Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 17:43 - "Протестна мрежа" успява да запази призрака на комунизма жив
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 4808 Коментари: 3 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Помните ли първите протести срещу Орешарски и  гнусната разрушителна коалиция, която го издигна и подпира?

Аз помня как двете платна на "Цариградско шосе" от х-л "Плиска", до Парламента бяха пълни; пълни с млади и възрастни, интелигентни, възптани и културни хора. Помня как след всеки протест улиците бяха чисти, боклук имаше само около кошчетата, защото възпитанието на протестиращите не им позволяваше да хвърлят боклуци по улиците.

Добродушната решителност на хората, които не искаха да се примирят с костинбродската измама и с натрапения ѝ от нея кабинет, беше толкова силна, че човек се чувсвташе горд, че е част от този народ. По време на този протест (на който участваха тези, които плащаха масрафа на държавата) в устата дори и най-негативните нихилисти и българомразци започнаха да се прокрадват думи на гордост, че са българи. Всеки ден ентусиазмът ставаше все по-голямо и въпреки вялият, скъпоплатен контрапротест и въпреки престъпните кохорти на Бисер Миланов - Петното краят на призрака на комунизма се виждаше.
И ...
внезапно ... без гръм отнякъде в пеевските медии допълзяха незнайни "протестиращи", наричащи себе си "Протестна мрежа", и сочейки се като организатор и вдъхновител на протеста (при положение че протестиращите не ги бяха виждали). Тези хора, използвайки доверчивата добронамереност на протестиращите, започнаха да изместват фокуса; започнаха да говорят основно и преимушествено против ГЕРБ (Орешарски се споменаваше срамежливо и между другото), започнаха да издигат различни и непознати лозунги. Тяхната смайваща настойчивост и симпатиите на медиите и троловете, които ни ги навираха всеки ден многократно в очите, лека-полека убиха ентусиазма и желанието на протестиращите да си разчистят сметките с крадливото и отровно задкулисие и протестът започна да се разрежда.
После питах много хора защо са спрели да ходят и получавах един отговор: фокусът се изместил и идеята се размила и изменила. Нямало смисъл, защото ... това, което се случвало там, не било това, което ги е изкарало на протест.
След като протестът умря, отровните зъби на "Протестна мрежа" продължиха гастролите си по медиите. И винаги и навсякъде говореха само и единствено против ... познайте кой. Като нямаш протестиращи по улиците и площадите, Асен Генов и подобните му почти съвсем забравиха за Орешарски, така и не казваха нищо за Бисер Миланов - Петното, нито пък за политическия контрацептив. Продължаваха да ехидничт против ГЕРБ и само когато усетеха, че електоратът на комунистите започва да се разколебаваха, правеха по някоя безсмислена дивотия, като да боядисат някой паметник (което моментално връщаше разочарованите левичари обратно в бастиона на червените ескадрони). А никога не се опитаха да инциират нещо, което би могло да доведе до окончателното премахване на тези паметници.
Погнусата срещу "Протесна мрежа" беше повсеместна у всички, които самостоятелно и по лични убеждения ходеха на протест. И ескалацията на тази погнуса накара една смела българка да създаде група във фейсбук "Протестът пита кои са Протестна мрежа" и да покани обикновени протестиращи и "елитарните", желани гости на медиите там. Отначало Асен Генов и другите се опитаха да ехидничат и да се правят на готини. Но обикновените въпроси, които получаваха от обикновени протестиращи, все повече ги "мачкаха" докато накрая не избягаха вкупом.
За мен от самото начало (откак видях медийната любов) и до ден днешен няма съмнение, че "Протестна мрежа" беше скъпоцнен продукт на фабриката за опорни точки, неуморно работеща на "Позитано" 20.
И днес, когато видя някой да се закичи с "брошката" на гротескна мрежа, разбирам, че или е комунист, при това от най-подлите, или просто не разбира от политика и се е вторачил в думите на манипулаторите с погледа, с който сектант пглъща думите на своя гуру.
Ако не бяха "Протестна мрежа", активността на 05 октомври щеше да е в пъти по-голяма и броят на комунистите (вкл. ДПС, Атака и ББЦ) щеше да е на границата на санитарния минимум. 



Гласувай:
22



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
20.12.2014 20:48

Така стават нещата – колкото по-мътна е водата, толкова по-добре. На всички нива са плъзнали гниди, които лъжат и мажат, саботирайки дори най-малкия положителен процес .После прехвърлят собствената си вина на друг.

Особено комунягите нямат с какво друго да излязат освен с лъжи. Колкото повече затъва любимата им Pусия, толкова по-ожесточено плюят, лъжат, заплашват. Ама някакви други били кръвожадни и лоши. Всичко обръщат наопаки. Готови са да защитят дори педофилията, стига да е от Pусия.

цитирай
2. ravramov - Помня как комунистическите
21.12.2014 12:02
престъпници от БСП, ДПС и ГЕРБ пиеха задружно кръвта на народа, продължават да го правят и сега.
Живи и здрави!
цитирай
3. therainss - Абе на мен ми се струва...
21.12.2014 14:06
...че сега са по-малко активни. По-скоро са вързани с някой в (т. нар.) дясно, отколкото с БСП. Каквито и да са, много ми лазят по нервите с наглостта си. И с това, че са глупави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092980
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол