Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2012 16:16 - Хелзинкския комитет и тяхната подигравка
Автор: drugi Категория: Други   
Прочетен: 994 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.11.2012 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както споменах и в предишната публикация, Българският Хелзинкски Комитет (БХК) са ми странни. Приемах, че макар и със странни похвати (защитавайки предимно пречещите на обществото) те все пак имат за цел законите в България да се прилагат спрямо всички, за да може Родината да е едно по-добро място за живеене. Много "хелзинкски" действия разклащаха това ми впечатление, но като юрист никога не съм се впускал в безпринципна критика. Но ... една скорошна проява на БХК ми показа, че тази "човеколюбива" организация всъщност няма за цел една по-добра България, а една по-оплюта България.  
И за да не съм голословен, Ви припомням ето ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ.
На него БХК  самодоволно се изгавриха с историята и с паметта на евреите от Македония и Беломорска Тракия.
Историята на Втората световна война е доста обсъждана и в нея няма много тайни. Особено по отношение на България. Хитлер стовари въоръжените си до зъби пълчища на границата и каза, че от нас зависи дали ще мине през България като приятел или като враг. Какво можехме да направим? Може би много работи, но Първата световна война ни беше оставила без въоръжение. Затова всяка съпротива щеше да означава огромно количество свидни жертви и разорена икономика. Хитлер поиска и друга жертва от нас - нашите сънародници от еврейски произход. Но нашите църква, политици (цар, правителство, парламент) и общественици успяха да спасят своите съграждани евреи. За съжаление, не успяха да направят същото за евреите от Македония и Беломорска Тракия. Защо не можаха, ами много просто, защото тези земи не бяха официално присъединени към България, а бяха окупирани от Нацистка Германия и тъй като там живееше основно българско население, бяха предадени на България за "администриране" с уговорката, че съдбата им ще се реши след войната. Реално обаче, бяха под германска окупация, И по този повод населението там (включително и еврейското) нямаше как да се сдобие със статута и привилегиите на българските граждани. Затова, за съжаление, нямаше как да измъкнем от лапите на окупационните германски военни части и живеещите там евреи. За съжаление, много от тях пострадаха. Но тази трагедия се случи не заради България, а въпреки нея. В тази връзка няма да забравя разказа на една баба, която беше живяла в Беломорска Тракия. Тя си спомняше как една сутрин в нейния град се оказало, че всички евреи са измъкнати през нощта от домовете си (от германците) и натоварени на вагоните. И през нощта, защото българското население там дало да се разбере, че колкото и да са "приятели" германците там, хората не са съгласни с тази човеконенавистна практика.
Всичко това е много добре известно на всички хора, които си имат някакво понятие от история.
Знаят го и самите евреи. Абсолютно съм сигурен, че го знаят и в БХК - всички начело с председателя и организатора на тази "умна" проява. И при положение, че го знаят, а въпреки всичко хвърлят пари, за да могат да говорят глупости пред медиите, значи ... не са такива за каквито се представят. Моята логика смята, че подобна проява (която освен всичко останало е гавра с паметта на загинаите евреи) не показва желание за една по-добра България. Напротив това показва желание за неоснователно и целенасочено уронване на престижа на България.
Освен всичко останало това е опит, използвайки третия принцип на механиката да се предизвикат емоционални и необмислени изявления, за да могат да кажат "Виждате ли? Бяхме прави. Българите са лоши".

И тъй като господата и дамите от БХК откровено се гаврят с моята държава, аз имам няколко въпроса, на които знам, че не им стиска и няма да отговорят:
1. Какъв е бюджетът на БХК?
2. Кой дава парите в този бюджет?
3. Какво иска срещу парите си този, който ги дава?
4. Доволни ли сте от парите, които получавате за да правите тази откровено лъжлива и злостна пропаганда?


Не знам защо в такива моменти се сещам за Виктор Суворов, който някъде говореше за хора, които си продават родината за шепа сребърници ...

Съжалявам, че трябва да Ви го кажа, но наистина много се сринахте в очите ми. И много Ви пролича защо същестувате. Защото ако имахте и елементарна вътрешна справедливост и любов към човешките права щяхте да питате правителството на БЮРМ защо тормози хората с българско самосъзнание, а не да се изправяте и да пеете тяхната безумна песен насред София.
Ако искате да знаете дали България е толерантна държава, лесно мога да Ви дам отговора -
ДА! И ако искате да знаете защо е "ДА", ще Ви кажа. Защото в огромната част от толерантните държави, нямаше да изтърпят подобна простотия.

ГАДИ МИ СЕ ОТ ВАС!



Гласувай:
4



1. nagodi62 - Достойна позиция! И ще ти отговорят ...
18.11.2012 17:18
Достойна позиция! И ще ти отговорят само ако получат команда от кукловода си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092594
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол