Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 12:41 - Боян Йорданов
Автор: drugi Категория: Спорт   
Прочетен: 1412 Коментари: 1 Гласове:
0



Лоша работа стана с германците на волейбола. Не че бяхме по-слаби, просто в един момент нещо стана с мотивацията и желанието за игра. И много си пролича. Играчите не скачаха енергично на блокадите; не бяха толкова агресивни при атаките, абе ... играха, колкото да се каже, че играят.
Като неспециалист си мисля, че в такива случаи отборът има нужда от лидер. От енергичен проклетник, чиято злоба да зарази останалите и да започнат да мачкат. Играчите ни са много добри, но лидерите в състава можеха да бъдат двама: Матей Казийски и Владо Николов.
На Матей Казийски нещо му стана в третия гейм... необяснимо, все едно някой му отряза ентусиазма изведнъж. Владо Николов пък отдавна съм го забелязал, че има една психологична особеност. Ако има ден, е машина, мачка врага като танк-цинкова кофа. Дето се вика, сам може да победи всеки отбор. Но като няма ден ... няма ден. И за съжаление, мача с Германия на капитана не му беше ден...
Сега, ясно, че няма как всеки отбор да бъка от лидери, но в това отношение, нашият волейбол е надарен. Освен двамата, споменати по-горе, имаме един играч, който незаслужено гледа мачовете от страни.
Не знам дали помните как преди няколко години в Япония. Имахме 1/4 финал с Франция. Техният треньор ни беше разучил отвсякъде, но ... при 2:0 гейма в игра влезе Боян Йорданов и обърна мача до 3:2.
Това далеч не беше единственият му принос за националния отбор. Гледах го в доста мачове и ми направи впечатление на добър и ефективен състезател. И ... което е много важно: човек, който гори в играта и просто отказва да се предаде. До последно, дори и в най-загубените мачове, сервисът му беше като топовен изстрел, а забивките със злоба и със силата на парен чук.
Не знам защо не го виждам на игрището (може да е контузен), но определено си мисля, че в мач, в който Матей Казийски е загубил мотивация, а на Владо Николов не му е тръгнала играта, именно играч като Боян Йорданов може да бъде печелившият коз. Ако не като игра (въпреки че и там е много добър), то като мотивация и хъс.

Не искам да се бъркам треньорите на националния отбор. Те са дипломрани специалисти, разбират, имат договор с отбора и носят отговорността. Просто казвам лично мнение.



Гласувай:
0



1. анонимен - Защо се получава така
06.07.2012 22:47
Аз съм на същото мнение. Просто не знаят нашите треньори кои хора да викат в национала. Много е жалко това, защото и отбора губи и играчите, които не са повикани. И както пише и авторът най-много ме е яд за Боян.......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2090827
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол