Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 10:55 - Отоговор за АЕЦ "Белене"
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1140 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 09.10.2012 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един потребител ми е изпратил лично съобщение в защита на АЕЦ "Белене". От съображение за коректност, няма да цитирам текста на съобщението тук, докато не даде съгласие.
Но няма да бъда дискретен по отношение на моя отговор:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Виждам, че разполагате със задълбочени познания както в сферата на енергетиката, така и в ценообразуването на строителството, и в детайлите на инвестиционните намерения на инвеститорите.
Тъй като голяма част от тази информация не е достъпна по интернет, предполагам, че или имате сериозни източници в "службите", или слушате със захлас това, което Ви говорят политическите поддръжници на проекта "Белене".
За Ваше сведение, аз също искам да имаме атомна централа. Но, като данъкоплатец, не искам да плащам безумна цена за нея.
Почти съм сигурен, че ако наистина беше толкова изгодно Вашите политичски симпатични люде щяха не само да подпишат договора с Русия, ами и ефективно да започнат да строят. Фактът, че не са го направили (не забравяйте, че по време на последния мандат имаше икономическо оживление и липсата на пари не е сериозен аргумент), а са оставили картофа на настоящите, означава само едно. Картофът е горещ и радетелите за АЕЦ 2 искат някой друг да се опари с него.
Все ми е едно за политиците. Но аз съм данъкоплатец и не искам 2 лева от моите данъци да се дават за нещо, което струва 0,50!
Освен това, смятам, че за да потръгне икономиката на България първо и най-важно трябва да си оправим инфраструктурата. Между другото, същото ми казват и чужденците, с които постоянно общувам.
Само че Вашите политически симпатични другари надават неистов вой в медиите и пенсионерските клубове, че не трябва да се правят пътища, защото няма пари за пенсии.
Дори и да приемем, че има резон в това, интересно ми е парите за АЕЦ, откъде ще дойдат. И след като ги изсмучем, дали това няма да рефлектира на наличните пари за пенсии? Т.е. дали няма да се окаже, че пенсионерите вместо да се возят по хубави пътища и удобни влакове, ще платят солено за АЕЦ II?
Смешни стават хората, когато критикуват само за да са против бат"Бойко и да са "за" симпатичния и възпитан Станишев...
И се замислете, ако изпълним желанието на червените и подпишем договора, какво ще правим, като свършат парите?
Дали няма да се окаже така, че ще подарим активите на Националната електрическа компания на Атомстройекспорт и ... пак няма да имаме АЕЦ ...
Харесвам и уважавам Русия. Но за да сме достойни партньори на симпатичните руснаци, първо и задължително трябва да имаме достойнство.
На блюдолизците и подмазвачите им се подхвърлят оглозгани кокалчета с отвратена усмивка...



Тагове:   АЕЦ Белене,


Гласувай:
5



1. muerte - На бас, че мога да позная кой ти е писал.
09.10.2012 14:28
И то няма да си ми нужни повече от 3-4 опита? :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093383
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол