Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2016 14:06 - Законно ли изведоха издирвания от Турция бизнесмен, или някои медии пак нещо ни гъбаркат
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1646 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера чужденец, гражданин на Република Турция, е бил изведен от страната и предаден на турските власти. Тази нова, есенцията на която е в рамките на едно изречение се развихри неимоверно. "Медиите" от една конкретна група завъртя ръчката на вълшебната машина за опорни точки и ... по "страниците" потекоха апокалиптични анализи за това как един преследван от Ердоган човек (за който преследван ни се внушават само най-положителни неща) бил предаден в нарушение на закона и ... Следват познатите мантри. А кохортата електронни воини услужливо разпространи новината навсякъде.
Доколкото за мен въпросната медийна група е със съмнителна стойност на достоверност на анализите, ще се постарая да поразсъждавам съобразно фактите, получени от официални източници.
Значи:
1. Въпросничт човек е влязъл в България през февруари. Опитът за преврат се случи на 15 юли - повече от четири месеца след влизането на лицето в България.
2. Влязъл е с невалидни (откраднати) документи. Т.е. извършил е престъпление по българското право.
3. Лицето е издирвано от Интерпол - има започната процедура, с която се иска неговото екстрадиране.
4. Съдът два пъти е отказал екстрадиция. Към този момент лицето е в било в процедура по искане за получаване на статут на бежанец.
5. След двата отказа на съда, лицето (което е влязло в България с откраднати документи) само е прекратило процедурата пред Агенцията за бежанците.
6. Българските служби са били излезли със становище, че това лице представлява заплаха за националната сигурност на България.

Систематизирано:
Един човек, подигравайки се със законите на България, влиза в страната с откраднати документи. Най-вероятно не са били намерени, а купени отнякъде. Т.е. съзнавано е извършил престъпление. Лицето започва процедура за получаване на статут на бежанец, която сам прекратява. В крайна сметка въпросният, който освен всичко останало представлява опасност за националната сигурност, половин година пребивава в страната ни, като не просто не прави усилие да си извади валидни документи, ами целенасочено избягва това.

Прави са скептиците. МВР наистина е за критика. Ама не защото са го предали на Турция, а защото са го оставили шест месеца да се подиграва с нашата правна система. 


А въпросната медийна група на мен лично за пореден път ми доказва, че не се стреми да информира коректно своите потребители. А бълва "информация", в която се опитва да подведе обществото. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092933
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол