Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 11:30 - Омразата е признак на слабост, а немотивираната ...
Автор: drugi Категория: История   
Прочетен: 2813 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 11.03.2011 12:08


Не съм член на тайно общество и не разбирам нищо от тайни общества.
Организации като масони, тамплиери, билдерберги, розенкройцери и т.н. са ми непознати. По тази причина нямам никакво мнение за тях. Но ... имам мнение за тези, които ругаят тайните общества, а когато ги запиташ за причината за този негавитизъм, ти отговарят със заучени фрази и ти поднасят информация, която никога не са се постарали да проверят. Едновременно с това, захранват собствената си омраза с нежелание да погледнат картината от всички страни.

Един малък пример:
Разни хора, които претендират, че са националисти, мразят масоните, но със сигурност се чувстват горди от просветната и духовна дейност на наши възрожденци в Цариград през 19 век. Сигурен съм и че са горди от това, че в Истанбул и до днес има българска църква - желязната църква, която е единствената такава по рода си в целия свят.
Прилагам Ви снимка на тази църква. Ако се вгледате, ще видите над входа на църквата един символ (съжалявам, че вмомента не съм в състояние да Ви го покажа в по-близък план), който според скромните ми познания (потъврдени в случая от разбирач), е масонски. Какво означава това? Ами много работи, но освен всичко останало и че хората, които са финансирали факта на съществуването на църквата на това място, са били масони. И какъв извод следва от това? Следва, че мразените масони, всъщност са отделили един много сериозен финансов ресурс (не бива да забравяме факта, че "Фенер", където се намира църквата е бил най-скъпият квартал към тогавашния момент. Не бива да се забравя и че изработката и транспортирането на църквата от Австрия също струва страшно много пари). Накратко казано, масони са платили много пари (милиони по днешните стандарти), за да може Българите в Цариград да имат своя църква. И при това икономическият ефект за далите пари е никакъв. Т.е. хората са проявили висок морал и родолюбие. И последното нещо, което залсужават е омраза поради факта, че са придналежили към масонска ложа.
Уважаеми мразещи, следващия път, преди да наругаете масоните (или някое друго тайно общество) като цяло, замислете се какво сте дали Вие на България и дали това е повече от "масонския" принос.




Гласувай:
4



1. sestra - Влияние от тайни общества,
11.03.2011 11:50
доколкото ми е известно, може да бъде открито сред най-стари артефакти за човечеството, което също доказва, че за омраза е най-малко смешно да се говори. Нужен е един по-обективен и трезв поглед по темата. Прав Сте.
цитирай
2. grigorsimov - Формата е едно, а съдържанието друго!
11.03.2011 20:48
По твоята логика, и дешните мутри - масони, дето строят сараи и хотелски комплекси, и даже църкви, са големи благодетели. Но всъщност, който от многото откраднато, дава малко, не върши кой зане каква добродетел. Още повече, че привидната им добродетел винаги им служи за спечелване на престиж и доверие, за да постигнат съвсем други, скрити злодейски цели.
А щом, както казваш, не занеш нищо, по даден въпрос, който в случая е изключително важен, не би трябвало токова пристрастно да вземаш страната на масоните и да ругаеш онези, които посочват реалните факти. А изнасянето на факти, не е признак на омраза, а на любов към истината и правдата - основните добродетели.
Да, движещата сила, и в политиката, и във финансите и бизнеса, от много векове, са юдомасоните. Но само в тяхната пропаганда, техните дела са "благородни", а те - "филантропи". Но всъщност, пропагандата им е наложена само чрез сила, в политическата влст и в капитала, ограбен от света и концентриран в техните банки.
Чии мислите са медиите и иначе шарените, но приличащи си като две капки вода, телевизии, които се надпреварват да опорочават, да унижават и да развращават народите, по стотици начини. И от тях, реално, нищо добро не може да се чуе и научи.
Тяхно дело беше и комунизма, и заменилата го демокрация, която, въпреки очакванята и формалната логика, е по унищожителна и от комунизма, особено за нравите.
А един от стотиците техни закони гласи: "Ако искате да завладеете един народ, развратете младежта му".
цитирай
3. анонимен - Не сме съгласни
13.03.2011 01:13
Поздравления Григоре!Доц.В.Ц. в не много далечното минало е споменавал,че е много лесно да дариш $ 5000 когато си спечелил $50 000 по съмнителен начин,давайки ясно да се разбере с жест на ръката,че става въпрос за чисто крадене на втората сума.Второ,сещам се преди години,че най-големият платец на данъци в държавата беше Гомемия Маргин,т.е. да толерираме ли такива?Р
цитирай
4. drugi - Струва ми се, че сме извън темата
13.03.2011 12:04
Съгласен съм, че тези, които са извършили престъпления не трябва да бъдат гледани благосклонно само защото са дали някакви пари някъде.
Далеч съм от мисълта, че фактът че един човек е масон автоматично означава, че е ствестен. "Всяко котило си има мърша", казваше един приятел.
Това, което имах предвид, че не можеш да отречеш един човек само защото е масон или розенкройцер.
Не знам дали осъзнавате, че слагайки дамга на лицето на всички масони, заплювате дори такива хора като Богориди, К. Стоилов, З. Стоянов, Ал. Теодоров Балан.
Виж, ако някой смята, че масонството има за цел да пречи на България, трябва да има някакво конкретно доказателство за това. Бомбастични определения като "юдомасони" не могат да служат като основание за отричане на нещо.
Наскоро един човек в мое присъствие направи 20-минутна пледоария, доказваща (според него), че всеки левскар задължително е отвратителен и повреден човек. И когато едно момиче, което присъстваше там каза, че е за Левски, откак се помн, станахме свидетели на много глупава физиономия.
Не искам да бъда защитник на никоя социална група и целта на постинга не беше такава. Просто исках да обърна внимание, че безконтролната и неоснована омраза, отхвърляща всичко и всички само защото принадлежат към някаква група е ... неправилна.
цитирай
5. анонимен - Така е
14.03.2011 00:37
Няма спор, прав си!Това,което пък ние имахме предвид е,че не можеш да 'хвалиш' някой само щото е дарил или нещо такова!А Наздраве:)Р
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2084114
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол