Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 23:54 - Росен Петров се изложи
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 2672 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 21.05.2012 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Симпатичен, начетен, добре образован и обичащ България. Това ми бяха първите впечатления от него. И колкото повече го гледах, толкова повече го харесвах. Това мое впечатление се засили, когато започна предаването "Операция слава". После спрях да гледам ТВ, която му дава заплатата (че хич не обичам да ми продават нещастие) и загубих впечатления от кариерата му.
Днес, в един спортен сайт видях качен клип от предаване с участието на Бербатов. Харесвам Бербатов като футболист и като успял българин, но не харесвам начина, по който излезе от националния отбор. Във всеки случай, ми се стори интересно да разбера какво е казал. И, въпреки ембаргото, което тази телевизия има в дома ми, реших да направя изключение и да го изгледам.
Няма да наблягам на всички интересни моменти. Искам да споделя това, което ме възмути искренп. Като стана въпрос за болестта на Стилиян Петров, водещият великан на великото шоу направи интересно включване. Той обяви, че англичаните явно са по-толерантни от нас, защото подкрепили капитана на националния ни отбор (макар че моите лични впечатления са, че нещастието, което го сполетя, обедини всички българи: левскари и цскари; гледащи и негледащи футбол). И когато Бербатов се изказа, Росен Петров реши да се направи на интересен. Заяви, че ние българите сме били мразещи. Когато Херо се разболял, му пращали писма да си заминава (да умира) по-бързо ... Голяма простотия!!! Направо нямам думи.
Първо, че ако се мислиш за сериозен журналист е абсурдно да обявиш подобно нещо в национален ефир. АБСУРДНО!
Второ този абсурд няма нищо общо с истината. Когато Димитър Димитров съобщи за диагнозата си, всички го подкрепиха. Всички до един. Няколко дни по-късно неговият "Черноморец" игра с "Левски". Акулите победиха, но синята публиката ръкопляскаше на Херои след края на мача, като по този начин искаше да демонстрира подкрепата си в неговата борба със страшната болест.
Изчел съм много статии и форуми. Видял съм хиляди хейтърски мнения по всякакви въпроси. Но не видях нито един-единствен човек да се подиграе с нещастието, което Херо носеше в тялото си.
Давам и още един пример. Имам приятел от агитката на "Ботев" Пд. Като уважаващо себе си "канарче" той не спира да залива със словестна помия всичко свързано с "Локомотив" Пд и "Левски". А Херо като бивш селекционер и на двата отбора често е отнасял сериозно количество псувни. Но ... след като се разбра за здравословният му проблем, същият този ботевист, който преди това го псуваше цветисто, ми каза, че е много потресен от новината. През целият разговор, който беше само на тази тема, повтаряше, че стиска палци на Димитър Димитров да се оправи.
И както казах, не беше само той. Но аз лично, при него най-добре видях, липсата на злоба и човешката съпричастност към големия проблем.
Затова категорично заявявам, че от днес Росен Петров, който първо няма манталитет и поведение на уважаващ себе си българин, и второ нагло лъже в името на рейтинга (дори и да е имало такова безумно изявление, нещо, в което се съмнявам, то е било единично - като бяла лястовица на фона на всички, подкрепящи Д. Димитров. И аз лично смятам за лъжа начинът, оо който беше съобщено. Лъжа, защото не отразява общото мнение, а е в разрез с него), се срина жестоко в моите очи.
Според мен, за да си журналст в истинския смисъл на думата, трябва да си интелигентен, начетен, уважаващ себе си и родината си. И да не лъжеш. Вие, г-н Петров, не отговаряте на много от тези базисни критерии. Затова ... ако зависеше от мен, не бих Ви поверил, не ТВ предаване. Не бих Ви ангажирал дори и блог да списвате ...
Дано се осъзнаете по-скоро ...



Гласувай:
7



1. анонимен - Заслушайте се и ще се уверите
21.05.2012 01:46
Достатъчно е да чуете начина , по който се смее Росен Петров за да си съставите мнение за човек като него.

Ако трябва да го охарактеризирам с най-меко определение, бих го нарекъл комплексар .
цитирай
2. jivi93 - Поздравявам те за написаното
22.05.2012 12:53
Изпрати го като отворено писмо до бТВ и до предаването "Нека говорят". Мисля, че водещият на последното, трябва да се извини публично.
цитирай
3. ka4ak - Поздрави за позицията!:)))
22.05.2012 14:11
Хубаво е,да се чуят и думите,на младия "ритни топковец",а от скоро и баща,но Българин!!!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091422
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол