Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2015 12:22 - Пловдив - кой получи подкрепата на ДПС?
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1457 Коментари: 0 Гласове:
1



Постът ми е провокиран от това, че активистите на ПФ навсякъде тръбят за подкрепата, която Иван Тотев получил от ДПС, за да стане кмет... Намирам това нещо за манипулация. А още по-наглото в случая е подканянето сам да проверя резултатите. Е, отзовах се на подканата, разрових статистиката проверих и установих, че ме лъжат.
На ПФ оставям да живеят по техния си начин, доказващ, че не могат да бъдат лоялен партньор на никой, а на ГЕРБ да си чукат главата, че са се захванали с такава подводница.
Аз тук ще дам малко статистика, която запушва устата на лъжливата пропаганда.
Значи, през 2011 година имаше местни избори. В Пловдив до балотажа се добраха Иван Тотев от Герб и Славчо Атанасов от коалиция на многото. Както е известно, Иван Тотев спечели със съвсем малка преднина. Което пък от своя страна беше причината славчоатанасовците да натворят аргументи и конспирации. За да си отговорим на въпроса за истината, обаче, най-добре да разгледаме първо районите на Пловдив.
Градът под тепетата се състои от общо шест района:
"Централен";
"Южен", в който живее (или живееше) Славчо Атанасов;
"Северен";
"Източен" в рамките, на който се намира известното Столипиново. Традиционно тук е най-голямата сила на ДПС заради циганския вот. Районът има още една особеност. За известно време негов кмет беше Иван Тотев. Като в този период за района бяха положени сериозни усилия, включително хигиенизиране, благоустройство (доколкото е възможно) и т.н. Тези усилия бяха спечелили симаптиите на отговорната част от населението и мои лични познати са казвали колко са доволни от районния кмет Тотев, защото за пръв път в квартала се случвало нещо позитивно. В общи линии за нормалните хора в Изгрев Иван Тотев е това, което е Славчо Атанасов за хората в Тракия (вижте по-долу);
"Тракия", район, на който Славчо Атанасов беше кмет, както Тотев на "Източен". Атанасов също беше успешен кмет на район (за разлика от начина, по който управляваше целия град). Хората в "Тракия" пазят добри спомени от оптимиззацията на администрацията.

И така, как гласуваха районите на балотажа през 2011?

Район "Централен"  18405 гласа за Иван Тотев; 15310 гласа за Славчо Атанасов.
84 секции, в които е победил Иван Тотев и 18 за Славчо Атанасов.


Район "Източен" Районът, в който е Столипиново и силата на ДПС; районът, в който обикновените хора оцениха времето, в което Тотев им беше кмет:
8443 гласа за Иван Тотев и 9578 гласа за Славчо Атанасов
32 секции са зад Тотев; 38 зад Славчо Атанасов


Район "Западен": 7794 гласа за Тотев и 7644 за Атанасов
Съотношението на секциите е 27:21 в полза на Тотев. В една секция има равен брой гласове.

Район "Северен" Иван Тотев печели с 10 441 гласа срещу 9912 за Славчо Атанасов
Секциите: 37 За Тотев, 27 за Атанасов, 2 равни.

Район "Южен" в който живее Славчо Атанасов, известен още като "македонския квартал", заради многото бежанци, заселили се тук:
Иван Тотев 15505 гласа; Славчо Атанасов 14679 
56 секции за Тотев, 41 за Славчо Атанасов, една - равенство

Район "Тракия" в който Славчо Атанасов беше успял да се докаже, че е добър кмет на район
9950 гласа за Тотев, 11202 за Славчо Атанасов
Тотев губи при секциите с 19: 50. В три резултатът е равен.

Какво значи всичко това?
Значи, че в четири от районите (включително този, в който живее Славчо Атанасов) са предпочели Пловдив да бъде управляван от Иван Тотев.
Славчо Атанасов е убедил в своя полза Тракия (което има своето логично обяснение - споменато на два пъти) и Източен.
На Източен си заслужава да се обърне специално внимание. Защо ли? Ами защото ПФ (ВМРО+НФСБ) се оправдават с ДПС; защото районът е бастион на ДПС заради Столипиново и защото един анализ тук може да даде отговор на въпроса при кой е отишъл циганският вот. Започвам от тук, че сред нормалните и отговорни граждани на район "Източен" Славчо Атанасов просто няма как да изпъкне пред Тотев именно защото помнят усилията, които последния полагаше, за да направи квартала нормален. Т.е. голяма част от гласовете за Иван Тотев са именно от тези хора. А откъде са гласовете за Славчо, който успя да пребори харизмата на Тотев в "Източен"? Не знам. няма и как да знам със сигурност. Но ако се доверя на логиката си, излиза, че циганския вот (ДПС, де) е показал голямо благоразположение към Славчо Атанасов. Нямам представа какъв е генезисът на това благоразположение. факт е, обаче, че твърденията, с които от ПФ заливат хората в Пловдив  по въпросите с кмета, изборите и ДПС са близки до понятието манипулация.

Изводът си го правете сами. Аз съм наясно.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093501
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол