Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 10:37 - Гърците са за възхищение, на германците и французите толкова им е акълът
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 39593 Коментари: 102 Гласове:
6

Последна промяна: 13.05.2012 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Готини са гърците. Десетилетия наред ядоха парите, които европейските държави наливаха в продънената гръцка каца. И парите изтичаха в тоалетните на таверните. От веселящите се се искаше само да могат достоверно да излъжат за всеки доклад, за да може европейските държави да им дадат следващата порция веселие в таверните. Вярно е, че трябваше по малко да се работи, но нали имаше прости емигранти от околните държави, работеха за без пари и работите някак вървяха.
Добре лъгаха, много години минаха, докато го усетят. Но ... всяко нещо си има край. Хванах ги и им лъсна оцапаното д.... И им казаха, за да получите още пари трябва да слушкате. "Византийците" почти се направиха, че са започнали да слушат и пак дойдоха пари. Само че като са ги излъгали веднъж, от Европа започнаха да гледат по-внимателно и на гърците им се наложи да си напънат мозъците, за да бъдат убгедителни. Сега, в момента разиграват цяла Европа с изборните си резултати. Всички, които дават пари, седят и тръпнат дали ще стане, или няма да стане правителство. Гърците пък сигурно чакат от Брюксел да ги помолят да бъдат послушни и да им обещаят още някой милиард само и само да няма драма.

Какъв е резултатът? За толкова години в гръцките гърла се изсипаха стотици милиарди, да не кажа трилиони. Срещу това те нищо не направиха, освен да се веселят и между две таверни да размахат камшика към емигрантите, които с кървав пот и срещу жълти стотинки създават благата.
Ако ей сега случайно някой немски или френски статистик изчисли колко пари (колко стотици милиарди) немците и французите са подарили на Гърция, за да може да се лее узо и да върви сиртакито, ще му стане лошо. Ще излезе, че всичите тези пари са много пъти повече, отколкото са необходими на Европа да излезе от кризата. Но ... сега донорите на гръцкия кеф са заети с това да се притесняват дали гърците ще направят правителство, за да може да продължат да изливат пари в тоалетните на таверните.
Хич не са прости гърците, направо са си за възхищение. Правят каквото си искат, а другите само им се молят. А германците и французите ... имат бол пари, дават, както казва един литературен персонаж.
Но ... това, което ме накара да започна да тракам по клавиатурата е друго. Замислих се, че от толкова много узо и толкова танци, на някои гръцки политици съвсем им се размътиха мозъците. Вместо да стоят и да играят роля в общия театър, те публично заявиха, че ще изтрият старите дългове, т.е. че парите, които им дадоха, не само че няма да ги върнат и даже няма и да признаят, че са им ги дали. Т.е. тези гръцки политици демонстрират на всички, че смятат, че всички останали в Европа са им длъжни.
Ами ... да си му мислят германците  французите, че те най-много дават. И да си помсилят дали ако случайно гръцкият воденичен камък спре да тежи на еврото (и след като емоциите на пазарите преминат), валутата няма да стане по-стабилна. А пък, ако не искат, може и да не мислят, да продължат да дават и да мрънкат. Тогава ще се окаже, че всички наистина грешим. Гърците са най-великата нация и всички останали са длъжни да им се грижат за кефа.


Тагове:   Германия,   Франция,   криза,   гърция,


Гласувай:
11



1. graucho - Не са толкова глупави на запад
13.05.2012 11:00
Просто са малко алчни и много банки и държави се надяваха да изкарат лесни пари. Повечето кинти дадени на гърците са заеми, които с времето набъбват и разбира се, трудно се връщат, меко казано. Гърците, обаче и те са по лесното, чувал съм за макети на маслинени дръвчета, с цел повече субсидии от Европейския съюз, но... на лъжата краката са къси, както се казва.
цитирай
2. drugi - Къси са, ама виж, че все става на тяхната
13.05.2012 11:27
Вярно е, че алчността играе сериозна роля. Това обаче не променя факта, че гърците прекрасно се възползват от алчността и вземат нови и нови пари. Миналата седмица взеха още 5 милиарда. И след като ги взеха, председателят на СИРИЗА, каза, че те искали да изтрият гръцките дългове. Т.е., че даже не признават, че са и дали пари.
Кажи сега кой е умен и кой е глупав. Въпреки цялата тази наглост, докато дойдат следващите избори, ще им обещаят още пари и ще им ги дадат.
цитирай
3. анонимен - Проблемът всъщност е съвсем друг. ...
13.05.2012 11:28
Проблемът всъщност е съвсем друг. Западняците наливаха милиардите си за да "докажат",че една капиталистическа Гърция е много по-успешна от живковата България. И в тая Гърция се живее много по-добре,защото самата и система, копирана от запада е по-добра.Води до огромно благополучие и един много висок жизнен стандарт на цялото население,а не само на една малка групичка хора. 1-2 % от населението.
Не заради самите гърци наляха тези милиарди. А за да вдигнат изкуствено техния жизнен стандарт и превърнат Гърция във витрина на Балканите. Нагледен пример за действаща "демокрация и пазарна икономика". Фактически на практика една голяма измама.
Ние се трепехме,тежък труд,изградихме индустрия,градоустройство и благоустрояване,образование и здравеопазване.Продавахме ток на гърци и турци заради липсващите у тях енергийни мощности.

Накрая се оказа,че в Гърция е "много по-добре" от нас и всичкото това постигнато с чужди пари. С доларите на Рейгън,Буш и Цереуто. Които по тоя начин спечелиха Студената война и разрушиха Източна Европа.Преди това успяха да измамят източноевропейците,че при тях се живее леко,без никакъв труд. Само забавления и приятно мързелуване по цял ден.
И когато бившия соцлагер рухна,дойде краят на играта. Наречена "висок жизнен стандарт" и наливане на милиарди. Гърците бяха използвани в политическата и идеологическа борба срещу нас. Сега след като янките и англичаните спечелиха не по правилата,вече гърците не са необходими никому и да се оправят сами им казват от Запад. Ядоха и пиха,а сега трябва да се плаща. "Безплатно е само сиренето в капана за мишки" обичаше да казва лейди Тачър,бакалска дъщеря и премиер на Великобритания. Е видяхме колко "блестящо" и успешно работи "пазарната икономика" в Гърция.нали?
цитирай
4. graucho - Проблемът е точно в лакомията и мързела
13.05.2012 11:59
Едва ли има човек на земята, коийто да не иска да посети Гърция-прекрасни плажове, древна история, Акропола и т.н. Гърците, разбира се, успяха до голяма степен да материализират даденостите си. развиха и лека промишленост, много дрешки и парцалки у нас са от тях. Обаче просто започнаха да харчат повече, от колкото получаваха, сиртакито и узото , май наистина бяха в повече. Този манталитет е характерен за южните народи Португалия, Испания та и фрасетата ги хваща този феномен. Дреме му на запада да показва на Живков, каквото и да било.Нали знаете, каквото и да ти говорят , знай, че става дума за пари Голяма част от западняците почиваха в съседите и носеха доста добри пари, гърците обаче харчеха още повече. Пазарната икономика може да не е нещо много добро, но пък и нищо по-добро не е измислено, а да не говориме ,че гърците са върнали голяма част от парите, които са им дадени, обаче лихвите не прощават никому. В момента всички знаят, че ако се срине Гърция, пада еврото, пада и високия стандарт на Запада, та заради това ги крепят-въпросът е, до кога и колко .
цитирай
5. valsodar - С трета реплика съм съгласен - пр...
13.05.2012 12:50
С трета реплика съм съгласен - проблема с Гърция е проблем колкото на Гърците, толкова и на тези, които им позволиха да се създаде.
От много години насам се знаеше накъде вървят нещата, но политиката и логиката не винаги вървят ръка за ръка.
Куриозното в случая е, че България ще дава пари на Гърция.
цитирай
6. aristotelis - БЪЛГАРИ=ПОКОРНИ, НАГЪЗАНИ, ДУПЕДАВАЩИ СВИРКАДЖЙИ!
13.05.2012 13:36
Напук на кризата гърците посрещат и този Великден с бонуси, съобщи Би Ти Ви. Въпреки драстичните икономии, които предприема правителството, в южната ни съседка посрещат богато всеки празник и не се лишават от удоволствия. Пенсионерите също бяха зарадвани с допълнителни по 200 евро.
Ако туристът не е прочел във вестника, че страната се тресе от икономически несгоди, трудно ще повярва, чеГърция е в криза. На фона на по-високите данъци и икономическите рестрикции, всички получават допълнителни пари за празниците. Дори безработните добавиха към сметките си великденски надбавки от по 300 евро.Препълнени заведения и богати великденски трапези може и да не кореспондират с представите за смутни времена, но гърците имат неуморим дух. Казват, че дори последните си пари биха заделили за веселбата.
цитирай
7. aristotelis - Уинстънчо Чърчил, през втората ...
13.05.2012 13:37
Уинстънчо Чърчил, през втората световна война е казал следното, "знаехме от историята че гърците се борят като герои а от тук нататък ще викаме че геройте се борят като гърците"....We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!.........А за българите знаеш ли какво е казал? БОРБАДИРАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ИЗРОДИ ДЕТО СА ДАЛИ ХЛЯБ, ВОДА И МЕД НА НАЦИСТИТЕ! А СЛЕД ПЪРВИТЕ БОРБАДИРОВКИ НАД СОФИЯ Е КАЗАЛ.."СЛЕД КАТО НАШЕТО ЛЕКАРСТВО Е СВЪРШИЛО ТОЛКОВА ДОБРА РАБОТА НЕКА ТЕЗИ ИЗРОДИ ПОЛУЧАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОЗИ ОТ НЕГО!!!
НЯМАТЕ ДОСТОЙНСТВО КАТО НАРОД!!!
цитирай
8. aristotelis - Spiegel: Вълна от бедни българи ...
13.05.2012 13:40
Spiegel: Вълна от бедни българи залива Германия
Публикувана: Сряда, 9-ти Май 2012, автор(и): 24 часа онлайн; прочитания: 989; коментари: 0
Вълна от имигранти от Румъния и България залива Германия, пише немското списание Spiegel.
Различни светове се сблъскват, когато бедните българи и румънци имигрират в Германия, коментира изданието.
Усилията да се помогне на новите жители да се интегрират са бавни. Много от тях биват отнесени от системата, която не разбират, пише още Spiegel.
В много отношения властите са също толкова поразени от често безпаричните граждани на Европейския съюз, както и самите имигранти от реалността на живота в Германия.
Тази седмица се представя годишният доклад за интеграцията и имиграцията в страната. В него се анализира сътрудничеството по интеграционната политика между националните и регионалните власти. Изводът е, че координацията е неадекватна, а ефективно сътрудничество почти не съществува.
Проблемът е в начина, по който властите се справят с новите групи имигранти от Югоизточна Европа. Много регионални и национални политици приемат, че българските и румънските имигранти са само сезонни работници, които скоро ще се върнат в родината си.
цитирай
9. aristotelis - СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА Не модерна ...
13.05.2012 13:41
СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА
Не модерна държава, а разруха ще види българинът, ако се събуди и погледне своето Отечество. Ще види, че Светата Православна църква е заменена с турски сериали, в които АЛЛАХ се превежда като ГОСПОД!
Ще види, че България не е Република, а акционерно американо-израелско дружество с изпълнителен директор безименният български новобогаташ.
Ще види, че София не е столица, а коптор за диви селяни, кретени чужденци и терористи!
Ще види, че градовете и селата не са на българите, а на циганските банди, турските терористи и местните робовладелци!
Ще види, че семейството ни не е българско, а на Европата – мъжът е прислужница и майка, а съпругата – лоша господарка!
Ще види, че икономиката на България е на анадолски контрабандисти и на премиерските корумпирани спекуланти.
Ще види, че нашата България е страна на Моловете, ИНТЕРНЕТА и на дрогата!
Ще види, че болниците са на погребалните агенции и на фирмите за трансплантации на органи!
Ще види, че училищата са за укротители на изоставени деца и подивели пубери!
Ще види, че армията, полицията и специалните ни служби не служат на България, а на корумпирани чиновници, престъпни босове и чуждите разузнавания!
цитирай
10. aristotelis - СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА
13.05.2012 13:42
Ще види, че българската телевизия не е българска, а на ислямските националисти!
Ще види, че университетите ни се водят от антибългарски лекета и неграмотни юпита!
Ще види, че пътищата са на проститутките и мъртъвците, а улиците – на казината, секс-магазините и на боклуците!
Ще види, че България не е ГЕРБ на българската благоденстваща нация, а нещо друго, непознато и измъчено, без род и име!
Ако се пробуди българинът и погледне своето отечество ще види, че то не е на българите, а на неговите предатели и врагове!
А види ли това, веднага ще дочуе две думи, повтарящи се до повръщане в България. Две заклинания, които всички медии излъчват като спасение от убийствата, катастрофите, гнусните новини, негативните послания и порнографията:
Аз дадох, Аз реших, и така докато българинът оглупее.
Отново чакаме нещо да пуснат, да разрешат, да позволят или забранят
Дано не оглупее и не заспи БЪЛГАРИНЪТ в oнзи робски сън отпреди 132 години и да приеме своето окаяно Отечество, за мечтаната от Левски цветуща Република.
цитирай
11. aristotelis - ГЪРЦИЯ Е НАВСЯКЪДЕ!!! А това се в...
13.05.2012 13:43
ГЪРЦИЯ Е НАВСЯКЪДЕ!!! А това се вижда, 6.000.000 гърци са емигрирали в целия свят преди 50-60 години и няма дори един циганин и една курва за да изложи гърция, А вие увладяхте европа с цигани и курви с 1.000.000 емигранти!!! Позор и срам за достойните и нормалните българи! Нямам думи, да крадеш гробища е отвратителна работа, нечувано до преди 2007 година в гърция, германия и европа! Знаеш ли защо? Защото няма ценостна система, няма семейство, няма религия, няма общество а народа е "стадо овце без рефлекси" както викат Проф. Проф. Пантев и Топалов!!!!!!!!!
цитирай
12. aristotelis - Ако бяхте дори косъм от ташаците на ...
13.05.2012 13:48
Ако бяхте дори косъм от ташаците на гърците щяхте да имате елементарно достойнство като народ, но за съжаление сте косъм от гъза на гърците!!!!!!

Въпреки че са граждани на ЕС, румънците и българите са "последни" в "йерархията" на националностите, представени в Нойкьолн, заключава докладът.......................... А КАТО ТИ КАЖАТ ЧЕ СЕСТРАТИ Е КУРВА АЙДЕ ПОСЛЕ ДА ДОКАЖЕШ ЧЕ НЯМАШ СЕСТРА И ТО ЦИГАНКА!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
13. aristotelis - Гърците са най-великата нация и всички останали са длъжни да им се грижат за кефа.
13.05.2012 13:56
ивайло мирчев
Поклонническо пътуване в Гърция - 23.07.2010
Първите ми впечатления от Гърция бяха много хубавите пътища, изключително поддържаните и чисти селца с къщи, които нямат дворове и къщите започват буквално от тротоарите и многото щъркелови гнезда, които бяха навсякъде по пътищата. Нищо общо с нашата цигания.
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание.
Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.
Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.Първия голям град през който минахме беше Орестиада.За град с толкова малко хора няма такъв храм честно. Направо паднах. Хората къде са, ние в България къде сме.Влязохме вътре и веднага се сблъскахме с различното от България - няма свещопродавачи /ки/. Има дървени поставки за свещи и който иска си оставя пари и който иска си взима каквито и колкото иска свещи. Слязох и до плажа, където имаше един страхотен малък параклис, който детайлно заснех. Всичко отворено, няма катинари, няма затворени врати, няма продавачи на свещи......
цитирай
14. aristotelis - Защо немците и французите подържат гърция и елинизма!!!!
13.05.2012 14:08
Валери Жискар д'Естен беше казал следното: ЕВРОПА БЕЗ ГЪРЦИЯ Е КАТО НОВОРОДЕНО БЕБЕ БЕЗ ДАТА ЗА РАЖДАНЕ!!!!!!!

Когато гърците са създали европейската цивилизация вие сте се люлели на клона хванати с опашката и ви нямало на света дори като сперматозойди или ако ви имало някъде сте мяукали както котките и лаели като кучета, диви и варвари без писменост до 9-ти век след христа както пише и Академик
Проф.Гююевев....."Славяните идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".
цитирай
15. aristotelis - „Българите са тъпи задници!“ – о...
13.05.2012 14:14
„Българите са тъпи задници!“ – отсече лидерът на гръцките синдикати Танасис Хадес,. А ми пенсионирането, ще им вдигнат пенсионната възраст но след две години, а те седят и чакат, последният момент, ама и тогава няма да направят нищо. Кой приема за успокоение мисълта „Има и по-зле от мен“, това е невероятно тъп начин за успокоение но явно върши работа сред тези тъпаци. Българите! Та те се делят на групи и групички, всеки се изживява както водач на нацията, ама тя нацията им се топи.
Техните синдикални лидери са путьовци – орденоносци, получили най-високото отличие от управляващите, за тoва че държат хората си мирни. И вие ще ми ги давате за пример.Та тях колчем се съберат 30 човека накуп и им пратят полицията да ги пребие, а останалите седят отстрани и гледат сеир. По смотана нация не познавам. Така, че не ми ги давайте за пример. Ние точно затова протестираме, за да не станем като тях. Боже упази ! Щастлив съм, че не съм се родил българин.“
цитирай
16. valsodar - Не те знам грък ли си или просто се ...
13.05.2012 15:46
Не те знам грък ли си или просто се гърчееш, но че си простак и глупак от класа, това е видно за всеки един :)))
цитирай
17. aristotelis - Признай си, жена ти, майка ти, или сестра ти заработват надница в гърция в хоризонтално положение?
13.05.2012 15:57
valsodar написа:
Не те знам грък ли си или просто се гърчееш, но че си простак и глупак от класа, това е видно за всеки един :)))


Признай си, жена ти, майка ти, или сестра ти заработват надница в гърция в хоризонтално положение? А при жива жена да работиш е срамота! Примири се с идеята, има криза и ще ти носи по-малко парички!
цитирай
18. valsodar - В случая, явно става въпрос за во...
13.05.2012 16:02
В случая, явно става въпрос за войнстващ простак, който си мисли, че като се представи за грък, ще мине метър като по-умен, по-богат и по-културен в очите на слепите?!

Да, да - ама не!

Виждал съм простаци и глупаци всякакви през живота си, но за щастие боклуци като теб срещам много рядко. И обикновено няма втора среща след това :)))
цитирай
19. aristotelis - Тъп и прост като вулгарос!
13.05.2012 16:15
graucho написа:
Просто са малко алчни и много банки и държави се надяваха да изкарат лесни пари. Повечето кинти дадени на гърците са заеми, които с времето набъбват и разбира се, трудно се връщат, меко казано. Гърците, обаче и те са по лесното, чувал съм за макети на маслинени дръвчета, с цел повече субсидии от Европейския съюз, но... на лъжата краката са къси, както се казва.


Гърция държи 20% от световното производство на зехтин
25 Август 2011 / 13:08:44

Гърция заема трето място в света по производство на зехтин с средно 300.000 тона годишно и първо по-качество като 90% от пройзводството е екстра вирджин зехтин(в гърция има около150 милиона дървета). Икономическите анализатори в страната оценяват, че това е една от стоките, които може да подпомогне закъсалата икономика на средиземноморците. Въпреки, че не е продукт на високотехнологични достижения, нито невероятни иновации, зехтинът е търсена стока с възможности за набиране на по-голяма пазарен дял. Целта на гръцките производители днес е да настъпят по-сериозно на външните пазари, в период когато Гърция търси новия си икономически модел. В момента производителите търсят нова реализация в САЩ, западна Европа, Австралия и Китай.
цитирай
20. aristotelis - В случая, явно става въпрос за во...
13.05.2012 16:18
valsodar написа:
В случая, явно става въпрос за войнстващ простак, който си мисли, че като се представи за грък, ще мине метър като по-умен, по-богат и по-културен в очите на слепите?!

Да, да - ама не!

Виждал съм простаци и глупаци всякакви през живота си, но за щастие боклуци като теб срещам много рядко. И обикновено няма втора среща след това :)))


Разбрах най-после, жена ти заработва надница в гърция в хоризонтално положение......Не се притеснявай, не си нито първият нито последният българин дето е изпратил жена си някъде за да му носи пари!!!!!
цитирай
21. voktiv - .....
13.05.2012 17:11
Към българите -не спорете с грък.Все едно да спорите с дърво-маслина например.
цитирай
22. antivlaks - !
13.05.2012 17:40
Натиснах червеното палче,понеже е явно ,че нямаш "пряк допир" с гръцката действителност !
А на aristotelis ще му кажа ,че се е "разминал " с истинският гръцки " ithos kai ifos" !
.........освен ако е член на "Хриси авги" (Златна зора) ,но тогава за мен не е грък ,а "досилогос" ! Надявам се ,че ще ме разбере !
цитирай
23. aristotelis - - така е - на бедният българин.......
13.05.2012 17:53
antivlaks написа:
Натиснах червеното палче,понеже е явно ,че нямаш "пряк допир" с гръцката действителност !
А на aristotelis ще му кажа ,че се е "разминал " с истинският гръцки " ithos kai ifos" !
.........освен ако е член на "Хриси авги" (Златна зора) ,но тогава за мен не е грък ,а "досилогос" ! Надявам се ,че ще ме разбере !


- така е - на бедният българин винаги се пробутва сапунката колко нещастен е богатия съсед та да понася по-лесно доживотното си страдание...За нас българите най-важното е дали жената на съседа се *бе с друг а не нашата, защото нашата така или иначе се *бе някъде...дали се *бе в гърция, испания или белгия няма значение!!!
цитирай
24. drugi - Радвам се, че aristotelis реши да сподели простотията си с нас
13.05.2012 18:29
С постинга исках да кажа мнението си за хитростта на гърците и наивността на тези, които им дават парите. Само че участието на aristotelis показа един нов аспект на гръцката душевност.
Става въпрос за начина на мислене, който една дама от ромския етнос: че циганинът е човек, който заради факта, че съществува, трябва да получава пари. Днес разбрах, че и гърците имат подобно мнение за себе си. Винаги съм си мислел, че циганите произлизат от Индия. Предвид на духовното бартство, за което разбрах днес, сега се чудя дали и гърците са оттам или двата народа са заедно отдругаде.
Аз съм съгласен, че гърците не са зле. Имат умни политици и извръткаха елегантно Европа да им подари много милиарди. Но това не значи, че гръцкият народ не е беден и слаб духом. Много примери мога да дам, но няма да ми стигнат символите да ги опиша в този коментар.
Но истината е тази, която написах дребни душици с големи политици.
А дребността е много добре видна от писанията на aristotelis, ако действително е грък. :)
цитирай
25. antivlaks - !!
13.05.2012 18:51
drugi , оказа се ,че съм бил прав като натиснах "червеното палче" ! С aristotelis сте на "един кантар" ,независимо ,че сте в двата края ! Съветвам те да пишеш за неща с които си запознат ! Най-малкото "слаб духом" можеш да наречеш гръцкият народ ! Ако можеш дай примерите ! Защото примери за противното има прекалено много !
цитирай
26. aristotelis - Разбрах най-после, жена ти заработва надница в гърция в хоризонтално положение.....
13.05.2012 19:23
drugi написа:
С постинга исках да кажа мнението си за хитростта на гърците и наивността на тези, които им дават парите. Само че участието на aristotelis показа един нов аспект на гръцката душевност.
Става въпрос за начина на мислене, който една дама от ромския етнос: че циганинът е човек, който заради факта, че съществува, трябва да получава пари. Днес разбрах, че и гърците имат подобно мнение за себе си. Винаги съм си мислел, че циганите произлизат от Индия. Предвид на духовното бартство, за което разбрах днес, сега се чудя дали и гърците са оттам или двата народа са заедно отдругаде.
Аз съм съгласен, че гърците не са зле. Имат умни политици и извръткаха елегантно Европа да им подари много милиарди. Но това не значи, че гръцкият народ не е беден и слаб духом. Много примери мога да дам, но няма да ми стигнат символите да ги опиша в този коментар.
Но истината е тази, която написах дребни душици с големи политици.
А дребността е много добре видна от писанията на aristotelis, ако действително е грък. :)


Разбрах най-после, жена ти заработва надница в гърция в хоризонтално положение......Не се притеснявай, не си нито първият нито последният българин дето е изпратил жена си някъде за да му носи пари!!!!!
цитирай
27. анонимен - Слаби духом са
13.05.2012 19:24
Защото ги мързи да работят.
Защото като вземат малко пари започват да си изливат комплексите на по-слабите от тях.
Защото карат по-бясно и измират повече от нас по пътищата.
Защото са некомпетентни в това, каквото и да правят.
Примери.Учителката ми по математика г-жа Цончева беше отишла като детегледачка в Солун. Родителите на децата и сочеха телевизор, радио и т.н. и я питаха, Пенке, знаеш ли какво е това. Междувременно тя научи децата да се хранят с вилица и нож, а родителите започнаха да се подиграват на децата си. Г-жа Цончева се ядоса и реши да си ходи и гърците чак тогава осъзнаха, че тя като учител по математика може и да прави извънземни за техния кротерий неща, като да решава интеграли. Не искаха да я пуснат, заключиха я и й скриха паспорта. Добре, че консулът в Солун се оказа неин ученик. Отиди й кажи нещо хубаво за гърците.
Втори пример. Цяла Гърция е осеяна с параклисчета в памет на убили се по пътищата. Хубави пътища имат заради европейците, а жертите им са повече и от нас. Имам приятелка, която работи на бензионостанция. Каза ми, че такъв ужас не е виждала никъде. С очите си пред бензиностанцията е виждала поне 5 катастрофи, две от тях със смъртни случаи.
казват много за гръцкия туризъм. Най-голямата простотия, която съм чувал. Елементарен пример: Бялата кула в Солун. Всички надписи вътре са на гръцки. Т.е. гърците не са се постарали да улеснят тия, от които вземат най-много пари - чуждестранните туристи.
Миналата седмица имах на гости един албанец. Каза ми нещо, което съм чувал и от нашите емигранти. Гърците се гаврят с всички, които са по-слаби от тях. При това гаврата се състои в елементарна дребнавост.
За гръцкия мързел няма какво да говорим ... там мога 100 страници с лични впечатления да изпиша.
цитирай
28. aristotelis - . . . . . че нямаш "пряк допир...
13.05.2012 19:26
.....че нямаш "пряк допир" с гръцката действителност.............Има пряк допир, жена му заработва надница в гърция в хоризонтално положение.....
цитирай
29. aristotelis - Ясно е, Разбрахме, жена ти заработва надница в гърция в хоризонтално положение.....
13.05.2012 19:30
[quote=анонимен]Защото ги мързи да работят.
Защото като вземат малко пари започват да си изливат комплексите на по-слабите от тях.

Анонимен чървул, помияр....ясно е, разбрахме, жена ти заработва надница в гърция в хоризонтално положение близо до бялата кула......Не се притеснявай, не си нито първият нито последният българин дето е изпратил жена си някъде за да му носи пари!!!!!
цитирай
30. drugi - arestotils, не можеш просто да си представиш колко си ...
13.05.2012 19:31
За твое сведение съпругата ми е адвокат, която владее четири чужди езика и е съдружник в голяма адвокатска кантора. Нали се сещаш колко си далеч от истината. :)
А просташкият ти начин на изразяване, който включва клиширани обиди, а не аргументи, дава още по-голяма увереност на това, че съм бил прав в анализите си за гръцкия народ, ако си грък,. де. :)
Но гръцките политици са назй-големите. Гърците изядоха милиардите на Европа и казаха "евхаристо". Никога няма да ги върнат. Браво и на Папандреу и на Венизелос.
цитирай
31. drugi - Малко лични впечатления от Гърците
13.05.2012 19:39
2008 година бях на екскурзия в Прага. като част от екскурзията решихме да се разходим с корабче по река Вълтава. Билетът включваше и "шведска маса". малко преди корабчето да потегли, се качиха гърци и им се наложи да изчакат на опашка след нас и една малка група шведи. Не можете да си представите какъв шум вдигнаха. Все едно бяха пуснали 800 кокошки. Една гръцка баба, иначе много добре облечена, ме сръга в ребрата и с показалец ми посочи, какво иска да й дам, за да изпревари съотечествениците си.
Пет минути по-късно се обърнах по посока на шума, който не беше стихнал и забелязах, че "шведската" маса беше "опоскана". Все едно бяха минали скаклци. Озадачен, направо зяпнах. Сигурно съм бил забавна гледка, защото екскурзоводката се приближи и добродушно ми каза, че няма за какво се пуля, все пак това били гърци. И на моето "ннно...", тя каза "не си ли пътувал преди, те навсякъде така правят".
Няма нужда да навлизам в детайли по отношение на шума, който вдигнаха. Просто няма как да се опише. Съжалявам, че не го записах ....
цитирай
32. drugi - Това е почистена гръцка тоалетна в гръцки ресторант, рано сутринта преди закуска
13.05.2012 19:41
http://sevastokrator.blog.bg/photos/58550/original/DSC_0361.JPG.
Хотелът иначе е много приятен. Намира се на страхотно място до Кавала.
цитирай
33. drugi - aristotеlis, толкова ли ти е трудно да убедиш някоя дама да те зарадва
13.05.2012 19:58
Защо говориш само за жени в хоризонтално положение? Не ти ли се е случвало да попадаш в такава приятна ситуация досега?
цитирай
34. antivlaks - Не се излагай !
13.05.2012 20:02
Доколкото знам ,хотелът е в Арбанаси ! Доста далеч от Кавала !!! И не знам такъв хотел в околностите на Кавала !
цитирай
35. drugi - Друг забавен пример
13.05.2012 20:11
Тази година се разходих до Свиленград. И така и така бях там, отидох до Орестиада. В малкото градче има магазин с логото на "Карфур". Нямах евро в брой, но нали имах кредитна карта и се намирах в Европа, смело напълних кошницата. Само че ... на касата, момичето изпадна в недоумение. Попитах я на английски и на български дали може да се плати по този начин. Тя, очевидно неговореща тези езици (не я обвинявам, не всеки е длъжен да знае други езици освен родния си), продължи да "какaниже на гръцки". Аз изпаднах в стрес и размaхвайки две различни кредитни карти, с жестове се опитвах да обясня, че и с тях може да се плати. Тъкмо ме обзе отчаянието и си мислех да отида до банкомата, който се намира от другата страна на улицата и дойде една жена, с която на смес немски-англисйки се разбрахме. Тя ми посочи едно друго гише, където изивка някаква дама, явно мендижър по електронни разплащния. :) Въпросната дама след около 5 минути борба с два POS терминала, най-накрая успя да ми обработи плащането.
Замислих се, че все пак бях в "Карфур" и неволно направих сравнение как пазарувах само 3 часа по-рано в "Била" в Харманли. Там на лелята и една дума не й казах. Просто й подадох Visa-та и за 40 секунди (с включено набиране на пин-а) бях готов.
Е ... Европа ... стара култура ... политика на човешките ресурси на "Карфур" в Гърция. Нищо не можех да направя...
Между другото, проблем с плащане с карта съм имал и на другия край на Гърция - в градчето, което е точно преди граничния пункт с Македония - при Гевгели. само че там имах късмет с това, че ад мен на опашката имаше английско говорящ, който учтиво ми помогна в комуникацията.
цитирай
36. drugi - antivlaks , не се излагай
13.05.2012 20:16
Опитай се да бъдеш по-концентриран дори, когато не си съгласен.
Вярно е, че хотел "Севастократор" се намира в Арбанаси.
Само че тук не става въпрос за този хотел. Вгледай се и ще видиш, че става въпрос за блогъра sevastokrator. ЧИйто блог се намира на адрес www.sevastokrator.blog.bg.
Публикацията се намира на адрес: http://sevastokrator.blog.bg/turizam/2012/02/11/gyrciia-makedoniia-albaniia-s-avtomobil.899836.
А снимката се намира на адреса, който вече си видял.
Принципно имам високо мнение за хората от Габрово, нали и аз съм оттам, но ти явно се опитваш да ми намекнеш да не бъда толкова горд с географския си произход. :)
цитирай
37. aristotelis - Хей ръчички Хей ръчички, хей ги ...
13.05.2012 20:31
Хей ръчички

Хей ръчички, хей ги две
Те ме слушкат най-добре
Едната мие другата
А пък двете лицето

Хубавите ръчички
Те са още мънички
Тупа лупа ръчички
Цапа цапа мънички

Да се хванем за ръце
Да направим колелце
Трака трака тракалце
Ти си нашето хорце

Хайде всички ред по ред
Че да тръгнем все напред
Хайде крачка едно две
Да вървиме две по две.
цитирай
38. анонимен - Да пратиш жена си да слугува
13.05.2012 20:33
Нямам никакви лични впечатления от гърците. В интерес на истината, всички отзиви на българи, които лично познавам, са били лоши. Но мисля, че собствената риза е по-близо до гърба и човек отговаря за своите постъпки, а не за тези на другите. Зная не един, не два и не три случая с българки, които слугуват в Гърция, а мъжете им не се смущават да живеят от тези слугински пари. В едно такова семейство неработещият съпруг даже се обиди на жена си, защото, когато мило й казал от апартамента в България " Аз редовно ти поливам цветята", тя му се троснала от чуждата къща в Гърция: "Ти подиграваш ли ми се?!" И човекът има достойнството да се обиди. А младите и здрави мъже и жени, които изпращат възрастните си майки на гурбет в южната съседка? Вместо да се радват на обич, уважение и грижи в собственото си семейство на стари години да робуват в чужбина? И от техния труд - на едното внуче скъпо телефонче, на другото абитуриентски бал на принцеса, давайте веднъж се живей! Не си измислям, това са истински случки. И навярно всеки може да разкаже такава. И определено е позорно. И няма начин в Гърция да не са го забелязали.
цитирай
39. antivlaks - :)))
13.05.2012 20:42
"Солидни" доказателсва ! Съдиш за духовното ниво на един народ по две продавачки ! Преставам да се "мъча" с теб !
Позволи ми да се усъмня и в габровското ти потекло ! Габровците винаги са били "с отворени очи" !!!
цитирай
40. drugi - Икономическата емиграция не е бългаски феномен
13.05.2012 20:44
Има я навсякъде. Съвсем възможно е и се случва много хора да работят в чужбина за повече пари. Когато хората са нискообразовани и/или неоправни е нормално да работят най-ниско платената работа. Това го има навсякъде. Аз не оспорвам, че има и такива случки. Но те не са запазена марка само за нас. Колкото и да Ви е странно, аз имам личен познат англичанин, който живее и работи в ... Банско. А жена му е в Англия. Там не му е възможно да живее стандарта, който иска и затова е дошъл в България - помага в обслужването в един хотел. Като върши всякаква работа от палене на огъна в камината в малкия ресторант през смяна на чаршафите до отпушване на тоалетни. Няма срамна работа. Е, може би му е малко неудобно, че жена му не е с него да го подкрепя, ама ... отношенията жени-мъже са най-сложните работи на света. На мени през ум не ми идва да генерализирам, че всички англичани са такива. Всякакви хора има навсякъде. Даже и в България, даже и в Гърция. например, в Пловдив има немалко гръцки студенти, които при разговор чистосърдечно си признават,ч е сами са си виновни,ч е като търтеи са изяли всичко и са останали в сегашното си положение.
Мисля, че точно това е проблемът. Че за 40 години се отучиха да работят, а се научиха да ядат наготово. Преди това не е било така. Преди военната хунта Гърция, капиталистическата държава, е била много по-зле от комунистическа България. Но съревнованието между двата строя, европейските пари и лесния живот (т.е. кьоравото, което удариха) им направи много лоша услуга.
цитирай
41. drugi - antivlaks, опитай да имаш доблест, като спориш
13.05.2012 20:49
Признай си, когато нямаш аргументи. Така е и по-габровско. Аз дадох два примера от многобройните ми впечатления.
А за духовното ниво на гърците придобих впечатление, много преди да им ида за пръв път в държавата. Имах шанса да имам състуденти гърци и да се запозная с гърци-студенти от други специалности. Не искам нито да коментирам, нито да давам примери, защото ще обидя хора, с които съм в нелоши отношения. Но ... и ти се го знаят. Мисля, че общуването с нас им помогна доста за духовното извисяване.
цитирай
42. aristotelis - Айде най-после си затваряй устата комплексарски чървул, помияр!
13.05.2012 20:57
[quote=drugi]Има я навсякъде. Съвсем възможно е и се случва много хора да работят в чужбина за повече пари. Когато хората са нискообразовани и/или неоправни е нормално да работят най-ниско платената работа. Това го има навсякъде. Аз не оспорвам, че има и такива случки. Но те не са запазена марка само за нас. Колкото и да Ви е странно, аз имам личен познат англичанин, който живее и работи в ... Банско. А жена му е в Англия. Там не му е възможно да живее стандарта, който иска и затова е дошъл в България - помага в обслужването в един хотел. Като върши всякаква работа от палене на огъна в камината в малкия ресторант през смяна на чаршафите до отпушване на тоалетни. Няма срамна работа. Е, може би му е малко неудобно, че жена му не е с него да го подкрепя, ама ... отношенията жени-мъже са най-сложните работи на света. На мени през ум не ми идва да генерализирам, че всички англичани са такива. Всякакви хора има навсякъде. Даже и в България, даже и в Гърция. например, в Пловдив има немалко гръцки студенти, които при разговор чистосърдечно си признават,ч е сами са си виновни,ч е като търтеи са изяли всичко и са останали в сегашното си положение.
Мисля, че точно това е проблемът. Че за 40 години се отучиха да работят, а се научиха да ......

ГЪРЦИЯ Е НАВСЯКЪДЕ!!! А това се вижда, 6.000.000 гърци са емигрирали в целия свят преди 50-60 години и няма дори един циганин и една курва за да изложи гърция, А вие увладяхте европа с цигани и курви с 1.000.000 емигранти!!! Позор и срам за достойните и нормалните българи! Нямам думи, да крадеш гробища е отвратителна работа, нечувано до преди 2007 година в гърция, германия и европа! Знаеш ли защо? Защото няма ценостна система, няма семейство, няма религия, няма общество а народа е "стадо овце без рефлекси" както викат Проф. Проф. Пантев и Топалов!!!!!!!!!
цитирай
43. aristotelis - МЛЪКВАЙ КОМПЛЕКСАСРСКИ ЧЪРВУЛ! Български проститутки населяват "бордея на Европа"
13.05.2012 21:03

Български проститутки населяват "бордея на Европа"
1 Август 2010
Франс прес
“Не правя това за удоволствие”, казва българската проститутка Лола, която е в Испания от един месец. “Изплащам два кредита и имам петгодишен син в България”, обяснява тя преди да избяга… Публични домове, крайпътна проституция: районът на Ла Хонкера - испанско градче близо до Перпинян - привлича всекидневно поток от французи, търсещи евтин секс. Това ядосва кмета, който се опитва да отърве града от славата му на “голям бардак”.
Разрешени в Испания, публичните домове изобилстват и създават на Ла Хонкера лош имидж и репутация на “бордея на Европа”, казва със съжаление собственикът на бар, предпочел да запази анонимност. Откриването през октомври на ново “заведение” с капацитет до 600 клиенти предизвика бунт сред жителите. Кметът на селището с 3000 жители, разположено край автомагистралата Перпинян-Барселона, Жорди Кабесас цели четири години се опитвал да предотврати построяването му. Неотдавна съдът разреши публичният дом да бъде отворен в центъра на общината, на метри от супермаркета, от който пазаруват местните жители. Извън селото се намира един от най-големите публични домове в района - “Далас”. Управителят му Нико го нарича “хотел за жени”, не приемайки названията “публичен дом” и “бордей”. Румънки, българки, рускини и латиноамериканки наемат стая за 80 евро на нощ. Тъй като в Испания сводничеството е забранено, не вземам никаква комисиона, те са независими, твърди Нико, който печели от такса вход и такса върху консумацията. Според него “Далас” се посещава от около 500 клиенти на вечер.
Около бара стотина млади жени, обути в прашки и качени на 15-сантиметров ток, заговарят клиентите направо на френски с “добър ден, как си?”, галейки ги по врата. На практика - било от юг, запад или от района на Париж - 90 процента от клиентелата идва от Франция. Всички в квартала ми знаят “Далас”, обяснява 18-годишният Мохамед от Безие (Южна Франция). “Във Франция това се прави....
цитирай
44. aristotelis - МЛЪКВАЙ КОМПЛЕКСАСРСКИ ЧЪРВУЛ! Как българските проститутки "промениха" Дортмунд
13.05.2012 21:05
Как българските проститутки "промениха" Дортмунд

Германският град Дортмунд забрани уличната проституция. Решението, което влиза в сила на 15 май, ще остави без терен многото български проститутки в града: 80% от 700-те жрици на любовта в Дортмунд са именно от България.


Дортмунд отвръща на удара


"Ситуацията в Дортмунд от няколко години е доста сложна и нетипична за провинция Северен Рейн-Вестфалия. Затова и изисква по-специални мерки, като тази да обявим град Дортмунд за забранена за уличната проституция зона. Целта е да противодействаме на все по-разрастващата се проституция в града. Трябваше да дадем ясен сигнал, че нещата не могат да продължават така. Броят на проституките в Дортмунд нарасна драстично през последните години. Ако преди време те бяха около 50, сега в града има над 700 проститутки. За съжаление трябва да кажем, че 80% от тях са от България", казва Фолкер Милк, ръководител на отдел Регионално управление Арнсберг.
цитирай
45. drugi - aristotelis, дръж се възпитано
13.05.2012 21:05
Въпреки цялата ти агресия, аз не съм си позволил да те обидя. Още една обидя и ще се наложи да се видим в съда. И не си мисли, че анонимността на blog.bg е достатъчна, за да те скрие.
за твое щастие, никога не съм си губил времето да правя статистика какви ги вършат гръцките емигранти в чужбина. Ако имах нещо против гърците, щях да съм го направил и сигурно щеше да си залят от примери. Съгласен съм, че нашите медии обичат да преекспонират и това ти дава възможност да хвърляш смешни цифри в очите ни.
Аз лично си мисля, че като става въпрос за излагация, няма по-голяма излагация от това, което сега се случва. Да стоиш и да се молиш на всички да ти дадат пари, след като си казвал "истината" в докладите до ЕС. На теб на достойнство ли ти прилича? Защото аз не мога да намеря тази думичка в това поведение...
А излагацията на обикновените гърци ти я описах от впечатлението си от Прага. Макар че не генерализирам. Сигурно и други народи правят странни неща, като ходят на туризъм ...
цитирай
46. aristotelis - МЛЪКВАЙ КОМПЛЕКСАСРСКИ ЧЪРВУЛ! Индипендънт: Български проститутки съсипаха квартал за образец в ЕС
13.05.2012 21:08
Индипендънт: Български проститутки съсипаха квартал за образец в ЕС
Публикувана: Петък, 8-ми Април 2011, автор(и): 24 часа онлайн;
Експерименталният квартал на Червените фенери в германския град Дортмунд е унищожен от организираната престъпност, идваща от България, пише британският вестник "Индипендънт".

Проектът за квартала започва като социален експеримент преди близо десет години. Германските власти решават да изкоренят проституцията от улиците на индустриалния град Дортмунд и с помощта на общинския съвет превръщат 300-метрова зона от занемарената улица "Равенсбургер" в участък на Червените фенери. Въвеждат се помещения, наречени "Къщи на пиленцата", където да бъде практикувана най-старата професия. Наблизо се разполага и католически център за консултации, където на разположение на нуждаещите се имало лекари. Проектът се оказава много успешен и от цяла Европа започват да пристигат делегации, за да се запознаят с "дортмундския модел".

Тази седмица обаче градският съвет отстъпи пред огромния обществен натиск и затвори улица "Равенсбургер". "Хората се страхуват да водят децата си на училище", заяви кметът Улрих Зирау. От общината обявиха, че проектът работел добре до 2007 година, когато Румъния и България влезли в Евросъюза.
цитирай
47. aristotelis - МЛЪКВАЙ КОМПЛЕКСАСРСКИ ЧЪРВУЛ! България е източник №3 на проститутки за Западна Европа
13.05.2012 21:11
ДНЕВНИК Последна промяна в 11:20 на 24 яну 2010,
България е източник №3 на проститутки за Западна Европа

Румъния измести Русия като основен източник на проститутки за Западна Европа, а България се е изкачила на трето място в класацията на Tempep - финансирана от ЕС мрежа от организации за здравето на хората от сексиндустрията, съобщава лондонският в. "Таймс".

Според цитирания от изданието доклад 12% от проститутките на Запад са румънки. През 2006 г. страната е била на трето място като източник, твърдят от Tempep.

Русия е отстъпила с една позиция надолу и през 2009 г. е "дала" 9% от проститутките.

Веднага следва България с 8%, която през 2006 г. е била на четвърто място, а сега е изместила Украйна.

"Таймс" обяснява, че една румънка, работеща в баровете и клубовете на Париж, изкарва за месец повече, отколкото би спечелила в родината си за една година. Освен това в Румъния законите срещу проституция са все по-строги, глобите - все по-големи (120 евро), а полицията - все по-груба. Във Франция за сметка на това получавам безплатни презервативи и метадон, а когато имам проблем, се обръщам към полицаите, споделя 32-годишната Ана-Мари.

Лондонският вестник посочва, че около 40% от проститутките във Великобритания са дошли от чужбина, най-вече от Литва, Тайланд и Полша. Най-голям е делът им (70-80%) в Лондон. Британки също работят в сексиндустрията зад граница, предимно в Испания, Ирландия и Австралия.

В челните 10 места в класацията на Tempep са попаднали още Нигерия, Бразилия, Беларус, Молдова, Полша, Унгария и Тайланд.

цитирай
48. aristotelis - И Дуисбург пропищя от български роми
13.05.2012 21:13
И Дуисбург пропищя от български роми

Роми от България и Румъния са част от криминалния свят в германския град Дуисбург. Те работят като хамали за по 3 евро на час, а жените им проституират за жълти стотинки, твърди електронното издание "Дер Вестен".


Мизерията преследва ромите, където и да живеят


За никого в Дуисбург не е тайна, къде в града могат да се намерят изгодно работна ръка и евтини проститутки. На т. нар. "българска отсечка" в квартал Хохфелд винаги на своя пост са кандидатите да изкарат нещо - млади и по-възрастни роми, основно жители на българския град Шумен. На затънтения паркинг пушат нервно и чакат (на групи или по двама-трима в коли) да се появи някой работодател. От време на време на паркинга ще спре микробус, който ще откара шестима от тях на някой строеж. Тази армия от източноевропейски роми са и най-евтината работна ръка в региона - те вършат най-черната работа по строителните обекти срещу 3 евро на час.

Сексуални услуги на конвейр
цитирай
49. drugi - Е, ще имам възможността да те видя в съда.
13.05.2012 21:13
Смешните ти аргмуенти няма какво да ги коментирам. Озадачен съм, че има гърци, които се гордеят от това, което се случва в момента с тях, но ... явно има и такива. :)
Възхитен съм, че пишеш на български. Само дето на думата цървул не си й научил правописа. :)
цитирай
50. aristotelis - Какво мислят германците за бълг...
13.05.2012 21:15
Какво мислят германците за българските роми?

Все повече български и румънски роми се заселват в Германия. В градове като Дуисбург, Берлин и Дортмунд те са стотици, дори хиляди. Как ги възприемат германците? И какви са коментарите по техен адрес?


През последните няколко години ромският проблем на България и Румъния е често тема в германските медии. "Жертви на дискриминация в родината си”, "Отблъснати от обществото”, "Нежелани” - това са най-често използваните определения, щом стане дума за неуспешните опити за интеграция на ромското малцинство в двете най-млади страни-членки на ЕС.

Но как гледат самите германци на ромите от България и Румъния? Желани ли са те в Берлин, Дуисбург, Кьолн и Хамбург? От месеци насам германските медии информират за преселението на цели кланове от Столипиново към Дортмунд, за хилядите българи и румънци, заселили се в Дуисбург, за стотиците ромски деца от България, които искат да ходят на училище в Берлин, но не говорят и дума немски.

Не, Германия не възнамерява да повтаря театъра на Саркози от 2010-та. Точно обратното: германските градове и общини дори се опитват да намерят решение на проблема със заселниците от България и Румъния - и то без да ги връщат в родината им. Преди броени дни Дуисбург например прие програма за подпомагане на новопристигналите българи. Но докато властите демонстрират загриженост и добронамереност, жителите на града не искат и да чуят за интеграция на българските роми.
цитирай
51. aristotelis - Най-бедна и най-просешка.
13.05.2012 21:17
България е държавата с най-много просяци в Европа

Страната ни заприлича на парцалива циганка, протегнала ръка за милостиня

Проф. Петър Иванов


Мащабите на днешната просия в България, разнообразието на формите й, тенденциите в развитието й като социална практика и като единствено средство за препитание на огромни маси хора, са стряскащи. И затова, естествено, се укриват и маскират от фалшивата власт на забогателите комунисти агенти.
По публикувани във вестник "Атака" данни само в София се подвизават 15 000 просяка. По мое мнение в страната ежедневно шетат с протегната ръка около 40 - 45 000 наши сънародници. Голямото мнозинство от тях (около 90%) са цигани. Броят им се увеличава вече с по няколко хиляди годишно. Веднага ще кажа, че в тези числа не влизат нашите български просяци, които гастролират в чужбина. По мои сметки те са най-малко 20 000 души и са разпръснати по почти всички европейски страни.
Не много отдавна министърката на труда и социалната политика, в отговора си на депутатско запитване, съобщи на парламента за 4 898 случая, регистрирани за една година само в отделите за закрила на детето. Значи, става дума само за близо 5 хиляди просяци в детска възраст - от 4 до 14 години
Без нерегистрираните. Някои градове - София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора имат специални планове за работа с просещи деца. Дори само по това можем да съдим за мащабите на явлението!
Умопомрачителните размери на просията у нас ни осигурява първото място на най-просешката страна в Европа. Най-бедна и най-просешка. Отдавна е известна корелацията между бедността на нацията и разпространеността на просията в съответната страна. Процесът на обедняването на широки социални пластове естествено ражда просия. Колкото повече бедни - толкова повече просяци. Някои от последните идиотски законотворения на управляващите ще имат за последствие нови тълпи просяци.
цитирай
52. boristodorov56 - Няма безплатен обяд!
13.05.2012 21:19
О, ще си платят гяволука маляците - няма кой да им прости борчовете.
Никакви илюзии не трябва да има в тази насока!
цитирай
53. aristotelis - Просяци внос от България Де...
13.05.2012 21:19
Просяци внос от България

Десните партии в Австрия настояват за забрана на просенето по улиците. Излишно е да питаме дали по този начин страната може да се справи с бедността на просяците, които в по-голямата си част идват от България и Румъния.


Има ли просешка мафия?


На тази тема се спира репортаж на австрийското радио ОRF:

Те седят по тротоарите и просят. Много от тях са инвалиди. От няколко години по австрийските търговски улици се виждат все повече просяци, дошли от Източна Европа. И това разбунва духовете в страната. Водят се горещи дискусии дали да не се въведе забрана на просенето по улиците в цялата страна. Много политици смятат, че става дума за организирани банди от Източна Европа, които експлоатират бедните и ги принуждават да просят.
цитирай
54. aristotelis - Френски кмет учи български заради ...
13.05.2012 21:21
Френски кмет учи български заради наши просяци
Етикети: българи, криминогенен фактор, просяци, Роми, румънци, скитници, Франция
Френско градче осъмна с разлепени листовки на български и румънски език. Текстът обявява, че в Ла Мадлен, община Лил, е забранено да се проси и да се рови в кофите за смет
Новите номади искат да живеят като граждани на света, без да работят
Веднага става ясно за кого са предназначени листовките, които обаче предизвикали гнева на правозащитните организации. Активистите им не пропуснали възможността да напомнят за себе си, като обвинят местния градоначалник Себастиен Льопретр в расизъм.

Картината на живота в кроткото градче впрочем здраво се променила през последните няколко месеца. Това се случило, след като в околностите на Лил бил разширен стар бежански лагер и там настанили прииждащи откъм България и Румъния групи роми. Енергичните пришълци за нула време опознали района и започнали да се окопават в местния живот, пренасяйки навиците си от родните места. Това обаче никак не се понравило на френските данъкоплатци, които трябвало по цял ден да слушат шумна врява, да бъдат преследвани от сополиви дечица с протегнати ръце или да намират вчерашния си боклук пръснат на тротоара пред къщата. Накрая кметът Льопретр вдигнал ръце пред настояванията на съгражданите си и запретнал ръкави да въвежда ред.
цитирай
55. aristotelis - Усттттттттттттттттттт, Гърция гони наши просяци
13.05.2012 21:24
Гърция гони наши просяци
29.04.2011 Гръцката полиция гони български просяци, които създават проблеми в Ксанти. Това пишат медии в града, цитирани от БТА. В материалите на пресата се обяснява, че премахването на българските просяци от града се превръща в една от основните задачи на полицията. Над 90% от нашите просяци са от ромски произход от районите на Бургас, Сливен, Пазарджик. Данните за клошарите са цитирани в сайта на област Ксанти и бяха потвърдени от Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

Проблемът не може да бъде разрешен, докато гръцките власти не екстрадират просяците по официален път и не им наложат ограничение за влизане в Гърция, обясни директорът на Граничната полиция в Смолян комисар Тодор Георгиев.

На граничните пунктове има списъци с имената на просяци, но граничарите нямат правно основание да ги спрат при повторно преминаване в Гърция, каза още комисарят. В сайта на областта се цитират публикации за "набези на български просяци" и за екстрадирани в България през април 13 просещи.

По данни на Граничната полиция в Смолян през последната седмица на ГКПП Капитан Петко войвода неофициално от гръцките власти са върнати две просякини, които са от района на Пазарджик.

Сред 13-те изгонени от Ксанти един е инвалид. Обикновено при случаите на просещи инвалиди гръцките власти избягват да налагат санкции и да изправят пред съд хората с увреждания, а само ги връщат обратно в България. Според местната преса в Ксанти предприетите действия не са трайно решение на проблема.
.
цитирай
56. aristotelis - В Гърция 80% от затворниците, които излежават присъдите си са чужденци, а броят на българите в гръцките затвори е около 150 души.
13.05.2012 21:29
Около 150 българи лежат в гръцките затвори
17 Ноември 2011 / 11:11:29
Марина Николова
В Гърция 80% от затворниците, които излежават присъдите си са чужденци, а броят на българите в гръцките затвори е около 150 души.

Повечето тях са осъдени за пренос на наркотици, но през последните две години – от 2007 г. рязко се е увеличил и броят на осъдените за трафик на хора, казват достоверни източници. Това става и повод Гърция да приеме Закона за осъждане по бързата процедура, според който трафикантите се осъждат на присъди до 36 месеца излежаване в затвор, до 150 000 евро глоба и отнемане на превозното средство, с което е извършен трафика.

Откакто България влезе в Европейския съюз много често гръцките власти залавят българи, които с колите си превозват емигранти – иракчани, пакистанци, иранци и албанци. Истината е, че през последните години рязко се увеличи броят на емигрантите от Близкия и Далечния изток, които се насочват към Гърция. Те се опитват с всички средства да преминат от Турция към Гърция и още от началото на своето пътуване попадат в мрежите за трафик на хора.

Голям е броят на иракчаните, иранците и пакистанците, които минават през турско-българската граница и се насочват към Пловдив. Оттам трафикантите ги товарят на коли и ги превеждат през граничния пункт между България и Гърция „Капитан Петко войвода”. Впоследствие българите закарват емигрантите до Игуменица и до Патра, които са двете големи гръцки пристанища - порти към страните от западна Европа. Според последни сведения вълните от емигранти, които преди са се отправяли към Германия, Холандия и Белгия, напоследък са се ориентирали към страните на Скандинавския полуостров – Швеция и Норвегия.
От години наред в Гърция се „разтоварват” и мрежите на трафикантите, които превеждат българи с цел трудова и сексуална експлоатация. Трафикантите от български произход водят своите сънродници в Гърция и ги мамят, че ...
цитирай
57. d3bep - В българия има 4 гръцки банки. И една ...
13.05.2012 21:31
В българия има 4 гръцки банки.
И една пета, за която се чува гръцко участие...
Обб, Пощенска банка, пиреус, алфа банк са сигурните имена.

Ами принципа е много прост.
Който има кредит към тея ,да не ги връща.
Така де.
Гърците и подобни комити са измислили идиотската система на лихвата, ма тя за тях не важи.
Айде тогава като не важи....


ТО не е проблема таверни и цингаверни.
Проблемът е че тея маймуни явно си мислят те да не си плащат дългповете...
А да изведат страницата с иот кризата с клончета по света, на които БАЛАМИТЕ ДА СИ ВРЪЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ.
Те пари не връщат, ама на тях им дължим пари....
Лошото е, че всичкото е един фарс и на практика в политиката, особено българскатя, няма истонски мъже, а немъже и продажници.
цитирай
58. aristotelis - дупедаващи свиркаджйи сте, жалки мишоци за това ви ебават майката!
13.05.2012 21:38
Дават великденски бонуси на гърците
02.04.2012 | 19:08
Празнични възнаграждения ще има за земеделци, чиновници, пенсионери и безработни
Въпреки историческата криза, великденски бонуси в Гърция ще има. Властите в страната започнаха раздаването на празничните премии, докато тройката международни кредитори засилват натиска си за още по-смело намаляване на гръцките доходи. От днес гръцките земеделци започват да получават великденските си премии, а в четвъртък и всички пенсионери в страната ще получат великденската си пенсия. На 5 април предварително ще бъдат изплатени и майските пенсии. Също в четвъртък допълнителна заплата ще получат и държавните служители, а работещите в частния сектор ще трябва да почакат до срядата на Страстната седмица, за да видят в ръцете си празничния бонус. Безработните също ще получат великденски надбавки, които варират от 235 до 300 евро и те ще им бъдат раздадени до Разпети петък.

цитирай
59. drugi - Гърците са много културни хора с уважение към закона и правоохранителните органия
13.05.2012 21:40
http://drugi.blog.bg/hobi/2011/07/04/izgodno-predlojenie-razgrabvaite-dokato-ima.776425
цитирай
60. drugi - Гърците много ценят както своята частна собственост, така и тази на ближните
13.05.2012 21:48
И никога не биха си помислили да счупят витрината на някой непознат. Дори и при протести
http://drugi.blog.bg/regionalni/2011/07/06/gyrciia-varvariia.778172
цитирай
61. drugi - aristotelis, като сме тръгнали да цитираме
13.05.2012 21:56
Сигурно имаш някакво логично обяснение и за това:
Решението на гръцкото правителство да включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хора с увреждания, предизвика гнева на инвалиди, предаде The Associated Press, цитирана от БТА.

Националната конфедерация на хората с увреждания нарече акцията неразбираема и заяви, че сега педофилите ще получават по-високи плащания за инвалидност от държавата от някои хора, които са с трансплантирани органи.

Министерството на труда заяви, че в разширения списък са включени също пиромани, фетишисти, садомазохисти и комарджии.
цитирай
62. aristotelis - От днес имам вече нови панталонки. В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки.
13.05.2012 22:17
drugi написа:
Сигурно имаш някакво логично обяснение и за това:
Решението на гръцкото правителство да включи педофили, ексхибиционисти и клептомани в списъка с признатите от държавата категории на хора с увреждания, предизвика гнева на инвалиди, предаде The Associated Press, цитирана от БТА.

От днес имам вече
нови панталонки.
В джобчето ми дрънкат
семки и бонбонки.

Ще запратя всички
рокли на тавана
да не би да хрумне
някога на мама
пак да ме направи
галено момиче-
че де ще се дяна
кат ме види чичо.

Аз голям съм вече
нося панталони,
в джобчето ми дрънкат
семки и бонбони.

Черню и Писана
гледат от кюшето-
колко е порасло
тая нощ момчето!

Пуякът на двора
веч не ми закача...
Ах,тези панталони
колко много значат.

Националната конфедерация на хората с увреждания нарече акцията неразбираема и заяви, че сега педофилите ще получават по-високи плащания за инвалидност от държавата от някои хора, които са с трансплантирани органи.

Министерството на труда заяви, че в разширения списък са включени също пиромани, фетишисти, садомазохисти и комарджии.
цитирай
63. boristodorov56 - Ей, маляк - вие половината мъже сте ...
13.05.2012 22:21
Ей, маляк - вие половината мъже сте педераси - затова нямате женски проститутки.
Те мъжете ви са за ебане, а жените ви не струват сравнени с българките.

На грък, когато и да му извадиш `и двете очи - все ще е късно!
цитирай
64. ketcakuatl - АВТОРА
13.05.2012 22:46
Е толкова безбрежно тъп, че чак не се усеща в безкрайноста. Да пуснеш повече от ТРИДЕСЕТ коментара на едно лице, а в останалите да му отговаряш си е голяма аномалия и плитък ум.Ми право е гърчето че сте тъпи Чървули да му давате не само трибуна, ами направо да ви превземе постингите. Псувай ги диванетата бе ари, пък те да ти се обясняват като ученички. Мамицата ви разкатава гърчето, един-единствен. И поредица от постинги с възмущение за него, сега и тука допуснати над 30 коментара пак от него... Че вие сами го направихте герой бе Чървули! А колко е просто, има едно нещо - delete.
цитирай
65. drugi - delete е за тези, които нямат аргументи
13.05.2012 22:55
благодаря
цитирай
66. ketcakuatl - НЕ АЗ
13.05.2012 23:25
'Гърчето' писа - дупедавци и свиркаджии...Щом за теб това са доводи!? Ми давайте, това го можете. Поздрави от слънчев Кипър.
цитирай
67. анонимен - Динков
13.05.2012 23:29
С гърците ние българите имаме сходен манталитет.Основна разлика е,че през 1944г.,при тях влезнаха англичаните,а при нас братята руснаци.Наричам ги братя защото такива ги чувствам,но комунистическия режим който наложеха ни спря нормалното развитие.До 1944г.като икономика България е стояла винаги най-добре на Балканите.
А Гърция исторически като държава не може много да се хвали(не бъркайте малките древни елински държавици и Източната Римска империя с Гърция). Гърците основават своя държава едва през 1822-1825г.(и много българи се бият на тяхна страна,но решаваща е ролята на Великите сили).
Смешното е,че само десетина години след като се освобождават те ФАЛИРАТ.
Гърция до към осемдесетте години на миналия век бе зле.Едва след като е приеха в ЕИО дръпнаха напред(лошото е,че те се взеха много на сериозно).Как мислите,ако някой глупак на нас ни дава в продължение на 30 г.по 10 милиарда долара или евро всяка година,ние дали ще ги откажем(30х10=300).Сега гърците трябва да си седнат на задника,и да се сетят,че за да имат трябва да работят. Но като икономика в момента Гърция въпреки колапса стои по-добре от нас.Имат доста развити отрасли(корабостроене,хим.пром.,туризъм,финанси и др.)Вижте им брутния вътрешен продукт.Имат и развита инфраструктура.Все пак през тези 30 години колкото и да крадяха и да лъжеха,а те са и мързеливи(самите те си го признават),доста неща направиха.Но ако не се вземат в ръце,както са я подкарали(по БВПродукт за миналата година изостанаха след Словения),току виж след 10 г.станат на нашето дередже.А и чужди пари все някога се връщат и то с лихвите.Аз искам да имам богати съседи, за да сме богати и ние.
Но да не злорадстваме,а да си стегним опинците,че и ние не сме цъфнали и вързали.С тая некадърна и корумпирана политическа класа,а да си кажем честно кривиците,и на нас много-много не ни се работи,няма да ни е лесно.Ама хайде по-ведро,пролет идва.Ще се справим.Ние сме устойчев народ.Все пак Българея е на европейската карта от 1330 години...
цитирай
68. sparotok - NATIO COMOEDA EST
13.05.2012 23:31
Преди около 2000 години римляните са казвали за гърците - NATIO COMOEDA EST - това е народ на хитри играчи (артисти)...

Май нищо не се е променило:)
цитирай
69. voktiv - .....
13.05.2012 23:34
Че какви са му аргументите на тоя гъркоман?Темата ти е за тяхната далавера.Най-сбърканата нация на света.Лукавство,подлост,интрига,лъжа,лицемерие,педерастия-всичко това са дали на света гърците.
цитирай
70. aristotelis - Достатъчно за днеска, преди малко ...
13.05.2012 23:41
Достатъчно за днеска, преди малко станахме ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНИ В КОНТАНТИНУПОЛИ ПО-БАСКЕТБОЛ, ПРАЗНУВАМ КАТО ОЛИМПИАКОС И ЧЕРПЯ ВСИЧКИТЕ РЕЦИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ БЯХМЕ СПЕЧЕЛИЛИ САМО 2 ПЪТИ ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА ДО СЕГА А ПАНАТИНАЙКОС Е СПЕЧЕЛИЛ 6 ПЪТИ ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА А ПОСЛЕДНИЯТ БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА!!! ТАЗИ ГОДИНА БЕШЕ НАШИЯТ РЕД............А НАЙ-ВАЖНОТО ЧЕ Е ЕВРОПЕЙСКАТА КУПА Е ОТ НОВО В ГРЪЦКИ РЪЦЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
71. aristotelis - ПСЛЕДНО. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Г...
13.05.2012 23:44
ПСЛЕДНО...................ГЪРЦИЯ Е СВЕТОВНА СИЛА ПО-БАСКЕТБОЛ А ПЪРВАТА В ЕВРОПА!!!!!!!!! РЕЦИНААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
72. aristotelis - ЖАЛКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!
13.05.2012 23:55
[quote=sparotok]Преди около 2000 години римляните са казвали за гърците - NATIO COMOEDA EST - това е народ на хитри играчи (артисти)......

Калабрия – църкви и чудовища
От Радослав Райков, 05 окт 2007, ДНЕВНИК
Museo Nazionale della Magna Grecia
Established 1882 Location Palazzo Piacentini, Piazza De Nava, 26-89100
Реджо ди Калабрия е най-старият и голям град на района. Разположен е на самия връх на ботуша, на пролива между Италия и Сицилия. Известен е с невероятното си панорамно крайбрежие, ботаническите си градини, изникнали между зданията в стил арт нуво и многобройните си катедрали, някои от тях доста внушителни.
Градът има 3000-годишна история и за туристите интерес представляват старият замък Арагониан и Националният музей "Велика Гърция".
Последният е дал подслон на две уникални статуи, едната известна като "Войните от Риаче", а другата е бронзовата глава с името "Философа от Портичело".
В действителност и днес в Калабрия все още живеят доста гърци, заселили се по тези места още в древността(8-ми век преди христа).
Многобройното гръцко население колонизира Италия и Сицилия през VІІІ в. пр. н. е. През онази епоха в Калабрия са основани гръцките колонии Ригион (днешният Реджо ди Калабрия), Тарас (Таранто), Варион (Бари), Врундисион (Бриндизи), Елисеферии Локри, Кротон, Сиварис и др.
И днес населението в тези райони пази елински характеристики в културата. Местните диалекти (най-разпространени в Калабрия и Саленто) се наричат "грекана", "грико", "катоиталиотика" или "Калабрийски" и могат да бъде разбрани (до голяма степен) от други гръцкоговорещи.
Калабрия е областта в Италия, която по своята география и околна среда привлича повече от всяка друга в Гърция. Големият градски център в древността Турии е бил проектиран от прочутия Иподам Милетски и в него е погребан най-големият историк на древността Херодот. Питагор също се е подвизавал по тези места, като е допринесъл доста за развитието на знанието и за школата си в Кротон.
цитирай
73. aristotelis - Жалка плюнка, Спароток, комплексарски чървуллллллллллллллллллллллллл!!!!!!!!!!!
13.05.2012 23:59
Магна Греция
"БГ - Наука"
Магна Греция (латински Magna Graecia — Велика Гърция“, от гръцки Μεγάλη Ελλάς, Мегали Елас) е името
на част от древна Южна Италия
(Апулия, Калабрия, Кампания, Сицилия) която е колонизирана от древногръцки заселници през VIII век пр. Хр.
С тази колонизация гръцката култура е разпространена в Италия, като скоро се развива нова цивилизация, която по-късно си взаимодейства с местните италийски и латински цивилизации.
Много нови градове се развиват и замогват, като например Капуа, Неапол, Сибарис. Други важни градове в Магна Греция са Таранто, Локри, Регион, Кротоне и Турии.

През ранното средновековие гръцкото влияние остава силно, тъй като районът е част от Византийската империя или под силно Византийско влияние до края на XI век.
И днес населението в тези райони пази елински характеристики в културата. Местните диалекти (най-разпространени в Калабрия и Саленто) се наричат "грекана", "грико", "катоиталиотика" или "Калабрийски" и могат да бъде разбрани (до голяма степен) от други гръцкоговорещи.
Фолклорът на това население е различен от италийския и определено се свързва с гръцкия - характерната песен с танц "тарантела" се смята за остатък от древногръцките екстатични Дионисови чествания.
цитирай
74. planinitenabulgaria - Eдно уточвяване на кредитите, дадени на Гърция след приеманто й в еврозоната:
14.05.2012 00:00
830 /пиша и с думи, осестотин и тридесет!/ милиарда евро!
А колко е върнала?
Нищо, защото с даването на нов кредит се опрощаваше старият. Сега за първи път има даоха 130 млр. и не им опростиха толква, а малко по-малко. И гърците започнаха врътките. Но все с нещо ще се реваншират за тези 830 млрд. евро, които превърнаха във фекалии и вероятно ще изиграят на немските и френските банкери едно сиртаки. Общо ще е, на едно представление, да се не хабят...
цитирай
75. ketcakuatl - ХЕ.ХЕ..
14.05.2012 00:01
Чудесни доводи. Ама drugi май заспа и не може да ти оближе гъза веднага.
цитирай
76. aristotelis - Жалка плюнка, Спароток, комплексарски чървуллллллллллллллллллллллллл!!!!!!!!!!!
14.05.2012 00:02
Гръко-византийската цивилизация в Южна Италия: по следите на една древна традиция

Автор: Мария Иванова, дякон Иван Иванов

Южна Италия като част от една модерна европейска държава привлича не само с атрактивните туристически дестинации. Тя е истинско предизвикателство за съвременния човек със своята богата история, като наследница на елинската и римска култура и мъдрост, вплетени в екзотиката и атмосферата на Ориента. По земите й са шествали различни народности и култури, чиито следи за запазени и до днес.

Като тръгва по стъпките на това богато историческо наследство на т. нар. „Велика Гърция” днес гръцката Вселенска патриаршия извършва своята мисия като обгрижва местните православни християни, предимно от гръцки произход, а през последните десетилетия от Русия, Украйна и Румъния.


Названието "Велика Гърция" датира от около VI -V в. пр. Хр. и обхваща целия регион на Южна Италия, който се намирал под влиянието на гръцките колонии. Изключителен интерес представлява преоткриването й с богатствата, множеството обители, изяществото на изкуството и дълбочината на философската мисъл. Много елементи и днес представят гръцкото влияние в Южна Италия: гръцките корени на тази древна антична връзка са вградени в имената, в етимологията, местния език и в уникалността на архитектурата.
Съществуват документални свидетелства, че още през VIII в. пр. Хр. на острова се установяват гръцки колонии. Този район е бил най-заселен в сравнение с останалите територии на "Велика Гърция". Гръцките колонии постепенно възникват в Наскосе, Катания, Лентини, Месина, Сиракуза, Агридженто и др. Географски те са част от Италия, която е принадлежала към древния гръко-римски свят.
цитирай
77. анонимен - Динков
14.05.2012 00:03
А на този aristotelis защо му обръщате внимание. На глупостта и простотията ако човек обръща много внимание, ще похаби себе си. Че за този палячо толкоз. За Гърция - след последните събития гърците поемат уверено към обявяване на мораториум (дано не съм прав ), а това е много лошо защото ще изпаднат в ситуация близка до нашата от 1990 г., а продължението е - излизане от Еврозоната, връщане към национална валута, никакъв достъп до международни финансови пазари, задължително ускорена инфлация, а може би и хипер. Всичко това ние го преживяхме. Не е добре да го искаме за комшии и да ни завладява злобата. Ние сме българи, а българите винаги са били благородни, въпреки, че това благородство често в историята е било в наша вреда. Но сега все пак сме 2012 г. Ако имаме богати съседи, ще сме богати и ние. За какво ни е бедна и в размирици Гърция,( не забравяйте, че в Северна Гърция живее компактно българско население, е те го наричат македонско, но в България имат много, много роднини ) макар,че ако те не се сетят, че за да имат трябва да работят нищо добро не ги чака.
цитирай
78. aristotelis - Гърция е навсякъде!!! Употреба на гръцкия език и писменост.........
14.05.2012 00:10
Доц. Надка Николова
Шуменски Университет
”Гръцкият е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76).Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи.
Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане:
д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други.От друга страна обаче, липсата на светско българско училище “остава незащитен проход за проникване на гръцкото влияние” (Радкова 1986: 30).
Така главен посредник между българите и идеите на модерния свят за дълго време остава Гърция.

”Това е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76).
На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович.

ГЪРЦИЯ Е НАВСЯКЪДЕ!!! А това се вижда, 6.000.000 гърци са емигрирали в целия свят преди 50-60 години и няма дори един циганин и една курва за да изложи гърция, А вие увладяхте европа с цигани и курви с 1.000.000 емигранти!!! Позор и срам за достойните и нормалните българи! Нямам думи, да крадеш гробища е отвратителна работа, нечувано до преди 2007 година в гърция, германия и европа! Знаеш ли защо? Защото няма ценостна система, няма семейство, няма религия, няма общество а народа е "стадо овце без рефлекси" както викат Проф. Проф. Пантев и Топалов!!!!!!!!!
цитирай
79. aristotelis - Македония без грим Д-р Божидар Д...
14.05.2012 00:13
Македония без грим Д-р Божидар ДИМИТРОВ, ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ПОМИЯРИ И ЧЪРВУЛИ ТРАКОМАКЕДОКОМПЛЕКСАРИ !
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от немалка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.
цитирай
80. aristotelis - Не случайно възпитаници на гръцки ...
14.05.2012 00:19
Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане:
д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други.От друга страна обаче, липсата на светско българско училище “остава незащитен проход за проникване на гръцкото влияние” (Радкова 1986: 30).
Така главен посредник между българите и идеите на модерния свят за дълго време остава Гърция.
цитирай
81. ketcakuatl - Вземете да се вземете със Станис...
14.05.2012 00:24
Вземете да се вземете със Станислав. Одите си. Ти малко ще го лъжеш по византийски, той малко ще гледа да мине метър по габровски, ама ще се допълвате значи с доводи, демек вибратори. Той явно много обича доводите - поне на мен така писа... А ти ари се напъни още малко да направиш 40 комента в един пост. Ще те предложим за Гинес! Той Станислав е гостоприемен отвсякъде щом някой има 'доводи'
цитирай
82. анонимен - Динков - към aristotelis
14.05.2012 00:33
Абе, не те знам дали си идиот или полуидиот, истината е, че не ме и интересува, но все пак си човек, иди и се прегледай, в Карлуково клиниката все още мисля, че функционира да те хоспитализират. За твое добро ти го пиша, а сега си лягам (няма да играя сиртаки), че утре, пардон пак е станало днеска, трябва да поработвам.
цитирай
83. aristotelis - Абе, не те знам дали си идиот или п...
14.05.2012 00:40
анонимен написа:
Абе, не те знам дали си идиот или полуидиот, истината е, че не ме и интересува, но все пак си човек, иди и се прегледай, в Карлуково клиниката все още мисля, че функционира да те хоспитализират. За твое добро ти го пиша, а сега си лягам (няма да играя сиртаки), че утре, пардон пак е станало днеска, трябва да поработвам.


Да не забравиш вибратора че сутринита ще изпаднеш в сексуална и духовна криза!!!!!!!
цитирай
84. ketcakuatl - СТАНИСЛАВЕ, СТАНИСЛАВЕ
14.05.2012 01:35
Обикновено те четат една шепа хора, видях. Тоя път се въздигна малко повече благодарение на щекотливата тема. И в постинга ти няма лошо да речеш. Нещата от живота да го кажем. Ама после става мацано дупе с тикви, това явно не го схващаш. То има една приказка че каквото сам си направиш - и най-големият враг не може да ти направи! Един постинг върви заедно с коментарите. Все едно произведение и рецензии. И щом рецензиите са унищожителни, и произведението не става. Идеята ти бе добра, но после я осра. Може и да не си съгласен сега, но ще видиш че много се изложи като 'домакин'. Вече имаш един рекорд в поста за Чърчил - прочетен 0, коментари 0, гласове 0!!! Сега поставяш друг - близо 40 комента от един потребител в блог. Доводи? Нещо ти липсва друго, но не рекорди!
цитирай
85. анонимен - Гърците са супер!
14.05.2012 06:56
цитирай
86. drugi - ketcakuatl
14.05.2012 09:11
Аз не се храня с посещения и коментарите не ми се отразяват на заплатата. Пиша това, което искам и това, без да се напъвам много хора да са ми прочели писанията. Формулировката на мисълта ти ме навява на две мисли:
1. Че посещенията и коментарите са това, към което отчаяно се стремиш.
2. Че по някакъв начин си се почувствал дискомфортно от това, че някой се е навил да чете и коментира публикация, коятоне е твоя.
Ако е така, съжалявам за теб.
Както ти казах, delete, е команда за тези, които нямат аргументи. Аз не трия посланията на никой. Всеки има право да пише това, което иска, като носи отговорност за написаното. Дори и един грък, дори и ти.
А на aristotelis, благодаря ти, че се включи. Твоите коментари бяха изключително ценни, защото ни помогнаха да видим ясно и без грим стойността на гръцката душевност. Стискай палци да не я видят немските и френските данъкоплатци, че тогава наистина може да стане мазало.
цитирай
87. ketcakuatl - КАЗАХ ВИ АЗ ДА СЕ 'ВЗЕМЕТЕ'
14.05.2012 09:26
Не е нормално просто, чупиш едни рекорди с него, с които никой не би се гордял, ама щом нещеш да се огледаш - твоя работа. Събрахте се двама луди и ви хареса значи. Ясно.
цитирай
88. blackpredator - Абе,
14.05.2012 09:43
В тоя аристотелис, наистина има нещо гръЧко.
Коментарите му "умни", късокраки и дебелогъзи, като all гъркини...
Геном! ;)
цитирай
89. kostadin - Не са виновни гърците, че навсякъде ...
14.05.2012 09:54
Не са виновни гърците ,че навсякъде по света банките си играят с лихвите .Разбираемо е ,че ако няма раздаване на кредити няма да има набъбване на паричната маса и няма да съществува възможност за изкупуване даже на цели държави за частни цели на финансовият елит.
цитирай
90. d3bep - Aристотеле, ти си грък бате. От д...
14.05.2012 10:10
Aристотеле, ти си грък бате. От древните. Завършилите Лицея в Атина.
Личи си съвем основателно.

1. Страдаш от Аристотеловата болест - графомания.
2. Пишеш пълни глупости и простотии, натъртвайки на тях.
3. Никой не ти ги чете.
4. Ти пак си пишеш.

Така че и името ти е подбрано подходящо, ти си преродения Аристотел, батка.
цитирай
91. aristotelis - Думата "батка" ми помни вашите българоцигани ............
14.05.2012 10:25
[quote=d3bep]Aристотеле, ти си грък бате. От древните. Завършилите Лицея в Атина.
Личи си съвем основателно.

1. Страдаш от Аристотеловата болест - графомания.
2. Пишеш пълни глупости и простотии, натъртвайки на тях.
3. Никой не ти ги чете.
4. Ти пак си пишеш.

Така че и името ти е подбрано подходящо, ти си преродения Аристотел, батка.

Думата "батка" ми помни вашите българоцигани пред църквите в гърция дето викат "батко, батко, дай парички"...............за смях сте, за резил...........
цитирай
92. анонимен - MINIO UISHIBA
15.05.2012 12:57
gitni no bagrati sme ko gotini vizantiski kopeleta nedocukaNI KATO SE KAZVACSE EDNA KNIJKA DIVATA GORA I ZA ZA ZAB ,AZ BIH DOBAVIL ZADNIK ZA ZADNIK E VTORO VIZAN TYRSKO ROBSTVO NI IDVA MNO OSVEN DA IZVADIM KATANTI I BOI PO GAZYAGITE LAJLIVI VIZANTISKI.
цитирай
93. анонимен - футболка женская
17.10.2012 07:40
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://autoreeal.ru/user/calarcalmGeri/>распродажа оптом </a> купить женский пиджак <a href=http://svar-tech.com/user/stattyInsebra/>блондинки в платьях </a> каталог одежды неккерман <a href=http://all-love-story.ru/user/cryclewar/>интернет магазин верхней одежды </a> аксессуары для волос ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra online farmacy trust </a> - Kamagra jel : Buy Kamagra online without a prescription : <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>super Kamagra online bestellen </a> - Buy Cheap UK Kamagra Oral Jelly
цитирай
94. анонимен - распродажи в интернет магазинах
17.10.2012 16:41
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://gifky.ru/user/alkalmene/>купить стильную куртку </a> детская одежда украина <a href=http://www.thgcommunity.com/forums/member.php?action=profile&uid=56356>купить красивое платье большого размера </a> нарядные платья больших размеров купить <a href=http://dasapolstulu.narod2.ru/>фильм платье смотреть онлайн </a> солнцезащитные очки ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Buy c.o.d. Kamagra online </a> - Kamagra UK Cheap Cheapest : no RX Kamagra to Buy : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Buy c.o.d. Kamagra without RX </a> - Buy Kamagra in UK
цитирай
95. анонимен - лен одежда интернет магазин
18.10.2012 07:02
Здраствуйте!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://blowjobgalaxy.com/user/reuchendraich/>распродажа летней коллекции </a> фасоны платьев <a href=http://ftf.karelia.ru/member.php?action=profile&uid=30621>мир распродаж </a> детская одежда интернет магазин бэмби <a href=http://oksapostules.narod2.ru/>детская одежда интернет магазин секонд </a> вязаные кофты с капюшоном ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra tablets in India manufactured </a> - order online Kamagra without prescription : Buy Generic Online Kamagra drug : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>pillus and Kamagra </a> - Online Kamagra overnight Cheap
цитирай
96. анонимен - одежда mexx интернет магазин
19.10.2012 02:57
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://ehh.ru/user/ApepaysippedO/>конструирование платья </a> купить бижутерию <a href=http://www.advisorsanonymous.com/messageboard/member.php?action=profile&uid=37183>купить стильную женскую одежду </a> купить зимний костюм <a href=http://dejavu.ua/>платье для лета крючком </a> купить рубашку ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Oral Jelly review australia Kamagra pills </a> - Cheap Kamagra online online Kamagra online next day get Kamagra Cheap overnight delivery : Kamagra tablets next day shipping : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Kamagra sales in Canada </a> - Kamagra viagra silden
цитирай
97. анонимен - модные джинсы мужские
19.10.2012 11:55
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://serials-interni.ru/user/Odorpvortooff/>модные магазины одежды и обуви </a> купить мужскую обувь <a href=http://www.bmedia.idhost.kz/user/Lieptisee/>пластмассовая бижутерия </a> самое красиво свадебное платье <a href=http://dejavu.ua/>одежда керри интернет магазин </a> магазин для беременных ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Kamagra info </a> - what is Kamagra sildenafil Cheapest Kamagra without a script Generic Kamagra India : Use Kamagra : <a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>marijuana mixed with Kamagra </a> - Buy Kamagra New Zealand
цитирай
98. анонимен - каталог детской одежды next
19.10.2012 21:06
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.d-base.co.za/mybb/member.php?action=profile&uid=72457>z95 интернет магазин одежды </a> куртки мужские кожаные <a href=http://www.yes02.ru/user/PlugflilM/>модная женская одежда оптом </a> модная одежда для девочек подростков <a href=http://dejavu.ua/>выпускные платья цены </a> платье фото ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>where can I purchase Kamagra online without prescription </a> - Kamagra mg totalise UK : Cheap Kamagra budget delivery : <a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>cialis generic impotence kamagra viagra viagra </a> - viagra or kamagra or cialis Cheap Generic Kamagra caverta online pharmacy Kamagra Oral Jelly ajanta orange
цитирай
99. анонимен - гавайские рубашки купить
20.10.2012 05:20
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://forum.gaytourberlin.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=100878>купить молодежную сумку </a> рубашка женская <a href=http://onlineprofit.ru/user/rhinciach/>платья на свадьбу для дружки </a> купить платье в николаеве <a href=http://dejavu.ua/>купить дорожную сумку недорого </a> мужские штаны купить ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>how to get Kamagra without prescription </a> - Cheap Kamagra in Europe : Kamagra express shipping Online : <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>is Kamagra illegal UK </a> - Buy now online Kamagra certified online pharmacy
цитирай
100. анонимен - интернет магазин одежды сарафан
20.10.2012 19:29
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.1on1amateur.com/user/almolladeda/>купить осеннюю куртку мужскую </a> интернет магазин сумок <a href=http://bingogirl.ru/user/DitelevyBiott/>бесплатные выкройки платьев </a> распродажа в сентябре <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>вечерние платья короткие </a> купить мужскую кожаную куртку ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra forum </a> - australia free shipping Buy Kamagra Oral Jelly : wholesale Kamagra : <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Buy Cheap Kamagra UK 100mg </a> - how to Buy Kamagra now online
цитирай
101. анонимен - ремонт бижутерии
21.10.2012 04:18
Привет!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://filmai.narsyk.net/user/Liessegow/>модная одежда своими руками </a> купить босоножки <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>итальянская женская одежда интернет магазин </a> бисероплетение бижутерия схемы <a href=http://geoarsenalfc.com/index.php?subaction=userinfo&user=Symnsmeasia>купить джинсы wrangler </a> нижнее женское белье ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra gel </a> - Oral Jelly 100mg australia Cheapest Kamagra : Kamagra Oral Jelly review united states : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>best place to Buy Kamagra Online Cheapest </a> - Kamagra Lovegra UK PayPal
цитирай
102. анонимен - схема вязания платья сарафана
22.10.2012 09:23
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://mir-jenshin.ru/user/Excasmima/>одежда лурдес интернет магазин </a> фотосессия в платье <a href=http://serial-zaycev-plus-1.ru/user/SewEmbege/>интернет магазин детской одежды скидки </a> флаер распродаж avon <a href=http://tdprofil.ru/user/editteVardali/>интернет магазин одежды otto </a> распродажи в кривом роге ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Kamagra UK overnight </a> - what is Kamagra sildenafil :.Kamagra Fedex .:<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Kamagra UK morning after </a> - Kamagra UK Buy original
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083918
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол