Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 11:41 - Волен Сидеров и инициативата за отзоваване на депутати
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1094 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди време Борислав Цеков реши отново да влезе в политиката с една хитроумна идея:
да направи референдум за въвеждане на механизъм за отзоваване на депутати.
Страхотна идея и напълно неприложима Помислете си само ако кърджалийци решат внезапно, че не харесват например Вежди Рашидов. Тогава ДПС ще задвижи прцедурата и ще изпрати целия си дисципиниран електорат, който така или иначе не е гласувал за Рашидов до урните...

Та, ако предположим, че тази идея беше факт, я да си помислим какво би се случило с г-н Сидеров.
Той влезе в Парламента с множство послания, най-яркото от които беше, че ще направи всичко възможно да държи ДПС извън властта. Именно това го сложи на гребена на вълната на ядосаните и той поникна в пленарната зала за трети пореден мандат.
Да, ама ...като влезе направи необходимото БСП и ДПС не само да си направят правителство, ами и да го бетонират (защото, за да се свали правителството трябват 121 гласа, а БСП и ДПС си имат 120). 
Всички виждаме по форумите какво мислят гласувалите за Атака. Хората се чувстват предадени и с право. Този човек влезе в Парламента с едни обещания, на които брутално се изплю и по този начин подмени вота на хората, които гласуваха за партийката му.
 
Любопитно ми е какво ли щеше да стане ако механизмът за отзоваване на депутати наистина съществуваше... Дали пък нямаше да се окаже, че дисцплинираният вот на БСП и ДПС нямаше да му помогнат (на Волен Сидеров) да оцелее в такава процедура срещу него и да го закрепят и залепят за депутатската банка до края на мандата му.

Никога не съм гласувал за Волен Сидеров. И това е защото аз съм градивен български националист, а той не е нито граивен, нито националист. Той е български ... депутат ... и други неща, които може и да прозвучат нецензурно.
Г-н Сидеров знам, че не Ви е срам от начина, по който излъгахте своите гласоподаватели и подменихте вота им. Любопитно ми е дали ще имате смелост да направите един митинг и на него да говорите, без да сте с кохорта главорези, които да Ви пазят от любовта на Вашите избиратели.



Гласувай:
2



1. ssvetozar - Популизъм
31.05.2013 11:49
"референдум за въвеждане на механизъм за отзоваване на депутати.
Страхотна идея и напълно неприложима "

За да събере количество електорални гласове, политикът трябва да говори нещо, което се харесва на електората. Ако говори реалистични и разумни неща, почти никой няма да гласува за него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091438
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол