Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 17:51 - ВМРО - Организацията/Фондацията и Партията
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1645 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 27.07.2014 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Аз, както (както и много други) бях увлечен от магнетичността на четирите букви и това, което членовете на организацията са направили за България. И така, нашега - на майтап съдбата през 1996 ме заведе в Организацията. През следващата повече от година и половина хвърлих много усилия в името на успеха на ВМРО.
Не скривам, че се чувствах горд как след моето появяване младежката организация на ВМРО-Габрово набъбна от един човек (председателят) до няколко десетки, ентусиазирани, младежи, у които цветето на патриотизма растеше с впечатляваща скорост и красота.
След бурния ентусиазъм, осъзнах, че там патриотичността е само в името и в помпозните декларации, но не и в целите, затова и спрях да се напъвам.
От малко повече от година насам, обаче (без да го целя) имам поглед върху ВМРО и затова реших да поясня за какво става въпрос през моите очи.

ОРГАНИЗАЦИЯ
До 1934 ВМРО е била Организация, а не партия. Сега също има Организация и това е фондация ВМРО. Тази организация, която освен изискващото наследство на името, стопанисва и имотите на македонските българи, като ползва приходите от тях за борба за българщината в Македония. Това е благородна кауза, но благородството на каузата изисква на Организацията да не търси похвали, а да действа. Именно за това действие, тя има възможност да контролира въпросните имоти и да направлява приходите от тях по правилните направления.
Как го прави не е моя работа и не ме интересува, защото не съм част от тази Организация. Да му мислят тези, които са поели тежестта... А ние останалите, ще помагаме, с каквото можем.

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ
За разлика от историческата ВМРО, сега съществува и политическа партия с името ВМРО - Българско национално движение (ВМРО-БНД).
За огромно съжаление на всички патриоти, които са се "докоснали" тази партия е едно от най-отрицателните явления на политическия плурализъм. Стоейки гордо под знамето на Организацията и портретите на войводите, БНД е натворила такива политически компромиси, които биха отвратили и най-невъзмутимия човек. Коалициите със Софиянски и БЗНС на Мозер (старите войводи в гроба биха се обърнали); Яне Янев; Христо Ковачки и особено с Бареков, доказаха на всички нас, които сме работили под червено-черното знаме и вярвали в неговите символи, че тази политическа партия е непоправим майстор на коалициите, включително и безпринципни.
Партията (подчертавам партията, а не организацията) се е забърквала в не един политически, антипатриотичен скандал и за всички ни е ясно, че колкото по-далеч стоим от нея, толкова по-вероятно е да работим в полза на българщината.
Само като погледнете колко хора имаше в партията и какви бяха те. И като видите къде са сега те (разединени и самостоятелно) и с какво настроение (обезверени), ще осъзнаете, че това, което е постигнала политическа партия ВМРО-БНД олицетворява на 100% това, към което са се стремили сръбското разузнаване и политика до 1934 година.
Случвало ми се е на няколко пъти да ми казват "Повели в организацията (разбирайте партията) и я промени". Казват ми го хора, които не могат да разберат моите разочарования. Разочарования, които ми отвориха очите за истината:
ВМРО-БНД НЕ МОЖЕ ДА БЪДДЕ ПРОМЕНЕНА. Тя трябва да бъде изоставена.

Пак подчертавам, че негативния ми анализ касае политическата партия и нейните безпринципни коалиции. Организацията (фондацията) е длъжна да продължава да работи неуморно. А ние, които обичаме България, сме длъжни да помагаме, с каквото е по силите ни. 
И, любовта към България изисква никой да не се фука с това, което е направил. Нито Органзацият, нито тези, дето не сме в нея. 
България има нужда от действия, а не от хвалби.



Гласувай:
8



1. injir - У нас май всяка партия се забърква в ...
28.07.2014 00:25
У нас май всяка партия се забърква в антипатриотични дела.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092470
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол