Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 15:49 - Защо българите са дискриминирани, а правото на ромите да се интегрират - елиминирано
Автор: drugi Категория: Хоби   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
2



Голям вой настана по случай събарянето на незаконните простройки в Стара Загора. И веднага отнякъде изпълзеха разни словоблудци, които се опитват да обяснят колко сме лоши бългрите, задето позволяваме това да се случва. 
Аз сега ще се опитам да дам логично обяснение за това кой е лошият в ситуацията и кои са жертвите.
Та, сега се зачетох в
ей тези анализи и реших да ги доразвия.
Ако приемем, че всеки обитател на незаконна постройка има право да си живее в нея, тогава ... не се ли обезсмисля съществуването на понятието законни постройки? Обезсмислят се и понятия като: архитект, строително разрешение, ОВОС (оценка за въздействие върху околната среда) и т.н. И защо е така? Защото тези, които ценят правото си да живеят в незаконни постройки никога няма да се напънат да извървят административните стъпки. 
Но това не е всичко. Ако се загледате в статистиката на разрушените незаконни постройки, ще видите, че изключително сериозна част от тях заемат незаконните постройки, построени от етнически българи. Само че за тях никой-никога не повдигна въпрос. Помните ли Ченгене скеле?
Знаете ли, че огромната част от обитателите на това райско кътче са моряци, които нямат други жилища. И? Какво стана? Правозащитници, статии в подкрепа и защита?
НЕ! "Правата" на тези хора да живеят незаконно бяха забравени. 
И тази пасивна дискриминацията я проведоха именно людете и организациите, които твърдят, че се интересуват от правата на човека, независимо от неговата етническа принадлежност.
Какво става в резултат от комбинацията от пасивната, тиха дискриминация от една страна и бурната, интензивна и шумна защита от друга?
Става това, че:
1. У българите се създава впечатление, че държавните органи, медиите и всякакви фондации и организации със странно финансиране ги дискриминират за сметка на другите етноси. Т.е. създава се предпоставка за напрежение.  
2. У ромите се създава усещането, че са над закона и могат да се държат, както си искат, без да се съобрзяват с това, което предписва закона.
И, живеейки под дебелата сянка на този "толерантен" имунитет от закона, те развиват усещането, че са специални и непоклатими. А това усещане у хора, които са възпитани в неуважбение към съзнателността не води до интеграция, а точно обратно. 
Представяте ли си какво бъдеще очаква децата, които са възпитани отраснали в тази среда? Хайде сега си представете интеграцията в тези невъзможно условия и отговорете на въпроса
КОЙ РЕАЛНО ПРЕЧИ НА ИНТЕГРАЦИЯТА НА РОМИТЕ?!?



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092520
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол