Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2010 14:26 - 2012
Автор: drugi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3905 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 05.01.2010 08:09


Вчера сутринта по "Сблъсък" се появиха няколко любопитни личности, които употребиха огромно кличество телевизионно време и словесна енергия, за да просветят любознателния зрител какво го очаква или не го очаква през 2012. И тъй като моят безспорен любимец Симеон Колев не успя да говори много (докъдето го гледах), реших да изложа вместо него някои размишления по темата.
Та ... за 2012. Според маите и техният календар, в края на  2012 идвал краят на всичко, защото ..... (не разбрах точно защо). Отделно някой откривател (според Уикипедия става въпрос за
Закария Ситчин) обяснил, че има някаква планета, наречена Нибиру, обитавана от извънземни, която планета наминавала на всеки 3 600 години покрай Земята и всеки път наставали някакви апокалипсиси.
Аз самият не претендирам да разбирам кой знае колко много от история и астрономия, но базирайки се (най-вече) на познанията си, получени в часовете на госпожа Донка Стефанова, не се чувствам притеснен за бъдещето си след 2012 по ред причини:
Маите са безспорно интелигентен народ и това, че са изчезнали, увеличава интереса към тях. Но не смятам, че само фактът, че са направили календар, който свършва на някаква дата, означава, че от следващият  ден всичко вече ще е свършило.
Календари, кой от кой по-съвършени, са правени от много народи, сред които и бълграският (или прабългарският, както предпочитат да го наричат някои историци), но никой от тези календари няма самочувствието, че неговият край е последният възможен край.
Краят на календара на маите през 2012, би могъл да означава единствено, че хората, които са го измисляли, не са били на нужната висота, която да им помогне да го сътворят така, че да продължава по-дълго време. В допълнение, искам да отбележа, че колкото и wелик народ да са маите, техните достижения, сравнени с тези на десетки други народи, едва ли са толкова смайващи и уникални, че да предизвикват постоянно нашето безерзервно възхещение и сляпа вяра.

Според прорицателите, убеждаващи ни така горещо във факта, че скоро вече няма да ни има, планетата Нибиру  има особена и разтеглена орбита (никой обаче не казва какъв е гравитационнияt център на тази орбита). Следвайки своя път, Нибиру минава веднъж на всеки 3 600 години покрай Земята. И ... 2012 се пада точно такава година. Т.е. Нибиру е на път и съвсем скоро ще е тук.
Направих си труда да проверя дали според нашите астрономи или според НАСА  някъде наблизо се наблю"дава огромно небесно тяло, което да се носи насам. Оказа се, че някъде в пространството има астероиди, чиято орбита предизвиква притеснения на специалистите. Но никой не е забелязал нещо толкова огромно като планета да се носи насам. Т.е. ако се опитаме да съчетам наблюденията на астрономите и твърденията на апокалиптиците и да вложим логика, излиза, че планетата Нибиру  все още е отвъд Плутон, но като една уважаваща себе си сериозна заплаха е развила скорост (за която пътуващият през хиперпространството капитан Хан Соло може само да мечтае) и в съвсем близко бъдеще ще се подаде на хоризонта.
Това твърдение само по себе си е толкова смело и е в такова сериозно противоречие с физиката, че съвсем спокойно може да послужи като сценарий за комедиен филм. Единственото нещо, което би могло да затрудни сценаристите е да обяснят как точно просветените, които нямат понятие от физика и не разполагат със сериозна наблюдателна техника, са успели да установят нещата, които толкова пламенно твърдят.
Няма да пиша заключение.  Съвсем спокойно можете да си го направите и сами.
А ако някой разбирач има желание да поспорим, коментарите под публикацията са на разположение. Цензура няма.



Гласувай:
0



1. galatceq - 2012
03.01.2010 15:05
http://galatceq.blog.bg/hobi/2010/01/01/2012-a-posle.464544
цитирай
2. drugi - Видях
03.01.2010 15:06
Затова исках да споделя и моето мнение по въпроса. :)
цитирай
3. анонимен - naz
03.01.2010 15:11
разсъжденията ти са съвсем нормални за човек който не е навътре в нещта...
цитирай
4. drugi - Сигурно
03.01.2010 15:20
Добре, че внимавах в час по астрономия. :)
цитирай
5. universalnite000 - :) Отличник ли беше ? Аз бях дълго ...
03.01.2010 15:59
:) Отличник ли беше ? Аз бях дълго време такъв, преди да осъзная , че 70-80% от инфото в училище ( а и после във ВУЗ ) са празни приказки ..... Дано и си го разбрал !
цитирай
6. drugi - Не точно
03.01.2010 18:22
По астрономия бях отличник, но като цяло, имайки предвид нивото на гимназията, бях в средата на таблицата.
Което не променя факта, че теорията за апокалипсиса след 2012 няма добра научна обосновка.
цитирай
7. universalnite000 - Остави теорията за апокалипсиса, ...
03.01.2010 18:28
Остави теорията за апокалипсиса, по-скоро се замисли дали няма да има промяна към нов светоглед ....
Нека ти цитирам нещо от първата ми статия тук , в блог.бг , вярвам, че ще разбереш какво искам да кажа : .........Ако преди няколко века имахме днешната преса, тя щеше тотално да помисли за луд или да критикува яростно всеки, който твърди, че Земята е сфера, кръгла, защото според версията за реалността на комфортната зона по това време Земята е била плоска. Веднага щом тази реалност коренно се
променила чрез множество доказателства, и нормата на комфортната зона се сменила в: „Земята е всъщност една сфера.”, изведнъж всеки, който твърдял, че Земята е плоска, бил смятан за ненормален. Та значи по всяко време всеки, който публично говори или действа по начини, които са извън „нормата” на обществото в този период, е веднага атакуван и обявяван за луд или за лош от пресата, защото критериите им за нормалност и реалност са съгласувани със съществуващата норма.....
цитирай
8. drugi - Принципно имаш право
03.01.2010 21:27
Аз лично съм отворен към всякакви идеи. Единствено изпитвам леко раздразнение, когато някой с очевидно погрешна концепция по някакъв въпрос реши, че трябва да облъчва околния свят с неправилните си възгледи.
цитирай
9. universalnite000 - Аха :). . . ок, все пак не разбрах д...
03.01.2010 21:53
Аха :) ... ок, все пак не разбрах друго - щом изоставяме темата за апокалипсис, каква ли ще е пък тази промяна в светогледа ?!
цитирай
10. drugi - Защо трябва да търсим под вола теле
03.01.2010 22:18
Отдавна ми е направило впечатление, че доста интелигентни хора вместо да се радват на света, да се усмихват и да действат креативно, започват да се ровят във всякакви странности с цел да спечелят слушатели.
В началото на моето наблюдение тези хора се увличаха от евангелистите по стадионите (какъвто беше Питър Юнгрен), след това дойдоха на вълна екстрасенси, после пък им бяха виновни еврите, след това масоните и сега на мода са извънземните. Важното е да има някаква конспирация...
И така, тези качествени хора вместо да използват енергията си за нещо градивно, те (образно казано) търсят под вола теле.
Само че не са осъзнали една проста истина (обяснена много добре от Витор Суворов в "Аквариума").
За да си интересен и желан събеседник е необходимо да се научиш са слушаш внимателно, без да прекъсваш. И тъй като по-голямата част от хората под слънцето търсят именно слушатели, всеки се чуди каква по-интересна тема да изрови, за да е актуален....
Именно тук свестните и готините хора затъват в блатото на депресията. А тарикатите, показвайки колко добре са овладяли таланта да изслушват другите, се възползват от това и трупат активи.
И какво се получава накрая? Господин Х, слагайки си вечерта на масата изкуствената ракия с мезе от долнокачествен салам се чувства задоволен, че през деня някой му е обърнал внимание на приказките.
А господин У, инвестирайки част от времето си да изслуша хората, които имат нужда от слушател, е успял да ги накара да му свършат работата без пари и по този повод пие божествено питие на прекрасната си нова яхта и се наслаждава на живота.
Елементарна икономическа логика.
цитирай
11. universalnite000 - :)))))) Добре си служиш с думите, но ...
03.01.2010 22:30
:)))))) Добре си служиш с думите , но ми е интересно какво ще кажеш за следното ( може би понеже не се поддава на 5-те сетива, няма да е интересно за теб, но все пак може да му хвърлиш едно око ) :
Свързването на енергийните ни полета е поредица от вихри , наречени чакри. Има 7 основни чакри и безброй по-малки. Главните чакри са разположени в основата на гръбнака(коренна чакра), при пъпа (полова чакра), слънчев сплит ( чакра на слън. сплит ) , при сърцето (сърдечна чакра) , средата на челото ( чакра на третото око) и на върха на главата (теменна чакра). Колкото повече научаваме и еволюираме, толкова по-бързо започват да се завихрят чакрите и повишават вибрирането на нашето вечно същество, като така ни издигат до по-висока честота. Енергията , която наричаме любов идва от сърдечната чакра, затова сърцето първо е започнало да се свързва с любовта.
Чакрите са свързани с тялото чрез ендокринната с-ма и дисбаланса на енергийните полета може да се отрази на баланса на тялото. По този начин стресът и други емоционални травми причиняват заболявания. Тези енергийни полета са електромагнитни и се влияят от другите проявления на електромагнетизма. Известно е , че хора, които работят с електромагнитни уреди или живеят до ел. станции са по-предразположени към определени заболявания и рак, понеже електромагнитните полета от ел. станциите и технологиите нарушават ел-магнитните полета на хората, преминавайки през тях .
Разумът е създател , защото всичко е мисъл. Колкото по-силно е съзнанието, толкова по-голям е творческият му потенциал. При метафизичните честоти мисълта твори директно, като пренарежда енергиите във всичко това , което тя си представя. Дори на плътно физическо ниво всяко творение трябва да е предшествувано от мисъл.
Всеки път, когато мислим , ние създаваме енергийно поле, мисловна форма и точно това е начинът , по който действа телепатията. Един човек произвежда мисловното поле , а друг го декодира, най-често без дори да знае за това. Силата на мисълта да твори любов и хармония или омраза и дисхармония е безкрайна и всички ние сме в състояние да произвеждаме и двете. Ние създаваме своята собствена реалност. Ако мислим за неуспех - това е енергията , която ще ни привлече.
Манипулаторите не искат да знаем , че сме вечни същества от светлина и любов с неограничен потенциал; нито , че можем да променим света, като промениме начина си на мислене; и определено , че всички сме Едно, равни части на едно и също цяло, тръгнали по пътя на еволюцията чрез опита. Хората, които знаят и живеят с тези неща, не се поддават толкова лесно на контрол и направляване. Би било далеч по-добре да ни убедят, че сме космически случайности без бъдеще, или да ни държат в плен на догмата на някоя строга религия и да правят всичко възможно да осмиват и прикриват противоположната информация.
Тяхната цел е да ни откъснат от висшите нива на Аз-а. При прераждане нашият разум , съзнание не се превъплъщава изцяло, а само част от него и е изложен на силния натиск и ограничения на плътното физическо тяло. Останалата част на разума, позната като подсъзнание и висшите съзнателни нива , действа като водач по време на физическия живот. Съзнателното ниво ( нисшия Аз) преживява, а висшия Аз направлява процеса на предаване на мислите.
Висшият Аз може да бъде оприличен на "контрол на мисията". Той знае причините за прераждането - какво сме избрали да преживеем и с кого- и какво сме избрали да вършим в служба на човечеството, планетата и Сътворението изобщо. На интуитивно ниво ние долавяме напътствията и съобщенията на Висшия Аз. Чувстваме се привлечени към определени места, хора и начин на живот. Той се проявява , когато казваме "Радвам се да те видя" , "Колко малък е светът" и "Какво съвпадение".
Ако загубим връзка с "контрола на мисията", нашето висше съзнание, можем да се забъркаме в големи неприятности и ще сме предразположени към деструктивно поведение. Помислете само, ако бяхме на Луната в скафандър и някой пререже връзката с "контрола на мисията". Щяхме да имаме само два източника на информация - чрез очите и ушите. Тя определено би била крайно небалансирана, защото би съдържала само информация от света, който непосредствено ни заобикаля. Бихме загубили контакт с онези, които могат да видят мащабната картина...
:) Наздраве за господа Х и У
цитирай
12. drugi - Чакрите не са ми силата
03.01.2010 22:39
Все пак, допускам след известно време да се докаже, че имаш право в някои от горните си размишления.
Аз лично смятам, че това дали си силен или слаб, интересен или скучен, зависи само и единствено от силата на духа ти. Всеки обича да си общува със силните и да мачка слабите.
Правило ли ти е впечатление как някои на пръв поглед невзрачни мъже са истински магнит за женското внимание, а други свестни и симпатични кавалери остават незабелязани. Знаеш ли защо е така? Защото първите са духовно силни, те не се съмняват в себе си и именно тяхната увереност ги прави атрактивни.
В тази връзка, няма да е необичани ако някой с големи и дълбоки познания върху същността на чакрите цял живот се бори за 1% от успеха на този, който никога не е чувал за думата чакра и не се интересува от нея...
Както казва любим герой от любима книга "Ценноста на човека се корени не в способността му да измисля големи начинания, а в проницателността да открие сгодния случай и в сръчността, с която се възползва от него".
Благодаря за комплимента. :)
цитирай
13. universalnite000 - :) Честно казано проблемите на х...
03.01.2010 22:50
:) Честно казано проблемите на хората идват от други места , нека и аз ти цитирам нещо от "Трудно е да бъдеш бог" :
Румата се дръпна от прозореца и се разходи из гостната. Безнадеждна работа, помисли си той. Няма сила, която да ги изтръгне от обичайния кръг на техните грижи и представи. Можеш да им дадеш всичко. Можеш да ги заселиш в най-съвременни спектрогласови къщи и да ги научиш на йонните процедури и въпреки това вечер те ще се събират в кухнята, ще шибат карти и ще се кискат над съседа си, когато го тупа жена му. И за тях няма да има по-хубаво развлечение. В този смисъл дон Кондор е прав: Реба е глупост, дреболия в сравнение с грамадата от традиции, стадни правила, утвърдени от вековете, непоклатими, проверени, достъпни за всеки тъпак над тъпаците, освобождаващи от необходимостта да се мисли и проявява интерес.
Братя Стругацки са синтезирали проблема .....
цитирай
14. drugi - Интересно звучи
03.01.2010 22:58
Все пак смятам, че по отношение на проблемите на хората, имам по-голямо право от теб.

Всеки човек има право да се забавлява по собствения си начин и не можеш да упрекнеш някого, че е от лошите само защото не мисли като теб.
По света има много убийци, които целуват ръка на дамите и им придържат стола, докато сядат и още повече свестни и стойностни хора, които най-лесно общуват с партньора/ката си като удрят по масата и повишават децибелите.
цитирай
15. анонимен - МАИТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРИ И ТОЧНИ АСТРОЛОЗИ ПРОСТО НЕВЕРОЯТНИ
09.05.2010 18:15
ВСИЧКО КОЕТО ТЕ СА ПРОГНОЗИРАЛИ СЕ Е СЛУЧИЛО И Е МНОГО ТОЧНО ИЗЧИСЛЕНО.ВСИЧКО КОЕТО ТЕ ПРЕДСКАЗВАЛИ Е МНОГО ТОЧНО ИЗЧИСЛЕНО ТОВА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ РАДИАЦИЯ МАГНИТНИ БУРИ И ИЗРИГВАНИЯ НАСЛЪНЦЕТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ .ТОВА ВСЕКИ ГО УСЕЩА И ВИЖДА .ТАЗИ ГАЛАКТИЧЕСКА СИНХРОНИЗАЦИЯ КОЯТО Е НЕИЗВЕСТНА ЗА ВСИЧКИ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ .ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НИЕ СМЕ ЕДНО НИЩОЖЕСТВО КОЕТО МОЖЕ САМО ДА УНИЩОЖАВА МАИКАТА ПРИРОДА.ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА ВЗЕМАНЕ НАМЕРКИ ЗА ОПАЗВАНЕ НО ТОВА НЕМОЖЕ ДА СТАНЕ.ВСИЧКИ САМО СИЧЕШАТ ЕЗИЦИТЕ НО ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВА ВСЕ ПО ЛОШО ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА ВОДАТА И ПОЧВАТА.НИКОИ НЕ МОЖЕ НИЩО ДА НАПРАВИ ОСВЕН ДА ЧАКАМЕ ДА СЕ СЛУЧИ НАИ ЛОШОТО.ТО НАБЛИЖАВА МНОГО.ВСИЧКО ТОВА КОЕТО НИ ОЧАКВА МНОГО СКОРО СЕ ЕПОДГОТВЯЛО С ТЕЧЕНИЕ НА ГОДИНИ ТО НЕ Е ИЗВЕДНЪЖ .ВСИЧКИ СМЕ СТАНАЛИ ГОЛЕМИ МАТЕРИАЛИСТИ ЗАВИСТНИЦИ И ИГОИСТИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛОШИ ЧЕРТИ .ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИМ ЗА ДУХОВНИТЕ ЕМОЦИИ И ПРЕЖИВЯВАНИЯ.ДА СИ ПОДАДЕМ РЪКА ЕДИН НА ДГУГ ИДА СМЕ КАТО ЕДНО ЦЯЛО.ТАКА ЧЕ ТОВА КОЕТО СА ПРЕДСКАЗАЛИ ВЕЛИКИТЕ МАИ НЕИЗБЕЖНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НО НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ Е ИЗЧИСЛЕНА ТОЧНО ДАТАТА ОТ НАШИТЕ АСТРОЛОЗИ ЗА 21.12 2012 Г.САМО ТОВА МОЖЕ ДА НИ СПАСИ.ДРУГО НИЩО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093673
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол