Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2014 10:35 - Как БСП могат да измият част от срама си и да си помогнат сами
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 740 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2014 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като се извинят на българския народ за македонизма.  За греховете на БСП към народа на България няма какво да се говори. Толкова са много, че може да се напише многотомен труд по въпроса. Само че и да чоплим, и да не чоплим в очевидни неща, няма каквод а се случи. Трябва да се работи, за да се върви напред.
И ето, аз като човек с дясно мислене, който няма нито една причина да харесва комунизма, давам своя принос с една идея, която ми се струва практична.
Всички знаем как комунистите под зоркото око на Сталин подписаха Бледската спогодба и създадоха македонската нация. Създадоха я с много кръв и сълзи, които продължават и до ден днешен, само че в Република Македония. Всеки грях обаче може да бъде изкупен.
Станишев се извини на българските турци за Възродителния процес. Вярно, че вероятно го направи по други подбуди, но жестът е факт.
Е, тази седмица има Конгрес на БСП. Смятам, че новоизбрания председател би могъл в словото си да признае греха на своята партия, да се отрече от политиката на Георги Димитров по въпроса и да поднесе публично и пред медиите извинения на неговата партия за националното предателство, което е сторила и за мъките, които е причинила.
Сигурен съм, че при правилен подход, такова едно изявление ще има широк обществен отзвук, както в България, така и в Р. Македония. Със сигурност ще започнат много обществени дискусии и в двете държави. Само че сърбоманите в Македония няма да могат нищо да кажат, защото ще става въпрос за вътрешнополитически въпрос на България.
Като преки последици от един такъв акт, аз лично виждам:
1. БСП да успее да измие част от срама си.
2. Част от електората на комунистите, който е патриотично настроен, но е отвратен от поведението на партията им в последните години, вероятно ще се върне обратно.
3. БСП ще поставят начало на едно позитивно политическо състезание по Македонския въпрос, в което искат-не искат, ще се включат всички партии.
4. ГЕРБ, които явно ще вземат властта ще имат стимул да започнат работа по въпроса и слагат правилните хора на правилните места. 



Гласувай:
1



1. larryone - Здравейте, логично е нали? БСП да се ...
26.07.2014 05:31
Здравейте, логично е нали? БСП да се извини на българския народ и за деянията на Г. Димитров и за Белене, Скравена и другите лагери. За хилядите избити интелектуалци, чиято единствена вина е, че са били по-умни от политкомисарите и са схващали нещата в дълбочина. Това би било най-резонната постъпка - едно извинение, а ако издигнат и мемориал на жертвите на собствената си политика, предполагам всеки би им простил. Мисля, че това няма да стане. Подобни действия предполагат както разум и самокритичност, така и голяма доза "мъжество". Именно тези качества липсват у членовете на БСП. Има и друго - ако признаят грешките си, какво ще стане с "гордата" им стогодишна история?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093183
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол