Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 23:25 - Какво й трябва на България, за да се оправи (икономически)?
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 1465 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За да се оправим икономически, трябват пари. Българаската икономика е пазарна, т.е. държавата не е очаквано да започне да отваря производствени мощности.

Т.е. трябват ни инвестици в икономиката. За да дойдат инвестици/пари ни трябват няколко прости неща:

Стабилност на законодателството (включително данъчно).

Всеки инвеститор преди да си донесе парите иска да знае колко стабилно е законодалтеството и дали няма опасност всиичко да се промени и той да е на загуба. В тази връзка намирам за уместна идеята, която Дянков лансира данъчните закони да се променят по-трудно.

Развита инфраструктура.
Т.е. ниски разходи за транспорт на това, което е произведено (не е все едно дали даваш в пъти по-малко за износ по тесни и разбити пътища, вместо да имаш бързи и удобни магистрали).

Върховенство на закона.
Винаги е възможно нещата да се омажат. Важното е да знаеш, че в този случай законът те брани. Т.е. няма вероятност съдиите поради симпатии да си затворят очите и да отсъдят в полза на неправдата.



Гласувай:
0



1. dinkov - Динков
26.01.2013 01:17
Добро утро. Май си открил някой елементарни истини, но има и други. Примерно, че България колкото и да ти е чудно, преди 1989 г., бе местна регионална икономическа сила (не съм привърженик на соц. системата, но истината си е истина). Защото имаше индустрия. А сега има олигарси и пенсионери които от глупост ги създадоха, а също от глупост си изгониха младите хора и се чудят защо им са малки пенсиите :(((.
Ицко
цитирай
2. drugi - Динков, не осъзнаваш колко си в грешка
27.01.2013 20:53
За съжаление, преди 1989 имахме индустрия, която беше неефективна и работеше на загуба (за съжаление).
цитирай
3. dinkov - Динков
28.01.2013 01:14
Прав си. За всичко бе много "емка", но все пак е имаше. Аз мислех, че ще се реформира, модернизира и ще стане печеливша. Че, ще се унищожи за да могат шайка наши другари да станат олигарси не ми е минавало и през акъла. Да се унищожи нещо е лесно, трудно е да се съгради. Но какво да правим, стореното...сторено, такъв е живота.Айде лека нощ, че стана късно.
Ицко
цитирай
4. tres1 - пожелания
28.01.2013 12:16
Струва ми се, че най-малко са й нужни на страната пожелания и ялови констатации.Какво ни трябва всеки мисли си че знае, но а да не откриваме отново топлата вода. Историята /дедите ни/ са ни оставили и примери, че и решения. Проблемът е, че за да ги осъществим са нужни ред и дисциплина. Който се справи с това ще може успешните решения да взима - закон за всички да е в сила хем ще има, хем прилагането му ще е гарантирано и безапелационно. Не като сега жените да са малко бременни, или пък повече след това-онова, че може даже и да родят. То и семейството можело без деца, а и децата без семейство. С две думи ясно да се назове - това е черно, другото е бяло. Освен всичко ще ни е нужна и войска, защото това с което разполагаме сега е всичко друго, но не и войска. Представителни групи, за да пазят еди кой си и други да ги ползват като пушечно месо, а тези дето трябва хората да бранят де ги ? Тях ангелите да ги пазят, само дето още не са се явили таквиз. А като стадо, както някои се изразяват - какво ще ни обедини, та заедно да ходим и нищо да не ни разедини. Ми нямаме си цел - доктрина значи, да поясни кои сме и на къде вървим. Чак след това се пишат другите задачи - как, защо и колко ще платим. И докато всяка жаба не си знае гьола все така в кръг и в блатото ще се въртим. До днес, включително и днешните ни политици обслужват интереси нямащи нищо общо с тези, чиито гласове си мислят, че представляват. Интелигенцията, която би следвало да е съвестта народна или е в странство или я няма, защото това с което разполагеми едва ли би могла да се нарече така. Освен за джобчето си други грижи нямат, а и да имат - ми нека "компетентните" да ги решават, нали такава им е работата, ама-ха.
Въобще ще се оправим, но за да стане това е нужен някой, който освен да знае трябва и да може да поразчисти авгиевите обори и да ги приведе в ред - та да се знае, че това коза, другото пък яре и т.н., докато се укрепи държавата наричана все още с името БЪЛГАРИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083976
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол