Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2012 22:24 - Истинското лице на парламентарното СДС
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 2871 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След много време истината за сините политици и техният морал лъсна. Във всяка партия има вътрешна опозоция. Във всяка партия има хора, които правят капан на своя председател. СДС не прави изключение, само че сега на сините депутати се пролича, че не им пука за СДС. Или поне не толков много, колкото за депутатския им статус. 
Смятам, че идеята за издигане на Петър Стоянов за конституционен съдия е голяма грешка.  Но смятам, че достойната позиция на несъгласие включва този, който действа в ущърб на партийното решение, да има доблестта да спре да се ползва от партийните облаги. Всички депутати на СДС са влезли в парламента, не защото са много готини, а защото сините избиратели са подкрепили синята партия. Ако бяха толкова сигурни, че електроратът ги обича, сигурно щяха да проявят смелост и дръзновение и да се пуснат като независими кандидати.
Та мисълта ми е, че този, който се има за достоен човек, ако се скара с партията си и загуби нейната подкрепа, трябва да прояви доблест и да наусне парламента. Реплико от рода на "аз няма да се подчинявам на партийните решения, ама няма и да напусна парламента" показват само и единствено това, че на този човек Синята идея му е трябвала, за да стане депутат. И като е станал Синята идея вече му е досадна... Не знам защо си мислите, че някой Ви вярва. Просто сте ... забавни всички, начело с евродепутатката, която с достойнство написа писмо, в което няма достойнство.
СДС ги бях заклеймил отдавна. Но ако успеят да устискат в тази буря, ще ми станат по-симпатични, защото са успели да преминат през чистилището.
А бившите СДС-ари? Любопитно ми е какви ще се окажат, като дойде време за следващите парламентарни избори.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. ran - почти всичко е вярно
28.11.2012 10:19
и моралната оценка си е съвсем на място.
Почти обаче, не значи съвсем.
Така наречените депутати на СДС, всъщност са депутати на Синята коалиция, а не на Синята партия. И дължат политическа отговорност съвсем на друго място, а не на синьото ръководство. Причината е, че СДС не съществуваше юридически точно преди изборите и начинът въобще да бъдат избрани бе през коалицията.
Хайде сега да дадем моралната оценка на синьото ръководство, което на третата година се сети, че Синя коалиция няма...
цитирай
2. teodordetchev - Мисля, че поведението на сегашното ръководство на СДС е меко казано ...
28.11.2012 22:33
... клиентелистко и неморално. Група изгладнели от дълго пребиваване в опозиция лица, решиха да сключат сделка с партията-сестра от ЕНП - ГЕРБ, за да могат да си папкат. Повече по въпроса:

http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2012/11/27/siniata-ideia-beshe-prodadena-sreshtu-edna-sinia-zona.1025285
цитирай
3. sistemite - Присъединявам се към - Ран и Теодордетчев, даже в оценките си.....
29.11.2012 13:06
са доста дипломатични. Ръководството на СДС направи, не каква да е , а "коренна", т.н. епистемологична грешка. Да обясня - да знаеш нещо (в случая за демокрацията), да си изградил собственото си виждане и възприятие за демокрация и да изтъкваш аргументи (доказателства) именно само по това, което твърдиш, че знаеш (за демокрацията). Извинявайте, ама това е обсебване и опит за подмяна на основни дефиниции, подмяна на основен вектор. И още по-лошо - в случая, използвайки положение (като ръководство), чрез опит за манипулиране на структурата (СДС) да подменяш вот на гласували членове и симпатизанти - за тази партия). Как - като изключваш депутати (представители на Синя коалиция) в която е СДС от партията СДС. Безпрецедентен случай ! Хората не са гласували за СДС, а за Синя коалиция и в един следващ момент, значителна част от тях (при трима изключени) - губят представителство, а по Конституция - го имат. Същото е и при напускане на парламентарна група, но тук нещата са по-специфични, тъй като напускането може да е свързано с несъгласие с политиката на лидера, при което може да се допусне и вероятност, че и съответна част от гласувалите избиратели - не са съгласни, също с политиката на лидера (при защита на интересите им в НС). Тоест, тук имаме презумпция и поради липса на основателни аргументи е трудно- оборимо. В този случай, обаче, лишаването от представителство, става чрез "външна" за парламентарната група на Синята коалиция - намеса от страна на партия СДС, която де факто е в коалиция. С подмяната на М.Димитров, като лидер на СДС се усъмних в десен уклон (опортюнизъм), но сега - съм сигурен, че това е така. Това ще внесе "разкола", а от там и разцеплението, вместо обединение и доукрепване на Синя коалиция, която да има своето място в парламента. На ГЕРБ не и трябват "патерици", уважаеми приятелчета, а и всяка сериозна партия би се обидила, ако разчита на патерици. На ГЕРБ и трябва партньор от семейството на ЕНП в българския парламент, съпорт-коректив, а не ..??..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2090036
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол