Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 10:38 - на вниманието на градския транспорт в Пловдив
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2012 10:38


      До Ръководителя на ОП "Организация и контрол по транспорта"

      До кмета на община Пловдив (за сведение)

Искам да обърна на внимание на община Пловдив в дефицита на организация относно картите за градски транспорт на децата до 7-годишна възраст.
Преди няколко дни случайно (защото явно не е преценено, че трябва да се разгласи така че да стигне до всички граждани) научихме, че с решение на Общински съвет е прието, че децата до 7-годишна възраст трябва да имат карти за градския транспорт, в противен случай ще бъдат таксувани на общия принцип.
Не желаем да коментираме целесъобразността на това решение, което само по себе си ни изглежда странно. Искаме да обърнем внимание върху ефективността по прилагането му от страна на ОП "Организация и контрол по транспорта".

Тъй като не желаем да си губим времето по "висене на опашки", решихме да не чакаме крайния срок, а да отидем и да направим карата на детето си днес. За наше огромно учудване, служителките в офиса на ОП "Организация и контрол по транспорта" ни обясниха, че това е невъзможно, тъй като ... не разполагали с карти. Препоръчаха ни да се обадим след ... десетина дни. 
Както сами осъзнавате това е, меко казано, недопустимо. Въпреки цялата странност на решението на общинския съвет, ние сме се отнесли с уважение към него. И уважавайки собственото си време и нервите на служителите на "транспорта" решихме да не висим по опашки, където всички са изнервени, а да си уредим нещата по-рано. Само че човекът, който отговаря за снабдяването на картите очевидно не се отнася със същото уважение към нас като граждани. А с бездействието си ни принуждава искаме - не искаме в края на месеца да загубим няколко часа от работното си време в чакане на опашка с десетки други, които също като нас, поради бездействието на незнаен чиновник са принудени да чакат.
Нямам представа кой е този чиновник. Нямам представа и каква е заплатата му, но като данъкоплатец и по-абстрактно погледнато работодател (човек, който чрез данъците си плаща заплатата на администрацията) съм безкрайно неудовлетворен от начина, по който ни се предоставят обществените услуги.

Не ме интересува каква е заплатата на отговорните фактори, но ми е любопитно дали са удовлетворени от нейния размер, какъвто и да е той. Любопитно ми е и този човек, който с поведението си принуждава гражданите, данъкоплатци, своеобразни работодатели (а и избиратели) да губят времето си на опашка, каква заплата смята, че заслужава да получава.
Защото мен ако питате (не че има вероятност да ме питате), не е очаквано да бъда толкова щедър за ниското качество на услугата.

Гледайки от гледна точка на глобалната справедливост, мисля че е редно отговорникът по организация за снабдяване с карти да обезщети всички, които заради начина, по който той си върши работата, са принудени да търпят неудобствата, към които ги тласка ситуацията.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2084002
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол