Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 18:08 - Един Кошмар
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 1517 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 22.09.2012 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Другарката Петрова беше яростен антифашист. Както се полага, баща й беше ятак на партизаните и тя заслужено се беше окичила с доблестното звание "Активен борец против фашизма и капитализма".
Чорбаджиите ...  как само ги мразеше... Съзнанието й се изпълваше със злоба всеки път, като се сетеше за тях. Долни, гнусни използвачи, печелещи от кървавата пот на отрудените пролетарии ...
През голяма част от съзнателния си живот тя беше воювала с кръвопийците. Беше мачкала яростно всички наследници на фабриканти и други фашизоиди, които си мислеха, че са печелили честно пари, използвайки кървавата пот на работническата класа.
Дойде 10.XI. Другарката Петрова стана госпожа и си купи цеха, в който дълги години беше началник. Започна безработицата и с огромно удоволствие изхвърли всички наследници на фашисти, които се подпичкваха из цеха. Само че ... на другарите нещо им тръгна на криво и й върнаха няколко некачествени поръчки. Госпожа Петрова беше бясна. Налагаше се пак да вземе фашистите и да ги търпи. Обади им се по телефона и ги събра. Нали беше безработица, даде им по половин заплата и им каза, че на който не му харесва, да си търси работа другаде, бюрата по труда бяха претоварени. Само Георгакев, гадината мръсна я отряза. За какъв се мислеше? Имал си бил друга работа, добре му било.  Добре му било, ама Петрова вдигна телефона и каза на другаря Терпешев, че тая гунсна твар Георгакев трябва да остане без работа. И след няколко седмици фашагата сам дойде с увесен нос и попита дали предложението е още валидно. Строгата но справедлива бизнесдама се смили. Назначи го на половин заплата за 12 часов работен ден. И когато имаше големи поръчки го караше да остава след работа. Как си я мислеше той тая работа, тя се грижи да му изкара заплатата, а той - да си почива искал. 
"В пазарната икономика е така", обясни му тя веднъж. Трябва да се работи и да се работи здраво, иначе потъваш.
Не само Георгакев беше зле. Всички недоволстваха от ниските заплати, многото работа и отношението на Петрова, която ги гледаше надменно от новата си "S" класа.

Внезапно, една гръмнотевична нощ, телефона започна да звъни. Станало революция. работниците не можели повече да издържат на такава експлоатация и вдигнали революция. Палели всичко наред.
"Каква революция, бе. Намираме се в края на 20 век. Революциите умряха 1945 година. Направете нещо, Вие сте полицай, трябва да защитавате реда и частната собственост" пенеше се Петрова на младия полицай. "Аз този бизнес с двете си ръце съм го създала и давам хляб на 20 човека. Какви са тия революции, докъде ще стигнем ако се унищожат тези, които произвеждат блага ...."
Петрова се събуди, обляна в пот. Всичко това беше кошмар.
Ах тези мръсни фашизоидни гадове. Ще й смущават спокойствието .... Тази седмица щяха да работят извънредно и без заплати. На който не му харесва - бюрата по труда са препълнени...



Тагове:   кошмар,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ха сега
01.07.2012 21:44
Това и аз го мога.ТИ КАКВО НАПРАВИ ,ЗА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА.

еТО ТИ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:оМБУДСМАНЪТ/ИЛИ ДРУГ ПРАВОИМАЩ/ ДА ПРЕДЛОЖИ закон,или промяна в закон,Д А С Е Ц Е Н И О Б Р А З О В А Н И Е Т О -ЗАБРАНА НАЧАЛНИКЪТ/НЕ СОБСТВЕНИКЪТ/ ДА БЪДЕ В И Н А Г И С ПО-ГОЛЯМО ОБРАЗОВАНИЕ,та дори и при избори...-
цитирай
2. анонимен - ха сега
01.07.2012 21:48
категорична забрана ,да се таксува като престъпление-или равно или по-голямо образование на ръководител от подчинен
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091824
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол