Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 21:10 - Откраднат имот с фалшиво пълномощно? Няма как да стане
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 5513 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много често от новини, коментарни рубрики и актуални предавания може да се чуе как на някой са му „откраднали“ имота с фалшифицирано пълномощно. Както сигурно сте забелязвали, коментарите са много драматични. А самата „новина“ буди страх и несигурност у хората, при това без всякакво основание.
Основен принцип в правото още от римско време е „Nemo dat quot non haabet“.  Т.е. никой не може да ти (про)даде това, което не е негово/върху което няма права.
Очевидно е, че ако някой си е фалшифицирал пълномощно, значи няма право да продава имот. Реално погледнато, въпреки че се подписва пред нотариус, такава сделка не поражда действие (все едно я няма). Т.е. измамен е не този, който действително е собственик на имота, а този, на който „продават“ имота.
Разбира се, не е приятно някой да измамен, но в случая с фалшивото пълномщно едно е ясно: собстеникът на имота не е измамен.


Източник: www.advokat.bz



Тагове:   имот,   измама,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabavnata - Схемата
21.03.2012 21:35
Адвокат с приятел много известен нотариус, СОФИЯ. Така... Човек, който е в кома е подписан от съпругата си, че все едно той и дава пълномощно. Де факто тя сама дава пълномощно на себе си с подправен подпис. След това възрастната дама с измамницата-адвокатка и собствената си дъщеря отива при "приятеля" нотариус и въпросното "пълномощно". Адвокатката е изготвила два договора. Дъщерята на бабата получава пожизнено и безвъзмездно право на ползване, а внучката собственост срещу гледане на бабата. По този начин е лишен другия законен наследник - СИНА. След известно време "майчината" съвест проговори и бабата съдеше дъщеря си, но не доживя правосъдие. Сина и е простил, но не и на сестра си, на адвокатката, на нотариуса...Те са заклеймени като измамници! Присъдата е - ДО ЖИВОТ ! Може би има много такива и разни други схеми. Не винаги измамниците са случайни хора. Понякога най-близките заслепени от алчност и сребролюбие загубват човешкия си образ. Човешкото правосъдие го няма, но другото...
Тази история е съвсем истинска, за съжаление.
цитирай
2. drugi - Житейска драма
21.03.2012 21:40
Това, което е чета в коментара е житйска драма, която няма особена правна сложност. Щом има подправен подпис, необходимо е просто ... да се уведоми прокуратурата...
цитирай
3. zabavnata - drugi
21.03.2012 21:53
Тази "сделка" се осъществи през октомври 2001. Разбирате, че сина не можеше да допусне да съди майка си и сестра си. Все пак майка му заведе дело срещу собствената си дъщеря, но почина. Дъщеря и и внучката системно я пребиваха, за което има документи, снимки с фрактури. Представете си, че тази гнус стана заради една панелка в "Младост". А можеше да се изиска "пълномощното" и да се направи експертиза на подписа, да се докаже с мед. документи, че "сделката" става дни преди този в комата да почине. Сценарият е от дъщерята, която мрази брат си, но обича парите и имотите. Чудя се как спят тези хора? Зная кой е нотариуса и датата на "сделката". Призовкарите не можеха да намерят внучката на постоянния адрес, защото самата тя им казваше "Тя не живее тук!", подучена от майка си. Е, прецаха единия наследник, а другите скоропостижно умориха.
Да... Да вметна, че не става дума за ЦИГАНИ. Измамницата работи в банка, а от там и познанство и с "добрата" адвокатка. Парите... Повръща ми се! Да умориш майка си, да я пребиваш от бой, за да лишиш брат си. Що за ИЗРОД трябва да си?
цитирай
4. lidislidis - Ами и тук в блога има една измамница
21.03.2012 22:23
Която нетно си набавя данни за имоти, лични имена, местожителство, телефони и тн.
С ЦЕЛ измами и облагодадетелстване. Днес беше ги даже публикувала...със съдействието на модерацията на блога за изнасяне на чужди лични данни, набирани от обяви за продажби на имоти...
цитирай
5. demonwind - 3. zabavnata
22.03.2012 12:05
Резил, овълчихме се до н-та степен! Ебати парите - в България имаме четири имота, като единствено тъща ми е лишила сина си (шурея ми) от наследство (тъй като е алкохолик и нееднократно заявява, че ще пие, докато пукне - и без това се е запътил натам с двата крака, така че в този случай мисля че спор няма). И четирите имота да продадем, ще ни стигне колкото да си платим нотариалните такси за един имот в Брюксел или околностите. Добре, че имотите в България не струват колкото в Белгия, иначе със сигурност щеше редовно да има убити хорица с користни цели. А защо не струват толкова, при условие, че в България е и по-евтино, и климатът е по-добър? Ами защото в Белгия нотариалния акт е дебел като списание ГЕО - вътре са описани абсолютно всички характеристики на имота - като се започне от датата на построяване та до наши дни, когато е последната сделка с него. Пазят се данни за материалите, с които е ремонтиран, прави се оценка на всички видове инсталации (ако например електрото ти куца, имаш 18 месеца след закупуването да я оправиш, иначе глобата е до 20000 евро - обикновено за първи път ти лепват около 3-4 бона, а ако стане гаф с тоците и например тока те утрепе, застрахователя вдига рамене и близките ти пият една студена вода), на двора, на околността, на какво ли още не. С две думи - не купуваш котка в чувал. Когато аз си продадох панелката на 50 години в столичен квартал, ако знаеше афганеца, дето я купува, какво купува, сигурно щеше да бяга усвет. Е, и на него толкова му пука - нали трови българчетата с чист афгански хероин, все ще намери пари да си постегне бараката...
А за това какво може да ти стори близък човек, съм виждал лично в съда преди години (още нямаше такава строга охрана) - брат тръгна да коли с брадва семейството на брат си и самия него заради кирливо дворно място от няма и декар... Добре, че имаше полиция наблизо, иначе дечицата щяха да идат зян... Резил!
цитирай
6. анонимен - Боже, какви хора познава Забавната ...
22.03.2012 15:49
Боже,какви хора познава Забавната и то в подробности!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2084087
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол