Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2014 12:29 - Как да разберем дали Русия, или Западът е този, с който трябва да крачим
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1759 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ами как, като спрете да слушате и четете лозунгите, а започнете да гледате статистиката и да ползвате логиката.
Като за да се даде отговор на този въпрос, не трябва човек да се фокусира върху симпатиите или антипатиите си към руснаците, рускините, руската култура и изкуство, руската водка. Трябва да видиш какво цели руската политика - какви са плановете ѝ за България - просперитет или напротив?!? 

Преди да ни завладее СССР, България е била най-богатата държава на Балканите и една от богатите в Европа. Учените ни са били на световно равнище. Българсият дух е бил буден и побеждаващ.

След идването на СССР, първо са избити голяма част от интелигентните ни хора. След това са започнали и другите процеси, включващи разбиване на икономиката, преследване на хората, които са обичали България.  Каквото и да си говорим, иконимката на социализма беше икономика на дефицита, а обществото беше вкарано в цикъл на живот "от опашка на опашка". Някои хора се чувстваха добре, защото тогава бяха свикнали на мизерия и се радваха на всяко дребно нещо. Нещо, което сега приемат за даденост.

Какво ни дава Западът*?
След като СССР отпусна частично мъртвата си хватка, с много трудности, лека и полека, поизплувахме нагоре. Спряхме да чакаме на опашка за ... бира и банани. Вече не записваме децата си в псисъците за кола, като се родят (всеки има кола и почти никой не предпочита съветската). Няма черна борса за стоки от "прогнилия" запад. Всеки, отвсякъде  може да си купи и си купува всякакви стоки. Всеки може да излезе извън България, без да се страхува, че ще го разстрелят на границата или ще изкара дълги години в затвора. 
Вярно е, че не всичко е розово. Ама то кафявото не е заради Запада, а заради това, че галениците на СССР развалиха прехода и ОКРАДОХА това, което обикновените хора бяха изработили за десетилетията съветско робство. 

Погледнете и днес какво ни дават двата блока:
постСССР** ни продава скъпо газ; постСССР си пазарува наши политици, които да приемат изгодни за руската олигархия и неизгодни за България закони; постСССР лансира и толерира "политици" като Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Лютви Местан, Делян Пеевски; постСССР осигури извинение за българските турци за възродителния процес, но забрави да се извини за македонизацията на българите в Пиринско; постСССР нищичко не казва за грабежите на "прехода" и за визията за развитие на България. постСССР проявява смайваща търпимост, сравнима със симпатия към неработещата ни съдебна система и върховенство на олигархията над закона. 

Западът ни даде пари, за да си оправим държавата - да направим пътища (които са кръвоносноната система на всяка икономика); Западът ни даде пари да си оправим икономиката; да се погрижим за екологията; Западът ни научи, че стоките, които произвеждаме, трябва да са качествени и да имаме стандарт; Западът проявява нетърпимост към престъпления на призраците ма "прехода" и изисква да си оправим съдебната система, за да може да има върховенство на закона. 

Нека да погледнем и кои са хората, които харесват постСССР и Запада.
ПостСССР е в мечтите основно на хората, които в предната епоха (на съветското робство) не са работили, а са се скатавали и са крали от предприятието, което им е плащало заплатата. Хора, които предпочитат някой друг да работи вместо тях, а те да харчат и да дават акъл.
Разбира се има и обикновени хора, които проявяват симпатия към онзи период, но то е защото е периода на младостта им - период, който няма да се върне и който няма как да не  помнят с умиление. 
Запада харесват основно хора, които са добре образовани, работливи, инициативни; които искат да работят и да се развиват. Това са хора, които произвеждат, които движат РЕАЛНАТА икономика, дават заплати на хората и плащат данъци, с които се издържат политици, с които се плащат пенсии и помощи; чиито пари крадат тарикатите (сред които значителна част на постСССР фенове).
Разбира се и двете категории има множество изключения, но тенденциите на статистиката са такива.
Остава всеки да си направи извода кое е по-полезно за България - посоката на Запада или рекламираната анархия на Изтока

* Като казвам Западът, имам предвид само и единствено ЕС
** Като казвам постСССР нямам предвид обикновените руснаци



Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Здравейте!
15.11.2014 12:57
За мен пост СССР не е СССР Ако има прилика, то тя е като постБългария - главните комунисти станаха капиталисти, назначиха се за такива Та деформациите идват от изродената форма капитализъм
Иначе по същество Сега Русия ни продава скъпо газ Възможно е, след като им размахваме пръст
Но преди ни даваше СССР нефт -12 милиона тона годишно за тридесет валутни рубли тона При средна международна цена над 200 долара тона Което прави два милиарда минимум долара икономии за бюджета При национален доход годишно около 10 милиарда лева
Руските пазари бяха наши, имахме селско стопанство и какво ли не
Не казвам ,че някой трябва да ни храни или осинови, но истината е тази
цитирай
2. leonleonovpom2 - Не съм гласувал с чинус аз, уважавам мнението
15.11.2014 12:59
Затова ще гласувам с плюс!
цитирай
3. sande - Отново отговорна, мъдра, патриотична, балансирана позиция!
15.11.2014 13:33
И отново ще се появят критикарите, мрънкачите, всезнайковците.

Нашият проблем е вътрешен: липсата на единство, корпоративното парцелиране, задкулисието, недостига на доверие, хаоса на политическата сцена, обърканият народ, клюкарските медии, които вдигат постоянно прах, и спорят за праха, който сами са си вдигнали, камуфражните лидери и партии. И пр.

Добре сме, но ще се оправим.

Поздрави, господин Васков!
цитирай
4. a440 - Доста "плитко" пич, . ...
15.11.2014 15:19
Доста "плитко" пич,. Направо елементарно
цитирай
5. drugi - Поздрави, господин Васков! Б...
15.11.2014 15:20
sande написа:
Поздрави, господин Васков!

Благодаря Ви.
Хубаво е дори русофилите да осъзнаят, че това да обичаш България, е по-важно от това да обичаш Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093221
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол