Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 21:48 - Абсурдната Атака
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
2



Атака се опитват да се самореанимират по най-атакисткия начин: направиха се на големи българи с мораториума за земята.
Т.е., подиграха се на правото и на българите. Защо? Защото договорът ни за присъединяване към ЕС е международен договор. А Конституцията ни казва, че Международните договори са по-"силни" от законите, които приема Народното събрание. Т.е. каквото и да решат депутатите, ако в някой международен договор пише обратно, решението на народните "избраници" няма нито смисъл, нито стойност. И това го знам не само аз, ами го знае всеки, който е държал изпит по конституционно право и е прочел Конституцията до 5-ти член.
Т.е. знаели са и Атака и нарочно са се направили на интересни - в името на няколко промила електроална симпатия. 

По време на дискусията една депутатка от Атака е разказла за надписите на арабски "купувам земя". Такива надписи няма. А самото изявление означава, че депутатката смята своите избиратели за маолумници. Защо? Ами например:
Защото в момента все още не може да се купува земя и няма смисъл от такива табели.
Защото никой от селяните-продавачи не чете арабски и няма как да разбере какво му говорят надписите.

А никой не се замисля да си зададе въпроса кои са тези големи фирми, които изкупуват земи и какви са им плановете. И дали не са спонсори на тази или онази малоумна партия, която с малоумни, но скандални популистки лозунги да не им осигури ниска цена на земята, така че да я изкупят на безценица и после да я продадат с огромна печалба на когото си искат

И колкото и да е странно и за мен самия, Атака все още има някакви привърженици, които не са членове на заплата. Явно тъпотията и малоумието не ходи по животните, а  по-хората ....


Умишлено не си казвам моето мнение за земята. И то не защото нямам такова, а защото не искам да спекулирам и да наливам вода във воденицата на хора, които обичат да започват разговори с "Ама ти нали ..."



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092560
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол