Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 08:07 - Гафовете на президента на България
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 2605 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.01.2013 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ех, колко са доволни всички, които не харесват Президента и Правителството. Толкова са доволни, че успяха да напълнят новинарските и клюкарските сайтове с това, че президентът направил, едва ли не, гафът на живота си...
И това при положение, че най-вероятно г-н Плевнелиев не е избирал лично снимките от клипа.
Малко хора се заслушаха в това, което им каза Президентът на Нова година. Вярно, че тези речи са "заучени", но това не значи, че не казват истината. 
Хубаво, айде, обществото иска зрелища. Сега им падна Президентът, ще го гъбаркат. Само че ... отново се възхищавам на "
медийния комфорт", с който се ползват управляващите. За подобна глупост, която се случва не само у нас, а и в САЩ и Русия, форумните лъвове са готови да разкъсат Плевнелиев и да му изпият кръвта.
Но тези, иначе толкова наблюдателни хора услужливо или случайно пропускаха много по-неприятни прояви на предишния президент. Казвам прояви, а не гафове, неслучайно.

През 2008 година Първанов отиде на посещение в Израел. И при
т
ова посещение той направи изявление, което аз като български гражданин  и избирател не мога да приема. Той, в качеството си на Български президент и представляващ цялата нация заяви, че България има вина за страданията на евреите от Беломорска Тракия и Македония.
В никакъв случай не мога да приеме за нормално Президентът да произвежда подобни "умности". При това поради ред причини:
1. Георги Първанов е историк, при това е специалист по Македонския въпрос. Т.е. той много добре знае каква е истината. Истината, която е добре известна на всеки човек с умерени интереси в областта на историята. И
истина, която българските евреи не спират да повтарят.
2. Георги Първанов е Президент на Република България. При встъпването си в длъжност той се е клел, че във всичките си действия ще се води от интересите на народа. Сигурен съм, че няма разумен човек, който да каже, че интересите на българския народ предполагат той (народът) да бъде ненужно и неоснователно злепоставян от собствения си Държавен глава. 

Само че тази проява на тогавашният държавен глава остана скрита за форумните рицари. Не е като да не са я споменали медиите, но някак си не успя да запали огънчето на възмущението.
Затова пък клипчето на Плевнелиев разбуни духовето до невъобразими размери. Поради което в моето съзнание започват да се пораждат някои логични въпроси:
- Защо Първанов беше "пожален", а Плевнелиев разкъсан?

- Кой и как провокира интереса към скандали или неговата липса?
- И отново в какво се състои медийният комфорт на управляващите?
- И ако това е медиен комфорт, какво е било онова по времето на Първанов?

Не искам да оневиня никой. Ако онези скали са наистина Колорадо (защото аз не знам, никога не съм бил там и не съм ги виждал, а и никой форумец не показа снимка от независим сайт, с която да го докаже), виновният не може да избяга от отговорността си. И тъй като Президентът все пак е някакъв шеф, шефът поема цялата отговорност, а след това на принципа на големите и малки зъбни колелета (известен от казармата) на другите трябва да им се стъжни.
Обвинявам обаче форумната "общественост" в липса на всякаква способност да анализира и сравнява и в податливост на манипулация.

За тези, които ще ме обвинят в ГЕРБ-ерство. Не не съм член на ГЕРБ. И аз бях първият, който навремето разкрртикува правосъдният министър (сега вицепрезидент) за необмисленото й изявление по случая с освободаването на Майкъл Шийлдс.
Но не мога да не призная, че Плевнелиев ми допада като Президент. Интелигентен, възпитан, умерен, уравновесен, професионален и обичащ България. Мисля, че спокойно мога да кажа, че той е новото и светло лице на българската политика, откогото другите хора трябва да вземат пример - в обноски, начин на изразяване и любов към Родината. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091692
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол