Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 15:14 - "Костовият" принос за дясното
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1470 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2013 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам много любими приятели, които подкрпят безрезервно Костов и които знам, че няма да се съгласят с мен. Но истината си е истина и трябва да се знае, независимо дали е приятна.
Костов...
Това беше човекът, който с магнeтизъм в погледа и думите успя да поведе народа към дясното. През 1997 година, много хора му повярвахме и му дадохме властта в ръцете...
Не мога да не призная, че Костов успя да направи много за България. Въпросът е, че направи не по-малко срщу България. Сега няма да навлизам в детайли колко му тежат плюсовете и коко минусите. Едно, че не съм икономист, а отделно, че няма да пиша "Война и мир".
Това, за което искам да Ви напомня е нещо очевидно. Когато загуби изборите, той излезе в мълчание, а после се отцепи от СДС. Нqколко години по-късно имаше реален шанс за обединение на дясното. Този шанс се казваха "президенстки избори", на които всички десни (които не бяха малко) искаха да изпратят Георги Първанов да си ходи от "Дондуков" 2. Тогава Костов се появи "на бял кон" и заплаши, че ако СДС не приеме неговия кандидат Неделчо Беронов (един много ерудиран, но абсолютно непознат за електората човек) той - Костов - ще оттегли подкрепата си. И сините, нали им беше толкова акълът, се съгласиха. Изоставиха опитите да намерят силна обединителна фигура и "пристанаха на кандидата на Костов".  
Размерите на Костовата мъдрост бяха толкова големи, че Неделчо Беронов дори не успя и да си помисли, че има някакъв шанс за балотаж.
А тъй като аз съм убеден, че Костов не е глупав, съм абсолютно сигурен, че нарочно изнасили бившата си партия да приеме този странен кандидат (макар и достоен човек) за президент. Практически ултиматумът на Костов означаваше само едно: предизвестена победа на Георги Първанов ...
На последните парламентарни избори, цялата звучна реторика на "десния" Костов не беше насочена срещу лявата и червена тройна коалиция. Напротив, той правеше всичко възможно да оплюе тези, които бяха "разказали играта" на левите и които им бяха спрели всички кранчета. Т.е. Костов отново помогна на левите да се докпат до кормилото на властта.
А сега, наследникът на Костов, запчова призива за дясно обеднинение с лозунга "никога с ГЕРБ". В превод за костовисти "Ние няма да подкрепим единствената алтернатива на БСП, която е реално дясна". Т.е. Костовото мислене се опитва да накара населението да се рацепи в подкрепата си, за да може съвсем реално левите отново да вземат властта.
Благодаря Ви, господа Костовци! Вече сте ми прозрачни. 

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ще има доста несъгласни,
24.06.2013 15:37
но на саме сигурно ще се съгласят с написаното.

Имам само една малка забележка.

В заглавието, за да се подчертае / нещо като поанта в началото, а не в края на постинга / съдържанието, кавичките трябва да бъдат не на първата дума -Костовият, а на "принос". Това само ще подчертае замисълът в съдържанието на поста.
Поздрави !
цитирай
2. tomov8 - Така е, ама не е така
25.06.2013 00:59
Много плачеш за ГЕРБ моето момче. Партията на мутрата-олигарх е дясна, колкото аз съм луноход. А и след като сам казваш, че не си икономист, няма как да разбереш естеството на работата на Костов. ГЕРБ се оказа по-комунистическа креатура, отколкото самото БСП, и няма как една нормална дясна партия като ДСБ да работи с партия, която за 3.5 години управление успя да докара 4 млрд долара , чуждестранни инвестиции, а "комунистите" преди това само за 2008 г имаха 7 млрд. Данните ги има в БНБ, можеш да ги провериш.
цитирай
3. drugi - Не знам защо държиш да си луноход
26.06.2013 16:25
Но примерите ти не са адекватни на реалността.
Трябва ли да напомням, че по времето на Борисов имаше икомономическа криза, от която още не сме се измъкнали. А по времето на Станишев имаше икомоическо оживление, парте се сипеха в държавата, а никой не плащаше данъци.
По време на Костов също не бяхме в криза.
Сега седя и си мисля, какво ли щеше да стане ако по време на кризата беше управлявал Станишев. И какво ли щеше да стане ако по време на оживлението беше управлявал Борисов ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083771
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол