Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2014 10:30 - Политическа платформа на здравия разум (без задни мисли). Част 2 Социална система
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1379 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В продължение на част 1, ще си споделя мнението за социалната система.
Социалната система би трябвало да служи за да помогне на уязвимата част от обществото да може да преживява, докато успее да преодолее трудният период от живота си.
В нашата социална система има отделени пари, които обаче не са достатъчно. И не са достатъчно, защото множество потребители на данъци и осигуровки за впили жадни устни в социалната система. 
Наскоро четох някъде, че броят на официално признатите инвалиди в държавата бил толкова много, все едно, че току-що сме излезли от война. В тази връзка мога да посоча как аз лично, на няколко пъти съм виждал на опашките пред ТЕЛК да висят множество братя и сестри от всякакви етноси, които видимо са в добра кондиция и жизнени. Нямам представа дали всичките са тежко болни, ама леко се съмнявам...
Имам и познати, които са "пуснали връзки" и в момента гордо смучат парите, които аз и другите "бунаци"-данъкоплатци сипваме в НОИ. Остави другото, ами са горди, че имали акъл да вземат пари от държавата, "която не им била дала нищо" и че "една стотинка няма да дадат". Същите тези люде са много силни в помопозните анализи, че някой бил окрал пенсиите на бабите и дядовците им; както и за нуждата да се въведе прогресивния данък.
А истината е, че парите, които тарикатите вземат от държавата през социалната система, реално се крадат от пенсионерите и наистина социално слабите. 

Социалната ни система действително е в ужасявващо състояние. Причините за това са много и разнообразни. Но справедливостта изисква "лечеието" да започне през ревизия на фалшивите инвалиди и пренасочване на откраднатите средства към тези, които имат нужда от тях.
Освен всичко останало, смятам, че е справедливо изсмуканите без основателно пари да бъдат върнати с лихвите... 

 



Гласувай:
3



1. milchov - Напълно съм съгласен
28.09.2014 18:41
Ако на лекарите, издали фалшиви документи, им отнемат правата, а злоупотребилите бъдат съдени за измама, то едва ли ще останат фалшиви инвалиди. Проблемът е сериозен, а решението - просто, но липсва воля за действие. Имам чувството, че цялата лошотия, която ни се случва, се допуска нарочно и преднамерено. Сякаш някой нарочно натиска народа до откат, за да види дали ще издържим, дали ще успеем да съхраним доброто в себе си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092203
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол