какво се харчат всичките тия пари, дето ги изливаме в хазната всеки месец.
Преди известно време имахме нешастието да сключим договор с "Тарикат" ЕООД, представлявано от на бившия комсомолски секретар сина му. Свършихме му работата, издадохме фактурите (10 бона) и си платихме ДДС-то. Пък "Тарикат" го ползвал, т.е. дръпнал го (ДДС-то, де).
И тъй като пари по фактурата така и не дойдоха, хванахме та заведохме дело срещу тариката.
Като стигнахме до съдия-изпълнител, обаче лъснаха едни 3 000 000 лева данъчни задължения. ЧСИ-то ни рече, че първо трябва да свършим работата на държавата, т.е. каквото вземем, да го дадем хазната и като се покрият трито мЕльона, тогава ако има останало нещо ще е за нас. Да, ама тарикатските активи са на стойност 100 бона макс.
Задължението на НАП е да събира данъците. И ако някой нещо се прави на луд и не плаща, да го бият през ръцете (питате ли ни как сме си плащали лихвата, като си забавихме ДДС-то с два месеца заради "Тарикат" ЕООД?!?). И с нашето ДДС плащаме заплатите на ей тия данъчни джелати, дето трябва да следят всичко да си е по правилата.
  
Та, да не се отплесваме... Мисълта ни беше, че задължението на НАПаджиите е да следят кой плаща и особено КОЙ НЕ ПЛАЩА данъци и веднага щом започне да мишкува, да го стиснат финансово за гушата. Да, ама "Тарикат" ЕООД са ги забравили,че имат да дават пара. И дотолкова са ги забравили, че ония са натрупали три милиона дълг към хазната.
Ние пък, като (относително) коректни данъкоплатци, внасяме едни пари в държавата и плащаме заплатите на данъчните, които забравиха за тариката, но ни напукаха шошоните, когато не можахме да си внесем навреме ДДС-то. 
От гореизложеното се вижда, че НАП вместо да се грижи да събира данъците навреме и от всички, тя опъва чадъра на забравата над тарикатите, а нас, глупаците, ни мачка, както си иска. На всичкото отгоре, заради въпросния чадър, ние сме тройно прецакани:
1. Не мжахме да си внесем навреме ДДС-то, щото вашия "Тарикат" не ни плати фактурата, и ни глобиха.
2. Платихме една торба пари по адвокати, съдилища и съдия-изпълнители.
3. Накрая пак не можем да си вземем парите, защото първо трябва да свършим работата на НАП, т.е. да съберем милионите, дето данъчните инспектори са ги проспали.

От така очертаната фактическа обстановка, се вижда, че заради безхаберие, мързел или данъчен чадър от страна на НАП в полза на "Тарикат" ЕООД ние сме претърпели вреда в размер на:
10 бона, които няма как да си вземем, щото данъчния приятел няма достатъчно пари и активи;
2 бона съдебни разноски

Ето защо, г-н съдия, ще Ва замоля да ни призовете на съд и като се убедите, че това, дето Ви го списах е истина, да осъдите НАП да си ми плати 12 бона, които загубих заради тяхното безхаберие и тарикатлък.
(пък те да си събират парите от "Тарикат", както искат и ако могат)

Ваш: управител на "Бай Х.й" ЕООД  
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093724
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол