Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2008 14:40 - неоценените Алекс и Коилов - лично мнение
Автор: drugi Категория: Спорт   
Прочетен: 1116 Коментари: 1 Гласове:
0



От доста време насам (откакто се пенсионираха Златко Янков, Йордан Лечков и Красимир Балъков след тях) българският национален отбор по футбол изпитва сериозни притеснения в средната линия. Бяха направени доста експерименти, но единствено капитанът (защото за мен той си е такъв) Стилян Петров се оказа успешно "попадение". Всички други велики открития в халфовата линия заслужено потъват в забвение, като проблемът с халфовете продължава доста сериозно да стои.
Тук искам да обърна внимание върху двама футболисти, които незаслужено не успяха да станат част от националния отбор, въпреки че (по мое мнение) имаха необходимите качества за това.

Първият е Александър Александров (Алекс). Още докато беше в Левски, всички признаваха, че е изключителен талант. Неизвестно защо националните селекционери го пренебрегваха и той се появяваше епизодично и за всичките тези години успя да натрупва невероятните ..... 11 мача с националната фланелка. Междувременно отиде в Турция и се загуби от поглед. 
Последните мачове на Черно Море, където играя понастоящем показват, че България разполага с един изключителен халф, който практически носи цял на гърба си.

Вторият е по-малко известният Христо Коилов. Той започва своята кариера в Ботев, минава през ЦСКА, Локо Сф, играе в Швейцария, Германия, за да се завърне накрая пак в Локо Сф. Бегъл поглед на кариерата на Коилов и по-специално на постовете, на които играе, показва, че това е един универсален футболист (какъвто беше Ивайло Йорданов навремето), който пасва прекрасно на всеки пост (освен вратарския). В потвърждение на това мога посоча вестник "спорт тото", който всеки кръг прави отбор на кръга и в периода 1995-1997 почти неизменно слагаше Христо Коилов в идеалния отбор на кръга, макар и на различен пост. 
Предишните два сезона в мачовете между Левски и Локо Сф Коилов беше натоварен с опазването на неостаряващия Даниел Боримиров. В резултат бате Боре, който беше един от най-качествените халфове в българското първенство не успя да направи нищо.
С националната фланелка Христо Коилов има .... 1 мач.

Остава да си зададем въпроса защо при крещяща нужда от добри халфове горните двама бяха забравени от националните селекционери...... и да се молим следващите таланти, които се появят, да не бъдат пренебрегвани за сметка на "звезди" като Благой Георгиев, Чавдар Янков и т.н.



Тагове:   мнение,   неоценените,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - vanio_l
02.10.2008 16:53
За Коилов съм съгласен. За Александров - ами абсолютно винаги когато съм гледал играта му в националния отбор съм се чудил какви ли връзки са се задействали, за да е там. Може да е добър добър футболист за ранга на Черно море, но в националния отбор само сваляше нивото на отбора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083829
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол