Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2016 17:20 - По принцип харесвам(х) Президента Плевнелиев... по принцип ...
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 2172 Коментари: 3 Гласове:
-2

Последна промяна: 09.05.2016 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По принцип харесвам Президента Плевнелиев. Още повече го харесвах, когато радиоактивните политически отпадъци го хулеха по времето на Орешарски. Време, в което Плевнелиев беше единственият държавник на висок пост, който застана на страната на народа. Премерен човек, демократ, с десни възгледи - Плевнелиев е идеален за Президент. Или поне беше допреди няколко дни. За мое (а и на много хора) огромно съжаление, преди няколко дни той насочи погледа си в друга посока, различна на тази, която аз приемам за правилна. Ветото, което наложи на измененията в Изборния кодекс беше ненужно. А твърдяната демокрация, заради която беше направено е едно грешно оправдание. Какво имам предвид:  Миналата седмица загубих няколко часа да си направя една статистика за динамиката на гласуване в страни, извън ЕС. Оказа се, че от Канада са дошли 1 639 бюлетини; от САЩ 9 421, а от Турция ... 63 069. Като тези бюлетини са дошли от невероятните 138 секции, в някои от които хората са "успявали" да гласуват през 40 секунди ... Застъпниците на псевдодемократичната теза биха казали, че сънародниците, живущи в Турция просто се интересуват повече от политиката в България и ... щяха да сбъркат.  Демокрацията е жива, когато всеки, имащ право на глас, доброволно и по вътрешно убеждение гласува за този, който му импонира. Какво става в Турция? В южната ни съседка демокрацията съществува основно на хартия (в речите на политиците). А гласуващите ни там сънародници не го правят защото досега е имало демокрация. Напротив, те са жертва. Поради това, че имат паспорти (право да гласуват), те биват използвани като електорален добитък от една гнусна коалиция. Сдружението между турските държавни (умишлено не казвам национални) интереси и нашите крадци, които ползват тези хора за параван на кражбите си не е демократично. Тази шайка благодарение на тези електорални жертви създаде и поддържа модела КОЙ. Модел, който освен, че краде мащабно, държи българските мюсюлмани в социално, духовно и психологическо собство. Защитата на демокрацията изисква тази практика да бъде прекратена, а възможността на вътрешни и чужди антибългарски интереси да влияят, да бъде ампутирана. Само тогава съгражданите ни в Турция ще имат възможност по вътрешно убеждение и собствено желание да гласуват за този, който смятат, че е уместен. И това далеч не е единственото. Говорейки за равенството на българските граждани пред закона и пред правото им на глас, е необходимо да отоврим широко очите си.  В Турция има български граждани. Но Турция далеч не е единствената държава, в която те са толкова много. Например ... Украйна. Знаете ли колко бесарабски българи живеят там? Десетки, а може би стотици хиляди. При това в Украйна няма практика българските общности да бъдат използвани по начина, по който това става в Турция. И колко секции имаше в Украйна?!?
ЕДНА - в посолството!!! Къде бяха актуалните в момента политически кречетала, които сега говорят за правото на глас?
Колко пъти поставиха въпроса за правото на българите в Украйна да бъдат равнопоставени на съгражданите ни в Турция? 
Лицемерие: жестоко, брутално, гнусно и нагло. При това не само заради едната секция в Украйна, а и заради начина, по който се позволява на правото на хора в Турция да бъдат употребявани.  
В целия нормален свят и в значителна част от тоталитарния гласуването в чужбина става в дипломатическите представителства на държавата. 


Знаете ли колко турски граждани живеят в Германия? МИЛИОНИ!
Знаете ли колко секции за гласуване откри Анкара в Германия? 100? 1000? 10 000?
Друг път. Ердоган не е луд! Не е луд да изпусне процеса на гласуването да протече в друга държава и извън неговия контрол. Само че неговите глашатаи в България искат да направим обратното при нас. 

Нямам против съгражданите ни в чужбина да упражнят правото си на глас, но като човек, който обича демокрацията, смятам, че:
- Всеки български гражданин трябва да има равно право и равна реална възможност да гласува. Колкото за хората в Турция, толкова за сънародниците ни в Украйна, Молдова, Македония.  - Не бива да бъде допускано нито една чужда държава и нито една мафиотска структура да използва българските паспорти като инвентар, атехните притежатели като електорални роби.
Европейският съюз е общност, в която цари свобода, върховенство на закона и уважение към партньорските държави. Нямам против да се откриват секции, защото там вероятността от злоупотреби е малка. Но когато се отнася за държави, в която демокрацията е под въпрос, а уважението към личността и правото на свободен избор е спорно ... е, тук не съм съгласен. Затова и не съм съгласен с Плевнелиев. Не съм съгласен с ветото срещу правото на българите зад граница да бъдат равни; не съм съгласен с ветото срещу правото на хората да решават сами как и кой да подкрепят.  Не съм съгласен!  Г-н Плевнелиев, преди почти пет години спечелихте гласа ми. Дълго време бях горд с начина, по който браните българските интереси, демокрацията и цивилизационните ценности. Това, че се обградихте с лоши съветници, обаче не е оправдание. Не е, именно защото Вие си ги избирате и Вие им позволявате на да моделират възгледите и поведението Ви.
  И като послеслов (защото знам, че ще бъда обвиняван):   Обичам България и именно затова не съм част от Патриотичния фронт. Това че понякога популистката им реторика съвпада с моето мнение, не и не може да бъде причина да подкрепям хора, които смятам, че не са полезни за България. Не мразя Турция, не мразя и сънародниците, ни които говорят турски. Имам приятели. Напротив, уважението ми към тях ме кара да искам да се намери начин, по който тяхната електорална, а оттам и психилогическа, социална и икономическа експлоатация да бъде прекратена. 



Гласувай:
1



1. appen13 - Невероятна шизофренична ПСИХОПАТИЯ струи от това:
09.05.2016 18:02
..."с начина, по който браните българските интереси, демокрацията и цивилизационните ценности"
Извинете, но как една НАЕМНА евро-колониална ПРИСЛУГА, като члена на КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧНИЯ кръг "Капитал", подбран и НАЗНАЧЕН за нещо като "президент" на БИВШАТА държава България от Берлин и Брюксел, днешно агонизиращо евро-колониално гау "България" може да брани българските интереси?
Него са го НАЕЛИ от ГЕРМАНСКАТА НЕО-НАЦИСТКА фондация "Конрад Аденауер" точно за обратното, и полит-клоунчето Чехльо Плевнелиев с неприкрито МАЗОХИСТИЧНО евро-СЛУГИНСКО удоволствие продава и препродава ежедневно българския национален интерес !
цитирай
2. ozgojovan - Корекция- коментар- Конрад Аде...
09.05.2016 18:52
Корекция- коментар- Конрад Аденауер не е неонацист, а консерватор, привърженик на "старата добра Германия" отпреди идването на Фюрера на власт. Германия на барони, херцози, педерасти и еврейски банкери, а не Германия на немската нация- работници, селяни, каменари и ратаи, поведени от своя водач първо към величие, а после- към падение и позор. Педерастът Аденауер произлиза тъкмо от онези кръгове на клерикално-консвервативната реакция, която се опита да убие Фюрера с бомба- самоделка, и която бе мигновенно изпообесена и изподушена в подземията на Гестапо. Сравнението на Конрад с Плевнелиев е удачно, с Адолф Хитлер- нелепо и неуместно.
цитирай
3. ozgojovan - Аз по принцип харесвам плевнята за ...
09.05.2016 22:07
Аз по принцип харесвам плевнята за президентин, щото съм манаф, деформиран глист и клиент на 4-ти километър. Подпис: други от паралелен, друг свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092767
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол