Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 09:28 - Луков - това не е фашизъм, но Вашето е или безпросветие, или безродие
Автор: drugi Категория: История   
Прочетен: 4231 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 10.02.2014 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тези дни разни хорица решили да проведат контрашествие срещу почитане на паметта на ген. Луков под надслова "фашизмът не е мнение, а престъпление". 
Е, аз съм толерантен към чуждото мнение, но ми е трудно да съм толерантен към простотията, и натрапващото незнание. Затова, дами и господа контрашестващи, Ви казвам: Вие сте или безпросветни, или безродници.
Започвам от личността на
ген. Христо Луков. Този човек е български ГЕРОЙВ края на Първата световна война тогава майор Луков прави подвиг без аналог в световната история. И подвигът не е само защото е поставил живота си в жертва на Родината. А защото воден от клетвата пред Бог, цар и Родина и от любов към България е успял (ако сред контрамаршируващите има някой от Кюстендил, трябва да знае, че протестира против този, който е причина Кюстендил да остане в България).
Този герой като всеки човек е имал своите пристрастия (както конгтрамаршируващите са пристрастени към СССР, така ген. Луков е симпатизирал на Германия)
НО... генерал Луков не е фашист. Генерал Луков е достоен българин. 
Ако случайно бяхте си напънали волята да попрочетете нещо, щяхте да знаете, че в Германия не е имало фашизъм, а нацизъм. Фашизмът е "изборетение" на Италия и Мусолини. Всички, които твърдят обратното, са неграмотни клакьори.  
Освен това симпатиите на ген. Луков едва ли биха могли да преодолеят любовта към Родината и клетвата, дадена пред Бог. 
Ако случайно имате съмнения какъв би бил неговият избор, можете да си припомните какво е избрал, изправен пред дилемата: собствения му живот или дълга към Бог, Родината и Царя.
Смешни са аргументите, че Съюзът на българските национални легиони, който е под неговия патронаж, е бил фашистки. 
Аз лично познавах немалко легионери и категорично мога да заявя, че никой от тях не беше нито фашист, нито нацист. Всички те се отличаваха с едно нещо - безмерна обич към България и нетърпимост към крайностите.
Освен това ако дами и господа контрамаршируващите си извадят главата от ... и се поинтересуват за дейността на СБНЛ, ще установят нещо, което повърхностните им и плитки мозъци няма да могат да си обяснят: председатялет на СБНЛ, Иван Дочев, е заявил, че за представляваната от него организация е неприемливо и недопустимо, български граждани (става върпос за български евреи) да бъдат предавани на Хитлер за измъчване.
И всичко това в момента, в който българските комунисти са се правели на приятно разсеяни по отношение на това, което се е случвало с евреите. 
Същият този национален Христо Луков, който е рискувал живота си включително и за комунистите, го е загубил, но не на фронта, а от подла окървавена ръка на безродник.
А Вие всички, които протестирате срещу нашето право да почетем неговата памет, сте или непросветени, или безродници като убийците на Луков.
Не можете да спечелите уважението ми. 
Живеем в деморакция, имате право да изявявате безродната си и нихиклистична или непросветена позиция. Но същата тази деморакция ми позволява да проявявам словестна нетърпимост срещу отриацтелните Ви качества, които се гаврят с паметта на героя!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dmcat - Луков може да е герой ,но е националист
10.02.2014 10:04
което не се толерира в глобалното общество.И пречи на уеднаквяването на масите.
цитирай
2. vmir - Тези безродници си въобразяват, че като дресират лумпените да плюят по
10.02.2014 10:51
всеки достоен българин и лишат България от реална власт, от Русия ще ги назначат за губернатори на "Задунайская Губерния" и ще се укрепят за 9 поколения напред.

Поклон пред оклеветения герой!
цитирай
3. apostapostoloff - Ето и един прелюбопитен детайл:
10.02.2014 11:05
Един от убийците на ген. Луков е баща на днешната депутатка от БСП и близка съратница на С. Станишев Татяна Буруджиева.
цитирай
4. drugi - Няма нищо лошо в това да си националист
10.02.2014 12:57
Защото да си националист, означава да обичаш Родината си, без да мразиш чуждите държави.
цитирай
5. anonymousbulgaricus - Това за кюстендил е фолклор, който ...
10.02.2014 15:59
Това за кюстендил е фолклор, който няма как да бъде доказан!
цитирай
6. drugi - Имаше опити кюстендилският подвиг да бъде оборен
10.02.2014 19:38
но засега са неуспешни.
И не е само той. Тогава всички български офицери са били възпитавани по този начин. Просто Луков е най-известен.
Е, вижте за пример Стратия Мазгалов.
цитирай
7. anonymousbulgaricus - То няма нужда да бъде оборвано. Ф...
11.02.2014 10:47
То няма нужда да бъде оборвано. Фолклор е! Инак, никой не оспорва доблестта и на Луков и на другите български офицери по време на войните. Българският офицерски корпус като цяло е изключително доблестен, добре подготвен и кадърен!

Луков въобще не е при Кюстендил, по време на приписваното му геройство, а и даже Рамбо би се затруднил да управлява сам с няколко "козари", артилерийския огън на 4 оръдия, още повече пък без покриваща го пехота. Няма шанс просто да направи нещо повече, освен евентуално да произведе до два залпа, от които втория ще уплаши само гаргите.

Така или иначе, за участието си ПСВ има награди и се представя достойно и като командир на батареа в Първи гаубичен полк и като командир на гаубично планинско отделение в 27-полк (където служи през 1918 г.). Освен това, преди да се захване активно с политика и да стане министър на войната през 35 г. е автор на чудесни статии, материали и разработки, както по въпросите на артилерията, така и по други въпроси, свързани с развитието на военното дело.

Поручик Стратия Мазгалов е съвсем друга тема. Става въпрос за картечно гнездо и не за сам човек. И въпреки това, накрая ги подпалват, защото просто противника е многочислен, а те сами. Точно пък този случай, най-точно описва, защо от чисто оперативно-тактическа гледна точка, кюстендилската история е невъзможна и ако се беше случила, щеше да завърши точно така, както свършва и поручик Мазгалов със своите войници - мир на праха им! (но доста по-бързо и с по-малко жертви за врага)
цитирай
8. drugi - Луков
11.02.2014 22:41
Досега десетки пъти са ми обяснявали, че Луков доказано не е бил при Кюстендил. Само че нито един път не съм видял доказателство (някакъв документ от Бг армия, който да сочи обратното).
Вярно е, че не съм видял и документ, който да го доказва. Но аз лично в разговор с кюстендилци (кървавочервени комунисти) съм чувал тази история. Като са ми казвали и че за това "не бивало да се говори много", ама си го знаели от старите хора.
Принципно за Рамбо си прав. И донякъде за залповете. Пропускаш обаче да се вгледаш в подробностите.
1. Сърбите не са знаели колко точно войници са си тръгнали.
2. След първите няколко изстрела, е било нормално да прекратят щурма, защото незнаейки колко хора са срещу тях, фронталната атака срещу артилерия е щяла да ги направи на салата.
Т.е. успехът не е защото Луков цял ден е тичал от оръдие на оръдие да мери и да стреля. А защото сърбежите не са знаели срещу колко голяма военна част се бият.
А геройството на Луков е в това, че въпреки че е знаел какво е вероятно да му се случи, все пак е останал там.
Апропо, много хора също смятат, че България е най-верният съюзник на СССР, което НЕ Е ВЯРНО. Защото българите първи, с оръжие и най-продължително са водили битка срещу комунистическия гнет - горяните. Само че интензивната червена пропаганда се опитва да обрече на забрава този факт, също както се опитва да омаловажи подвига на Луков и да ни попречи да узнаем за Стратия Мазгалов, Владимир Серафимов, Неделчо Бончев и хиляди други герои.
цитирай
9. anonymousbulgaricus - Значи, логиката е точно обратната в ...
12.02.2014 14:38
Значи, логиката е точно обратната в спор като този. Няма нито един документ, че е бил там. Докато движението на 27-полк, в който той служи в този момент е ясно документирано!

Няма и никаква логика в твърдението, че българите от собствената му батарея са избягали и са го оставили сам с някакви козари - такива български войници няма. Случая с Мазгалов и неговите 12 подчинени от картечното звено само го доказва. Освен тва, той е имал гаубична батарея, а не оръдейна (има нюанс).

Луков е бил доблестен офицер и изключително ерудиран автор на военна литература след излизането си в запас - това никой не може да оспори. Митологията около Кюстендил и въобще е вторично създадена около Легионите и политическата му дейност, няма нужда от нея.

България е най-верния съюзник на СССР след като съпротивата срещу СССР и местните бандити комунисти е подавена. Инак, България е една от държавите, пред които по ирония на съдбата СССР капитулира - официално, по договор, както и да наричат другарите БРест-Литовския, той си е капитулация!

Има още много героични изяви на български воини, офицери и части по време на войните, в които България участва след възстановяването й (освен тези, които описваш или тези, които са най-често в публичен оборот), за съжаление без две всички останали губи, въпреки качеството на генералитета, офицерския корпус и доблестта на войните! Тъжно, но факт!
цитирай
10. drugi - Не знам дали е митология
18.02.2014 14:49
Мисля, че не е проблем да се извади архива на полка, командван от Луков и да се види какво точно е писал, на кои дати го е писал и откъде го е писал. Това ще е най-доброто доказателство.
Принципно геройствата са тези неща, които ти е трудно да повярваш, че могат да се случат. И именно заради това престават да бъдат случки и стават геройства. А героите остават в историята.
Реално погледнато случката с Мазгалов се различава от тази с Луков по това, че докато настъпващите с Мазгалов са знаели горе-долу какво и колко има срещу тях, докато при Луков са си мислели, че няма никой и затова са се върнали, защото са останали изненадани, че някой е гръмнал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092788
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол