Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2015 17:06 - Ирина Бокова... а помните ли Кристалина Георгиева
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес стана ясно. че правителството на Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН
Като интересен момент ще отбележа, че Бокова е от средите на партията, кото най-много мрази ГЕРБ и Бойко Борисов. Партията, която не се посвени да се изгаври с всички неудобни закони, само и само да премахне този трън в очите си.
И ... независимо от всичко, когато една българка има шанс да заеме толкова висок международен пост, главата на правителството не проявява ревашнизъм (да не забравме и че същият човек я подкрепи, когато оглаво ЮНЕСКО). Напротив, Премиерът проявява нехарактерен за комунистите патриотизъм и прави нужните усилия, за да може България да има свой представител на най-високо равнище.

Нормално ще кажете много. Все пак е българин и все пак е премиер на всички българи. 

Да, нормално е, ще Ви кажа аз. Нормално поведение за един държавник.
Ама ... помните ли Кристалина Георгиева и шансът ѝ да бъде Върховен представител на ЕС за външната политика (външен министър на ЕС)? Кой прояви злоба, че неговият кандидат няма да бъде предложен за еврокомисар и кой направи нужното, за да попречи на Кристалина Георгиева?
КОЙ??? А разни хора се чудят защо казвам, че Борисов е държавник!?!

Аз пък откровено се чудя на електората на БСП ... какъв е този упорит мазохизъм, да подкрепят партия, която полага титанични усилия да държи България в блаото.

Чудя се и на професионалните "патриоти". Ама много им се чудя ...
Когато имаше възможност тази успяла българка (от стар болярски и революционерски род) да стане външен министър една част стояха и просто си мълчаха, а друга ... откровено злобееха. Пришиваха ѝ името Сталинка и, изобщо, правеха всичко възможно да я очернят максимално. Същите тези хора, като станеше въпрос за някой бивш комунист, казваха "е ... недей така... все пак е българин", ама Кристалина Георгиева я плюеха с измислици.

Е, айде сега да ми кажете... кой е патриот и държавник и кой е безродник? Щото здравия разум едно говори, ама ... мозъците друго си знаят.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092495
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол