Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2014 12:55 - Може ли зам.-министърът на правосъдието да докаже, че има български произход?
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 4931 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 24.12.2014 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази сутрин, в просъница, се натъкнах на физиономията на г-н заместник-министъра на правосъдието на Република България, почитаемият Петко Петков. И г-н Петков със смавйващото си съсхаберие успя да ме разсъни.
По въпроса за придобиване на българско гражданство по прозиход, човекът попита риторично дали било нормално български произход да се доказва с нотариално заверена декларация. 
Е аз сега да питам г-н зам.-министъра: Вие можете ли да докажете българския си ПРОИЗХОДочно така, не гражданството, а произхода си)!?!
Сигурен съм, че даже не сте се замисляли по въпроса и на prima vista ще Ви бъде много трудно да ми дадете обоснован от юридическа гледна точка положителен отговор. И това при положение, че сте роден и живеете в рамките на българската държава и по отношение на Вас и вашите предпшественици никога не е имало целенасочена репресия, заради българския Ви произход и самосъзнание.
Г-н Петков, Вие сте юрист. В тази връзка вярваме, че сте се подготвяли по история за влизането си в университета. И няма как да сте пропуснали факта, че в рамките на историко-географска област Македония и части от Косово от векове живее българско население.
Може би обаче сте пропуснали да осъзнаете, че след 1945 година по отношение на това население комунистическият режим на Титова Югославия е упражнил интензивен, концентиран, целенасочен и жесток натиск за изличаване на българското самосъзнание у населението. Имайки предвид тоталитарния характер на управлението на Югославия, като юрист сигурно съзнавате, че едни от първит "жертви" на натиска са документите на хората.

И, искам да Ви питаме:
1. При положение, че на Вас лично Ви е трудно да докажете българския си произход, как очаквате от местното българско население в Македония и Косово да може да докаже своя?
2. Не осъзнавате ли, че добродушното Ви питане за нотариалната декларация може да се окаже най-добрия подарък за тези, които десетилетия наред и с жестокост изкореняваха българщината по онези земи?
3. Мислите ли, че хората в Македония и Косово ще искат да прегърнат българщината, при положение, че заместник-министърът зачертава желанието им с най-бюрократичния аргумент - липса на доклументи (без да се замисли каква е причината за тази липса)?
4. Защо не се захванахте първо да обследвате как хора, които нямат нищо общо с историко-географските области, населени с българи (т.е. очевидно без български произход) са се снабдили с български паспорт?
 

Като се има предвид гореизложеното и отговорите на тези въпроси, г-н Петков, Вие, бидейки български гражданин, чувствате ли се българин по произход и българин по дух?

Има немалко хора, живеещи днес на територията на Македония, Албания и Косово; хора, които въпреки вашите възражения, имат български произход. Значителна част от тях нямат български паспорт. Но за разлика от задълбочените в бумагите чиновници, имат български дух. За нас тези хора са истинстинските българи. Те са едни съвременни възроженци.
А тези, които поставят ненужни и абсурдни препятствия пред връщането им към България ... те са ...
(оставяме определението на Вашето въображение и съвест)

И (това не за зам.-министъра) ... къде са Патриотичния фронт, които на всичкото отгоре се явяват част от управляващата коалиция?
Няма ли най-накрая да пренесат патриотизма от тежките маси в Македония, на полето на българската политика?!?



Гласувай:
12



1. sherif - ...
23.12.2014 17:59

Отново силен постинг!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083884
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол