Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2009 18:24 - Агенцията по вписванията
Автор: drugi Категория: Други   
Прочетен: 5345 Коментари: 19 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Търговският регистър към агенция по вписванията стана на една година и през това време успя да преодолее голяма част от проблемите си, в резултат на което търговският оборот донякъде се улесни. Но проблемът с некадърността в администрацията не е подминал и тук. 
Днес отидох да внеса пакет от пререгистрация на едно дружество + промени. Както си му е редът дадох два комплекта документи за всяко от двете действия. Само че лелята, която беше поставена там, за да приема документи, по някаква причина реши да надскочи това, за което е сложена и започна да разсъждава над представените документи. Наложи се няколко пъти да й обяснявам всичко: как и защо. Това обаче не внесе успокоение в душата й, а явно я докара до истерия, понеже някой си се осмелява да направи нещо, което тя смята за неправилно. Наложи се да ми се обясни 10 пъти, че тая работа била сигурен отказ, ама тя щяла да ги пусне (документите) така, както са й дадени. Де да беше така ...
Когато проверихме всичко, се оказа, че лелята поради някаква причина не е сканирала единия учредителен акт. И като за капак на всичко имаше наглостта да ми обясни, че това не е нейна грешка, защото не съм и го бил дал и че тя 10 пъти ми била казала, че няма да стане. Естествено, всичко това не беше вярно, тъй като още в самото начало тя получи и двата комплекта с документи, но когато нервата я хвана, тя ги размести и в така получилия се хаос пропусна да сканира един документ. В резултат на това първосигнално безумие аз ще получа отказ за вписване, а лелята ще се окаже права. Само дето причината е в нея, макар че тя никога няма да си го признае.
Добре, че собственикът на фирмата ми е приятел. Но ако не беше, щях да загубя един клиент, защото някой, който няма капацитет, е сложен там, където не му е мястото.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mizrnika - http://hanovete.com/?recruit=376934
13.01.2009 19:15
http://hanovete.com/?recruit=376934
цитирай
2. drugi - хмм
13.01.2009 19:51
не разбрах какво иска да каже горния коментар :)
цитирай
3. radkahair - О, мъка ми е за мене си...
13.01.2009 20:11
Предстои ми и на мен пререгистрация, но чакам малко да се стопли времето, че миналия месец като обикалях между НАП и НОИ заради техни грешки, така се разболях, че 10 дни не можех да се оправя. Накрая най-голямата гавра беше, че от началото на новата година си обединили базите данни и моето ходене по мъките се оказа напълно излишно...
цитирай
4. drugi - ако е обикновена пререгистрация, ...
13.01.2009 20:12
ако е обикновена пререгистрация, едва ли ще имаш проблем, но ако има нещо, което се налаг да се мисли ... ще трябва да разчиташ на късмет
цитирай
5. анонимен - и обикновена и необикновена пре...
13.01.2009 20:21
и обикновена и необикновена пререгистрация да е, нейната работа е единствено да приеме и да обработи документите. след това вече те попадат на случаен принцип при някой, който е длъжен да разсъждава и да даде отговор. нищо не оправдава лелята.
цитирай
6. drugi - така е, но ...
13.01.2009 20:36
така е, но ...
цитирай
7. анонимен - Elektronen podpis
13.01.2009 21:09
napravi si elektronen podpis i niama da se nalaga da visi6 po opa6ki i da se zanimava6 s administrativni mi6ki......Mariya
цитирай
8. net - съчуствие на степен N
14.01.2009 00:09
Пререгистрирахме м.май фирмата. Вписаха я грешно, Наложи се повторно да заявим- отново вписана, като друг вид дружество. Отказахме се от следваща промяна. Бяха минали повече от два месеца.
В страната на абсурдите- всичко е възможно.
от тези грешки, последваха куп счетоводни безумия
цитирай
9. baletlnetpepas - Да бе,
14.01.2009 01:28
за всичко си намираш оправдание - лелята била виновна, приятел ми бил клиента. Така не се прави бизнес, защото истинския бизнес са нагажда по конюнктурата, а не стои пред компютъра да реве, че конюнктурата е лоша. С такъв бизнес каква конюнктура очакваш?
цитирай
10. drugi - Първо мисли, после изказвай критики
14.01.2009 09:26
baletlnetpepas, ако искаш да критикуваш, поне се постарай да си обосновеш твърдението. Така ще получиш повече уважение, дори когато пишеш глупости. Това, че клиентът ми е приятел, не е оправдание, а констатация.
Колкото до нагаждането, нека се опитам да ти обясня защо не си прав: За да върви бизнеса и конюнктурата да е добре, трябва да има правила, по които да се работи. Тези правила са създадени със Закона за търговския регистър. Спазвам тях, тъй като няма как да знам на всеки един служител какъв му е филмът и какво точно иска. Идеята е, че служителите, които поради някаква причина не спазват правилата, трябва да отстъпят мястото си на тези, които могат да мислят и имат уважението на закона и на гражданите, които обслужват.
цитирай
11. baletlnetpepas - Е ако горното
14.01.2009 11:00
не е оправдание, не знам какво да кажа!! Служителите били виновни - ми да беше станал служител, за да видим какво щеше да пишеш в блога. Вероятно, че клиентите са невъзпитани и нищо не разбират от дълбоката същност на работата ти.
drugi стегни се и следващия път предай пълния комплект документи, за да не получаваш откази, защото сега ще трябва да платиш повторна такса за вписването. Какво е ООД ли? 160 да платиш на двапъти, не е приятно за никого. Приятелството си е приятелство, на сиренето е с пари!
цитирай
12. drugi - baletlnetpepas, това, което не е ...
14.01.2009 11:11
baletlnetpepas, това, което не е оправдание, а изразяване на мнение и даване на пояснение защо не стават както трябва нещата. Можеш да го прочетеш и тук: http://drugi.blog.bg/viewpost.php?id=275133 За твое съжаление мога да уточня, че това не е първата, не е и сто и първата фирма, която пускам. За разлика от друг път, сега имах нещастието да пусна малко по-сложен казус при малко по-първосигнален служител.
цитирай
13. анонимен - baletlnetpepas
14.01.2009 11:15
Извинявай, ходил ли си някога изобщо в търговския регистър? Това, че две трети от чакащите там изобщо не знаят за какво са там, е абсолютно вярно. Както, обаче е вярно и това - едната трета, която знае за какво е там, какви документи й трябват и изобщо какъв е процеса и какъв трябва да бъде резултатът от него, виси като прани гащи да чака на служителите да им дойде настроението, да си изпият кафето, да се изпикаят, да си изпушат цигарите и изобщо да им дойде време за работа. А като им дойде времето за работа - се почва с влудяващия идиотизъм, който drugi описва....Била съм там, чакала съм, ставала съм свидетел на и на тъпи служители, и на тъпи хора. Но въпросът, който трябва да си зададеш, е: Защо, по дяволите, на всички гишета в ТР пише НЕ Е ИНФОРМАЦИЯ, но няма едно, на което да пише ИНФОРМАЦИЯ...leonarons
цитирай
14. baletlnetpepas - Като имаш толкова много
14.01.2009 11:16
регистрирани фирми вероятно подбиваш цената! Определено все повече и повече не те харесвам!
И какво е по-сложното на казуса - дяловете са били наследствени на малолетни и си се чудил имат ли право те да участват в управлението на ООД-то?

П.П.
До горния анонимен. Естествено, че съм ходил там и да чукна на дърво все още отказ не съм получавал. Винаги до като седя на столчетата пред гишетата се усмихвам и съм вежлив, ако служителката ми каже нещо по документите винаги го взимам предвид независимо откривам ли или не правна логика ва това. Защото целта ми НЕ Е да докажа на някакво девойче, че разбирам повече от нея от право (това дефинитивно е вярно и никога не съм се съмнявал), целта ми Е да регистрирам търговеца възможоно най-бързо, за да е доволен клиента.
цитирай
15. drugi - Напротив
14.01.2009 11:54
Просто имам клиенти, които имат по много фирми и доста приятели, на които им правя услуги. Така че спокойно можеш да ме мразиш: подбивам пазара, като не вземам пари :)
Казусът беше съвсем прост. Преди пререгистрацията собственикът на фирмата и управител е прехвърлил дяловете и е изчезнал (без възможност да се свържем с него). По тази причина всички документи (пререгистрация + промени) бяха пуснати от името на новия.
(Тук искам да отбележа, че нямах проблем да си извадя удостоверение от съда - там съдиите могат да мислят и прецениха, че такова следва да ми бъде издадено.) Само че лелята беше повече от убедена, че старият собственик и управител трябва да подпише заявлението. Когато й обясних вежливо, че с него нямаме контакт, той няма как да подпише заявлението и по тази причина е от името на новия, тя със заповеден тон ми обясни да съм си търсел човека, защото работата била "сигурен отказ". И след като я попитах ако въпросният човек е починал или е в затвора, какво точно трябва да направя, тя се разтрепери от нерви, разбърка документите и създаде целият хаос, който съм описал в постинга.
Ако просто си беше пуснала документите, както й бяха дадени, без да се опитва да извършва дейности, за които няма капацитет, те щяха да стигнат по правилния начин до някой с диплома на юрист и най-вероятно нямаше да има проблеми.
(за отбелязване е, че и друг път съм пускал леко усложнени казуси, жената ми обърна внимание, че може да не станат, но акуратно пусна всичко и отказ нямаше)
така че не се надувай, че си много добър. просто не си попадал на това, на което аз и затова си навирил носа си в облаците
цитирай
16. анонимен - Електронен подпис
18.01.2009 11:46
му е майката - както сподели колежката по-горе. Така си спестяваш доста от общуването със служителите в ТР.
Baletlnetpepas, какви 160 лева за пререгистрация бе пич??? Поне чети, преди да демонстрираш вежливост, ум и разум и други готини качества, каквито явно притежаваш в изобилие.
Constantina
цитирай
17. drugi - Финалът
22.01.2009 11:05
За почитатели и ентусиасти като baletlnetpepas, искам да съобщя, че пререгистрацията, която споменах в предишния постинг мина успешно. Този път се наредихме на друго гише, където дамата нямаше претенции да бъде шеф-диригент, прие всички документи и положителният резултат беше налице.
Колко малко му трябва на човек, за да бъде полезен - просто не трябва да си избива комплексите на работното място, особено когато е в администрацията и работи с хора...
цитирай
18. анонимен - бърза работа
22.01.2009 17:27
аз пък да се похваля, както и да похваля служителите от търговския регистър - вчера си направих нова фирма - в 12 на обяд подадох документите и в 2 следобед фирмата излезе.
цитирай
19. анонимен - История с продължение
22.01.2009 20:28
Не знам дали трябва да пусна нова тема - или да продължа тази - както във форум... Моят опит от последните дни с ТР - пълен майтап:))) Абсолютен. Е, изяде ми количество нерви, но в крайна сметка - пускам заявление за промени на ООД, които са под въпрос дали ще минат по един или по друг начин. Тръгвам по краткия път. Само че дребна подробност - нещо в системата се бъгва, така че попълвам заявлението 3 пъти докато успея да мина целия път и да приключа с плащане. /Ползвам електронен подпис/. След което получавам отказ поради неплащане, в който е включена инструкция за регистриране на промените и обещание, че така дори и платени промените не биха били регистрирани. Е, очаквахме го - подготвихме следващия комплект документи и О! Чудо! Третото завление бе получило регистрацията си междувременно. А сега как да разбера аз, младият юрист, кой от двата пътя за действие е правилният? След като първият колега е заявил, че не е избран правилният път за регистрацията на промените. А вторият го е приел. Мистерия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093202
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол