Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2017 00:13 - За Антон Тодоров и жертвата...
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 5704 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 07.10.2017 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вчера цял ден бях на път, но ми направи впечатление, че роднинските назначения бяха изместени от паниката какво бил казал Антон Тодоров на Виктор Николаев. Настойчивосттаа на вайкането ме заинтригува и реших да инвестирам няколко минути от живота си, за да видя какво точно е станало. Установих, че на практика нищо не е станало.

Считано от 26 март 2017 година (т.е. вече повече от 6 месеца) Антон Тодорoв е един от 240-те депутати в 44-тото обикновено народно събрание. И съответно повече от 6 месеца (като включим и предизборната кампания) над 90% от журналистите, които канят Антон Тодоров, не го питат за актуални политически въпроси или за това, което е намерил в архивите, а за неговата книга "Шайка ...".
В началото, първите 10-15 пъти, тези въпроси действително имаха резон. Но след като 15-ина пъти чухме тезата му по въпроса (която е константа), аз лично започнах да се отегчавам от въпросите. А от гледна точка на Антон Тодоров, се оказа, че трябва да повтаря до втръсване едни и същи неща, защото... го питат едни и същи ... неща. Причините за това биха могли да са две:
или журналистите ("домакини" на Антон Тодоров) не са в състояние да формулират адекватни въпроси,
или поради някаква причина искат да дискредитират госта си.
И тъй като аз лично не вярвам, че масовата българска журналистика страда от интелeктуални дефицити, съм склoнен да "прегърна" втората теза. За да съм максимално ясен, ще дам пример с Петър Чобанов. Този изтъкнат финансов ... гений, по чието време рухна КТБ, се трансформира от червен в кадър на ДПС. Ама толкова години хич нито един журналист не прояви настойчивост, творчество и въображение да го покани и да го разпита за политическата му трансформация или за КТБ. Напротив, човекът си изживурка с депутатската заплата 43-тото обикновено народно събрание под мълчаливата симпатия на медиите.
Контрастът с Антон Тодоров е очевиден, остава да си отговорим на въпроса „защо“. Ами ... много причини би могло да има, но най-вероятната за мен е тази, че усмивката на Петър Чобанов устройва всички, дето са си близки с медиите. А от въпросите на Антон Тодоров, който е винаги документално аргументиран, не просто боли, ами кръв тече.

Та, да се прехвърлим от размишленията на прословутото му участие в Нова телевизия. Аз лично се изненадах от някакво странното нежелание на Виктор Николаев да се задълбочи повече по темата, заради която беше дошъл Тодоров, да научи повече, за сметка на ехидното му желание да провокира Антон Тодоров да си изпусне нервите. Защото той именно това направи – не се опита да задълбае в проблема, който е проблем на цялото общество, а търсеше конфликт с госта си в стил нахален шестокласник. И получи това, което търси.

Не знам какво точно имаше предвид Антон Тодоров, но забележката му към Николаев, аз я разбрах по следния начин „бяхте двама полукадърни в това студио и единият си тръгна именно заради нивото си“.
Веднага пояснявам защо го разбрах така.
Няколко пъти съм си причинявал Ани Цолова в сутрешен блок (да я гледам). И абсолютно всеки път виждам едно и също нещо: неспособност да се грабне вниманието ми с въпроси, абсолютно невъзпитано и непрофесионално прекъсване на събеседника по средата на изречението, както и някаква ярост, ако гостът ѝ има различно мнение от нейното. В този случай дамата се държи по-малко адекватно и от Кеворкян. Кадър, който от ранните ми детски години ми е оставил трайна диря в спомените на човек, който с въпросите и подхода към събеседниците е опропастил не едно интервю с интересни гости.

Та да се върнем на „жертвата“ Николаев, за когото през последните часове изчетох гигабайти съчувствие... Ами човекът откровено, без никакъв финес и с бегли следи от професионализъм се опита (поне аз така го усетих) да отклони темата посредством провокация (поредната) към Антон Тодоров. И нормално получи изумлението на госта, че толкова непрофесионално подхождащ човек продължава да обитава студиото на сутрешен блок. Както и намигането му, че явно в тази телевизия търпението към липсата на качества има някакви граници, визирайки Ани Цолова.

И, да, за мен Ани Цолова беше антипрофесионалист. И ако аз ѝ бях работодател, едва ли щях да ѝ дам възможност да опропасти повече от две предавания.

И докато една камара „демократи“, „хуманисти“ и „борци“ за свобода на словото четат морал и леят сълзи за заплашената свобода на словото в България, хич никой не се сети да се запита #КОЙ има изгода? Кой иска важните за обществото теми да бъдат изместени от провокации и последвалият фалшив плач за свободата на словото.

Внасям уточнение, че по повод свобода на словото, България се намира на 109-то място (от 180 обследвани държави). Като пред нас са Кения, Ливан, Сиера Леоне, Косово, Северен Кипър и т.н. И ... допускам (да не кажа, че съм сигурен), че Виктор Николаев с начина, по който си изкарва прехраната, има прилично сериозен принос за престижното място, на което се намираме във въпросната класация.

 Много работи мога да кажа, но предпочитам за финал да цитирам последното изречение от „Майката на дявола“ на Виктор Суворов, което говори достатъчно

"Нека лъжат! Нека те оплюват! Нека крещят, нека си дерат гърлата и вдигат врява до Бога! Това е свидетелство, че няма какво да възразят. ТОВА Е ПРИЗНАНИЕ."

 




Гласувай:
8



1. apostapostoloff - И Цоловица, и Николаев са
07.10.2017 06:08
некадърни дебили. Най- интересното при тях е прочитът на печата...
цитирай
2. sestra - Днес и друга набедена журналистка,
07.10.2017 16:03
Мира някоя си разигра подобна непоносимо гнусна сценка с кмета на Хасково в същата тв и си причиних подобно на Вас известно време да следя това безобразие. Госпожата настойчиво искаше от този медиен образ да сподели, че е бил притискан, зяплашван и едва ли не насилван от Делян Добрев за назначения. Но човекът вече панически се мъчеше да избегне интригантския натиск, повтаряйки безсилно не, не, не... Пазарище за глупащини, не телевизия.
Поздрав за написаното!
цитирай
3. blackpredator - хех,
07.10.2017 17:10
Виктор Николаев: "Този избор продукт на една "шайка" ли е, всъщност, която иска да вземе поръчката за милиард и половина?"

с тоя въпрос Виктор го закова като хлебарка в ентомологична сбирка
ако Антончо беше казал "да", шайкаскандал
ако каже "не", резил за напъна
тоя самовлюбен глупак избра най-тъпият вариант - да плаши гаргите...
цитирай
4. schumpov - Виктор Николаев не е гарга, той и ...
07.10.2017 20:00
Виктор Николаев не е гарга, той и гъгнещ гарван, и никой не може да го плаши. Той е назначен там да грачи грозно и зловещо. Ако се разрови А. Т. сигурно ще намери нещо за комунистичиския произход на гъгнивеца. Сещам се , че преди години за да работиш в телевизията дори за чистачка, трябваше да представиш гаранция поне от двама известни комуниста. Не съм сигурен, че има журналистическо образование, може би е нещо като Елена Йончева за Станишев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083807
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол