Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2014 13:55 - БНТ и БНР и техният дълг към обществото
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 686 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българските национални радио и телевизия са огромни длъжници на своите работодатели - българските данъкоплатци. Разликата между частните и държавите (националните медии) е съвсем елементарна.
Частните медии се издържат от реклами. Т.е. парите, за да съществуват, им ги дават рекламодателите. Поради тази причина частните медии не могат да претендират за независиост именно защото зависият от парите на реклаодателите (които си имат свои интереи, често противоречиви с обществениия интерес).
Държавните медии също продават реклама, но... основната част от издръжката им идва от държавния бюджет. Т.е. всички нние, които работим и плащаме данъци, реално плащаме заплатите на редактори, оператори, озвучители, журалиси и каквито там още оцеляват икономически в рамките на БНТ и БНР. Именно поради тази причина БНТ и БНР би следвало да се съобразяват само и единствено с дръжавнния (обществен) интерес. Като при формиране на редакционната си политика, да снижават до минимум манипулацията, с която PR агенциите се опитват да натикат народа в блатото.
Част от тази редакционна политика включва задъжението да се разобличават перманентните лъжи, които се пръкват във фабриките за опорни точки. Т.е. включва задължението да се избягва позционирането на микрофона пред муцуната на хора, които са или доказани непрофесионалисти или доказани лъжци.
Е, днес по БНР за пореден път редакторите и журбалистите ми изтъпаниха Кольо Колев от "Медиана" (познат още като Червен Кольо), на когото дадоха думата да разпъва лъжливи локуми и нагло и ехидно да изнасилва истината в съзнанието на хората. Е, питам Ви аз, господа хрантутници в БНР, а и в БНТ (че и там често го канят), поради каква причина толкова настойчиво давате трибуна на един човек, чиято зависимост е очевАдна и който от доста време не е дал нито една вярна прогноза? Единият вариант да го уважавате толкова е, защото някой Ви дава пари да тикате лъжите му в очите и ушите на хората. Ако правите така, значи нарушавате главната причина, поради която вземате заплата - обществения интерес - и трябва да си ходите, защото не Ви даваме пари, за да ни лъжете. (А и имате възможност за проститут..., ох, извинете, професионална изява в частните медии, в които говорете на истината не е толкова задължително). Другият вариант е просто да не сте осъзнали, че Кольо Колев лъже/е некадърен. И затова го каните. Дет се вика, лъжете ни, без да искате (не нарочно). Само че в този случай излиза, че не сте професионалисти. А като не сте професионалисти, трябва да си ходите и да се захващате с това, което можете да разберете и свършите. А на Ваше място да дойдат хора, които ще се отнасят с повече уважение и професионализъм към парите, които им даваме. Така че, ОСТАВКА!!!  



Гласувай:
2



1. larryone - Според мен, журналистите и в дър...
04.09.2014 04:09
Според мен, журналистите и в държавните и в частните медии, отдавна са осъзнали, че обективността и принципите не стават за ядене. Те си знаят, че не са никакви професионалисти и това не ги смущава изобщо. Концентрирани са основно върху папането, а морала е оставен за по-добри дни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093409
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол