Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2012 21:45 - Страсбург, Чакъра и България (и Бойко Борисов)
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.11.2012 19:03


Наскоро България отново беше осъдена в Страсбург. Неприятно ... и повод за всички да си вземем бележка.
Като четох по какъв повод държавата е осъдена отначало си помислих, че преди всичко бележка трябва да си вземат съдиите в Страсбург. Но ... като ми премина емоцията реших, че не съм бил справедлив към съдебния състав (все пак щом са там, значи са много професионални и много справедливи). Затова сега си мисля, че най-сериозна бележка трябва да си вземе екипът юристи, който е готвил защитата на България по това дело.
И защо? Защото ситуацията е абсурдна.
Имаме един човек, който в справедлив процес е бил от българския съд. За "заслугите" си този човек е трябвало да влезе в затвора. Както каза Емил Кошлуков, всеки, който върши престъпление, трябва да е готов за резултатите от него.
 И когато се пристъпва към изпълнение на присъдата (отвеждането на осъдения в затвора) главния герой (Бог да го прости! Смъртта на всяко човешко същество е трагедия), той какво прави? Барикадира се, вади отнякъде "Калашников" (интересен въпрос е откъде се е сдобил с това оръжеие, което не се продава на законния, свободен пазар) и започва да стреля по ... органите на реда, по полицатите, ПО ДЪРЖАВАТА!!! 
Тук идва въпросът какво да се прави:
1. Държавата да го остави на мира (веднага изниква въпросът защо някои хора, които имат калашници са имунизирани срещу законите).
2. Полицаите, да забравят за оръжието си и да пробват да отидат и да го приберат (з
а да възникне въпросът защо са пожертвани животите на български полицаи заради един осъден престъпник. И ... после, евентуално, да го съдят за убийство).
3. Да се приложи третият принцип на механиката (че на всяо действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие) или както казва народът "На зъл трън - зъл търнокоп". Т.е. полицията да си влезе в ролята на полицай и да покаже на престъпника, че законите трябва да се спазват (както реално стана).
За ВСИЧКИ е ясно кое е правилното поведение. И
 всички, дори и най-злорадстващите срещу Бойко Борисов, ще посочат третата опция, 
Принципът на правовата държава е, че законът трябва да се спазва от всички. И че тези, които не вярват, че законите не важат за тях, трябва да ядат големи шамари, за да знаят, че не са богозибрани. И че ако някой си позволи да извади оръжие срещу полицай (т.е. срещу държавата) трябва без всякаква псведодемократичност да получи отношението, което сам е провокирал.
Независимо от това, което твърдят колегата Екимджиев и враговете на Бойко Борисов, аз не смятам, че е нормално един човек, който стреля срещу държавата, да очаква да му се случи нещо друго, освен да получи реципрочна ответна реакция. Представям си какво биха казали правозащитниците ако някой престъпник стреля срещу тях, а полицията не му направи нищо, защото ... имал права.
Във всяка държава по света (включително в родните държави на съдиите в Страсбург) не се толерира да се стреля срещу полицията. 
И при положение, че това е очевидно, си мисля, че тези, на които държавата плаща да я защитават, хич не са се постарали.
Честно казано хич не съм доволен, че при толкова изчистен казус, се стига до там, че държавата трябва да плаща обезщетения ...
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2084201
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол