Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2015 13:09 - Администрацията на МВР или как се ходи по мъките
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 2042 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес имах записване за едно интересно дело, свързано с администрацията на МВР. Пък който иска, може да си извади извод за (не)нуждата от реформа.
Значи, връща се клиентът с кола от Германия и ... при регистрацията възниква проблем. Оказва, се че номерът на големия талон на колата е качен в някаква "лоша" система и колата не може да се регистрира, докато не се установи какво е станало.
Човекът стартира чакане от германското МВР да отговорят на българското запитване. Като междувременно се свързва с продавача и той съдейства за отстраняването на проблема.
След двуцифрен брой дни чакане патиланецът пита МВР какво става, но му поясняват, че германците още не са отговорили... Само че нашият герой като част от частния бизнес взема нещата в свои ръце, рови в интернет и се свързва по e-mail с германската служба, която отгворая за тези върпоси. Оттам му отговарят същия ден, като поясняват, че до този момент никой от България не е писал по този въпрос.
Озадаченият данъкоплатец се връща към родната администрация, където след почесване му съобщават, че ... всъщност ... човекът, дето пишел мейлите бил в отпуска, ама ... тъкмо се върнал и ей сега щял да си свърши задълженията.
Та ... след още дни чакане и нова справка в Германия се оказва, че запитване от Бг МВР ... още няма. В крайна сметка на германската чиновничка ѝ станало неудобно и приела да изпрати потвърждение за ситуацията и без да е била официално запитана от МВР на България.
Успокоеният гражданин се обръща към МВР и го уведомяват, че ... колежката, дето проверява мейла не е на работа...
Епилогът е на път да приключи след два месеца и половина ходене по мъките (при положение,че в Германия отговарят на мейлите в рамките на работния ден) скоро. А от МВР любезно поясняват, че германците се извинили ... за забавянето.
Риторичният въпрос е каква заплата заслужават чиновниците в тази МВР служба, които отговарят за това да пишат мейли на Германия и да проверяват дали има отговори.
И отговорът е, че всяка стотинка над минималната работна заплата си е откровена подигравка с данъкоплатеца (който в случая е успял да се убеди в ефективността и на "нашите" и на немските заплатополучатели).
Ако се асбтрахираме от тази "необходимост" в личния състав на МВР, искам да поясня, че аз лично смятам, че реформа трябва да има.
Хората в МВР, които действително работят, ТРЯБВА да:
получат сериозно увеличение на заплатите;
имат добро материално техническо осигуряване и социални придобивки.
НО ... търтеиите в "системата" да бъдат изпратени да просперират в частния сектор. Щото в обществения ги видяхме какво могат ...

ПП Ще ви кажа какво е станало, като приключи делото...



Гласувай:
5



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
10.11.2015 13:33
Понеже държавата ни е развъдник на селски тарикати, които искат да получават пари, докато не вършат нищо, затова сме на тоя хал. Трябва реформа навсякъде и да се плаща много, но само за свършена работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2093613
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол