Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2013 13:42 - Хайде стига с тоя Хитлер!!!
Автор: drugi Категория: История   
Прочетен: 9892 Коментари: 19 Гласове:
3

Последна промяна: 16.05.2013 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много мои любими приятели проявяват необяснима за мен симпатия към Адолф Шикългрубер (Хитлер). И по тоя повод много често ми се случва да водя люти дебати  с тях. И тъй като нямам намерение повече да споря и да повтарям едни и същи неща, ще ги напиша.

Оставяйки настрана очевидните причини, поради които личността на Хитлер, е бедствие за човечеството, ще изтъкна и още няколко, които смятам, че обясняват по несъмнен начин защо Хитлер не може да бъде положителна личност за България:
Започвам от там, че Хитлер си е немец (айде, австриец) и се е интересувал само от "добруването" на държавата, която е смятал за своя роднина. Всички друго му е било между другото. И ако е направил нещо за България, то не е било от симпатия към нашия народ.

Освен това, помислите си над една друга доста интересна тема:
Какво си мислите, че би направил Хитлер ако беше победил във войната, с една държава, която не му е дала да избие евреите й; с една държава, която е отказала да му даде войници да се бият за неговите странни каузи?!?
Как щеше да постъпи с тази държава (пази Боже) победилият Хитлер, който като за начало отрови нейният цар?!?

Стига, моля Ви! Хитлер може да и да Ви изглежда героичен, но той не е положителен образ нито за България, нито за Европа!



Гласувай:
4



1. drakulla - Бъркате
16.05.2013 14:43
за отношението му към България и българите. Той много добре е знаел кои са българите. Което между другото знаят отлично всички сили в света.
цитирай
2. gadfly - ...
16.05.2013 14:58
Абе това просто доказва колко назадничави са една голяма част от българите. Целият цивилизован свят е заклеймил този урунгел, само ние го тачим.

Остави споменатото горе. Човек, който подкрепя Хитлер, е необразован и болен цървул. Ако му покажеш снимката с еврейката, която държи детето си и с тялото си го пази от немския войник, който ги застрелва и двамата от упор, те ще ти кажат - "това е фалшификация !". Или в още по-лошия случай, "чифутите си го заслужават".

Ако им кажеш, че с предизвиканата от него и съюзниците му война Хитлер е отговорен за смъртта на 40 милиона души (вкл. 10 милиона свои сънародници), те веднага ще ти посочат Сталин, или уж избитите от американците индианци, защото няма с какъв друг аргумент да защитят този австрийски изверг.

А ако, не дай си Боже, им посочиш тоталната икономическа зависимост на България от швабата, или избитите от нашите войски цивилни в "освободените" територии, сигурно ще те изядат с парцалите. Защото българските подръжници на Хитлер не са хора, а са боклуци.
цитирай
3. drugi - И Хитлер, и Сталин
16.05.2013 15:04
са грандиозни злини за цялото човечество.
В съревнованието между тях двамата Сталин е много по-големият злодей. Което по никакъв начин не оправдава поддръжниците на Хитлер.
цитирай
4. germantiger - АВСТРИЙЦИТЕ НЕИСТОВО СЕ СТРЕМЯТ ДА НАПРАВЯТ ХИТЛЕР ГЕРМАНЕЦ, А БЕЕТОВЕН АВСТРИЕЦ ;)
16.05.2013 15:15
Доста "усещащи" се интелигентни българи симпатизират на Чърчхилл, без вероятно да знаят няколко негови цитата подиграващи българите, без да му приписват явна отговорност за бомбардировките на София и предполагам с добро отношение към алкохолизма му.

Извини ме за спама, но:

КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.

А пропо - кога български пешак е освобождавал за германците нещо германско, както германци със своя кръв са правили това за българите?
цитирай
5. drugi - germantiger пак е полуадекватен
16.05.2013 15:36
Тук не говорим нито за Чърчил, нито за Германия като цяло. Тук говорим за личността на Хитлер.

По отношение на другото (макар че е извън темата), действително, в много случаи Германия и България сме били заедно, но това по никакъв начин не оправдава възторжените словоизлияния. Защото освен всичко останало:
Тотлебен може и да е бил етнически немец, но се е клел във вярност на Русия, водил е руска войска и е прославял руското бойно оръжие.
Бисмарк от своя страна е направил доста много затова България да остане разпокъсана след Берлинския конгрес и е бил човекът, който е бил възмутен, че Германия е чакала своето обединение столетия, а българите не могат да чакат и десет години.
Аугуст фон Макензен е показал отношението си към България чрез "комуникацията" си със Стефан Тошев. Между другото, присъствието на Макензен в българската армия е било по-скоро негативно.
Германецът* Хитлер отравя българския цар Борис III, a германските летци, разквартирувани в Бълагрия (като съюзник) по време на Втората световна война, са участвали само в една въздушна битка, след което позорно са избягали. Отбелязвам, че България влиза във войната (заради кйоето е бомбардирана и е дала стотици жертви) по изричното настояване на Хитлер.
Немските войски - "съюзници" в Егейска Македония изоставят българското население на произвола на андартските чети. Добре че са били италианците да дадат поне оръжие.
Тъй че хич не ми хвали "приноса" на германците към България. Просто са си гледали интереса.
А, както каза навремето Слави Трифонов (въпреки че не го харесвам), ние сме им печелили битките, те са ни губили войните.
цитирай
6. drakulla - От
16.05.2013 16:06
много високоумие сега ни управлява човек, който ще продава свинско на арабите. Щот мнооого сме умни.
цитирай
7. germantiger - ...
16.05.2013 18:37
5. drugi - germantiger пак е полуадекватен
15:36

...

Не ;)
Ползвам блога ти, за популяризиране на "мое" инфо и за "надграждане" в ибнтерес на германското, нищо повече ни по-малко.

Иначе ако аз съм неадекватен, то ти си невеж:

- никой никъде не едоказал по безспорен начин отравяне на Борис от Хитлер
- Макензен баща вярно има негативно "участие" - смазва от бой българина Радко Димитриев на руска служба и водещ руски войски првез ПСВ
- позорното отстъпление на българите от Солун пред приближаващия антантски флот, а не по заповед на геркомандване е известно по света, но само в БГ не
- германците не изоставят никой на гръцките убийци, просто България ВОДЕНА ОТ ИНТЕРЕСА СИ "предава" Райха и той не е обвързан към новия си враг с ниаквки ангажименти

Бисмарк играе за България на Берлинския конгрес, споменал съм го

Като не знаеш нещо - питай - не е срамно!
цитирай
8. germantiger - Поздрави
16.05.2013 18:44
"Та" не ми отговори на въпроса кога бгпешак е освобобждавал нещо германско за германците, както те са го правили със своя кръв за българите?

Вярно, че въпроса ми не е по същината на постинга ти и е спам, за това ако изпитваш невъзможност за отговор си в пълно право да го пропуснеш - не е по темата и няма да питам трети път.

P.S.
Не атакувай личността, а аргументите на другия!
Да ме квалифицираш ти първи в предходен твой рекоментар не е коректно, прощавай, че ти отговорих със същото.
цитирай
9. drugi - Германското ти пречи да видиш истината
16.05.2013 20:47
И информацията, която изнасяш не е коректна.
Цар Борис III, действително не е абсолютно и 100% доказано. Факт е, че скоропостижно си отива от този свят, след като отказва да даде на Хитлер войски за Източния фронт, явно това е преляло чашата, след като не сме си дали евреите да изчезнат в месомелачката на Третия райх.
За Гърция ... нали разбираш колко си в грешка ... организацията "Охрана" за защита на българите от андартските чети е създадена през 1941, не знам за какво изоставяне говориш ... И организацията е създадена защото изродските андарти са оставяни от "съюзниците" да безчинстват над беззащитното българско население.
За въздушната отбрана на София нищо не казваш и знаеш ли защо мълчиш, защото германските пилоти позорно са яли бой и са избягали. Прочети "Ние бранихме тебе, София".
За Макензен ... казах - неговия принос към развоя на ПСВ са видни от отношението му към ген. Стефан Тошев, който генерал е в пъти по-добър военачалник от Макнзен, който, воден от своето високомерие, постоянно е вземал грешни решения.
И не, българин не е освобождавал нищо германско, защото българинът се е борил само за поробените си братя, а германците са се правили на колонизатори и велики войници.
Винаги ми е било смешно да се говори, че Германия е велика военна сила... Колко войни са спечелили след 1870?!?
Както и да е. В определени моменти от историята ни, сме имали общи интереси и сме били заедно, но присъединяването към Германия винаги ни е носило само и единствено нещастия и страдания.

А най-вече не мога да си обясня и да намеря дори и една разумна причина, поради която някой да си помисли, че Хитлер (който е тема на постинга) е от "добрите". Напротив, неговата алчност и безумие доведе в България Червената армия ...
цитирай
10. germantiger - Всъщност на теб ти пречи българското (и не само на теб), АТАКУВАЙ АРГУМЕНТИТЕ НЕ ЛИЧНОСТТА МИ БЪЛГАРИНО!
16.05.2013 21:16
- цар Борис не предлага и не предоставя войски на източния фронт години наред, вкл. 1942г., когато масово съюзниците на Германия участват с контингенти по-големи от 1941г.

- 1944г. почти няма съюзни войски на Източния фронт, освен ограничени румънски и унгарски части - с ползването на сателитни некадърници Германия приключва 1943г. началото след Сталинград.

ДО МОМЕНТА УСТАНОВИХМЕ, ЧЕ БОРИС Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ОТРОВЕН ПО ИЗБОР 1941, 1942 ИЛИ 1943Г. НЕ ДА СЕ ЧАКА - абсолютен аргумент за негерманската намеса във възможното отравяне

- когато правиш и планираш, а после о осъществяваш нещо ти имаш мотиви, варианти за бъдещето и ползване от резултатите. Ако германците бяха отровили цар Борис щяха да се погрижат след това Кирил и регентите да пратят бгвойски на остфронта - това не става - още един аргумент, че отравянето не е германско дело.

...

Макензен баща бие водейки групата армии на центраялните сили в северна Румъния в състав 9 герармия и 1 австроунгармия смазва северна Румъния, превзема в пъти по-голяма от българите територия, ликвидира възможността на румънците за отбрана в Карпатите и достига дори Букурещ. Нещо повече - германски войски завладяват Крайова и дори достигат кражбрежието на Дунав срещу бгграницата като там бгвойски въобще не се бият и не се ангажират.

- Срещу Сърбия 11 герамия, 3 австроунгармия и няколко германски "отряда"/групи превземат Белград, разбиват основните сили на сърбите именно в Сърбия и дори достигат Прищина, докато българите настъпват от Изток. 101 германска пд дори участва при Дойран.

ДО МОМЕНТА УСТАНОВИХМЕ, ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ ОКАЗВАТ РЕШИТЕЛНА ПОМОЩ НА БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ РУМЪНИЯ, КАТО ВЪВ ВОЙНАТА СЪС СЪРБИЯ ИЗИГРАВАТ И РЕШАВАЩА РОЛЯ ЗА ПОБЕДАТА.

...

Ако си чел няколко книги за Макензен баща, защото сина му е чудесен корпусен и армейски лидер през ВСВ (макар да има спор за роялистката му кръв), та макензен е нива над Радко Димитриев - героя, а в двубой с друг бгкомандващ живота не го среща.

НЕ ПРИЕМАЙ ЖЕЛАНОТО ЗА РЕАЛНО, МИСЛИ РАЦИОНАЛНО, НЕ РАЗМЕЧТАНО - УСТАНОВИХМЕ, ЧЕ МАКЕНЗЕН БИЕ ПОСЛЕ И РАДКО ДИМИТРИЕВ ЗАРАДИ КОЕТО ЧУТОВНО ПОРАЖЕНИЕ БЪЛГАРИНА Е УВОЛНЕН ИОТ РУСКИЯ САМОДЪРЖЕЦ И ЦАРЯ ДОРИ НАРИЧА ПОВЕДЕНИЕТО НА ДИМИТРИЕВ И ВОЙСКИТЕ МУ ПОЗОРНО.

...

Като стана дума кой какви войни е печалил след 1870г.:

Германия печели 1870-1871 Френско-пруската
Германия печели Първата Световна в Брест-Литовск с договор подписан от победена "Россия", после я губи пред западните съюзници

България печели Първата Балканска война - толкоз

България ти напомням губи Между-съюзническата, Първата Световна, Втората също като в лагера на губещите я праща дори Съветския съюз.

УСТАНОВИХМЕ, ЧЕ ГЕРМАНИЯ ПЕЧЕЛИ ЕДНА ВОЙНА И БЪЛГАРИЯ ПЕЧЕЛИ ЕДНА ВОЙНА... Германия дори "фиктивно" печели за по-малко от година и на изток

ФАКТ - БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА ОТ ПСВ ПРЕДИ ГЕРМАНИЯ, но няам да ползвам натоварената с "морал" присъда, че я предава - това е некоректно

...

Не Хитлер довежда Работническо-Селската Червена Армия в БГ, води я войната, нейния ход, интересите, геополитиката и на последно място ПОЗОРНАТА ЛИПСА НА БЪЛГАРСКА СЪПРОТИВА. ФАКТ Е, ЧЕ САМО ЕДИН ПАТРИОТ НА КОН С 15 ЛИ БЯХА ЧОВЕКА РАЗЕЗД ПРЕСРЕЩА КАЗАЦИТЕ И Е ПОКОСЕН ОТ КАРТЕЧ, АКО ДОБРЕ ПОМНЯ - САМО ТОЗИ БЪЛГАРИН СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ.

А пропо намирам за правилно, че българска кръв не се е ляла и че България в съгласие с интереса си е съхранила синоветъе и народа си като не е позволила да се бият за Райха или срещу червените калпаци.
цитирай
11. germantiger - Благодаря, че допускаш коментарите ми, очаквах "рестрикция" и триене?!
16.05.2013 21:27
Нашите предпочитания са ирелевантни за истинността!

КОНКРЕТИКА, НЕ ЛАЛАДЖИЙСТВО!

До ммомента моята аргументация е над твоята.
цитирай
12. drugi - Германецо,
16.05.2013 21:43
Скучен си ми. Мога до утре да ти обяснявам, но няма смисъл. И да ми говориш, и да не ми говориш високопарни анализи, за всички е ясно КОГА Е ПОЧИНАЛ царят...
За Радко Димитриев ... това, което той е постигнал при Лозенград, нито един германски офицер никога не би могъл да го постигне. Не забравяй каква гаранция са давали германските фортификатори за построената от тях лозенградска крепост ... е, прусаците може и да не са можели да я превземат, но това явно не важи за българите. :) Факт е, че противно на всеобщото мнение след 1912 година най-добрата армия е българската. Повлияните анализи за победите над Сърбия и Румъния хич няма и да ги коментирам. Ще ти припомня само превземането на друга "непревземаема" крепост - Тутраканската ...
Пък за отбраната на София и "помощта" срещу андартите така и не разбрах нищо.
Друже, не те знам дали си с германска, или друга кръв, ама не ми пука. Аз съм син на най-достойната нация на света и твоите изкривявания на реалността стил БТВ могат само да ме усмихнат :)
цитирай
13. germantiger - Благодаря, че ме зовеш германец - това е гордост за мен както за теб - българин!
16.05.2013 22:12
Можеше да драснеш, че ти губя времето или че позицията ми не те вълнува - това са нелоши похвати.

Благодаря за допуснатите коментари, аз също щес е въздържа от следващи при теб, БЪЛГАРИНО!

Жив и здрав да си, а истината не трябва да доскучава, разбира се, мога и да греша.

Успех в блога, а самия аз не съм почитател на Хитлер - за мен велик политик, но трагикомедия като "военен" какъвто не е бил, не му се възхищавам!
цитирай
14. drugi - Всеки с мнението си
16.05.2013 22:26
Аз коментари не трия. Бутонът "изтрий" е за тези, които нямат аргументи.

А колкото до Хитлер - това е най-голямото бедствие за Германия. Не знам дали някой е нанасял по-големи вреди на тази нация от него.
цитирай
15. aman - Българската историческа памет е ...
17.05.2013 14:52
Българската историческа памет е тежко наранена и затова и силно шизофренна. Нацията е разделена драматично, а образователното ниво и нивото на осмисляне на наученото в добавка с извратения ни интелектуален и политически елит довършват останалото. Така както си имаме град "Димитровград" и хиляди булеварди "цар Борис ІІІ ОБЕДИНИТЕЛ!!!!!!!! Щеше да е, а за съжаление има и достатъчно народ дето да се радва, ако Варна си беше останала Сталин, а пък примерно Бургас беше кръстен Хитлер. Само в много сбъркана от гледна точка на историческо и ментално себеусещане нация и неин елит може в столицата й да има един единствен значим паметник на неин държавник (при 1300 г. история) и той да е с нарязана глава, да се си джиткаш по бул. "Никола Вапцаров" и по "Цар Борис ІІІ", единствения паметник на великата ти армия да е за братоубийственото клане на Владая, срещу парламента ти да стои паметник на чужд цар, па макар и Освободител, най-големия ти храм да носи името на висш татарски служител, а на най-красивото място в центъра да се кипри паметник на армия окупаторка от държава, която не съществува, носител на режим, който е обявен за античовешки, пред НДК да стои бутафория, която се казва "паметник на св. братя Кирил и Методий", на който на чист български под смачканите им и набучени на вилици глави да пиш "гъз и ташак", да се чества едновременно преврата на 9 и луков марш и т.н. и т.н.

А и този грамотен недограмотен да пише на български глупости. Че кой германски войник е загинал, за да защити нещо българско или пък е освободил нещо българско и го е дал на българите безкористно. А Сръбско-българската война германците ли я спечелиха, кой спря българската армия да завладее Гърция през ПСВ, кой разби правените от германци "непревземаеми крепости", а и гони германците чак до Австрия. Да сравняваш Германия с България при историческите дадености и изходните позиции в 19-20 век е такава нелепост, че ако го минеш през средно претеглено германците срещу нас да тичат не могат ни стигнат!
цитирай
16. germantiger - ...
17.05.2013 20:26
15. aman - Българската историческа памет е ...
14:52
А и този грамотен недограмотен да пише на български глупости. Че кой германски войник е загинал, за да защити нещо българско или пък е освободил нещо българско и го е дал на българите безкористно. А Сръбско-българската война германците ли я спечелиха, кой спря българската армия да завладее Гърция през ПСВ, кой разби правените от германци "непревземаеми крепости", а и гони германците чак до Австрия. Да сравняваш Германия с България при историческите дадености и изходните позиции в 19-20 век е такава нелепост, че ако го минеш през средно претеглено германците срещу нас да тичат не могат ни стигнат!

...

Никой и ничий войник не дава нещо!
"Дават и раздават" политиците и интересите.

Става дума не за дал-недал, а за факта - с германска кръв България получава за администриране част от западните покрайнини,, егейска/западна Тракия и дори острови в Егейско море. Разбира се, че ще "ти дават" с корист - ти какво очакваш - някой да ти длъжен ли?!

...

До Австрия през ВСВ българската амиря стига с немалко срамни поражения и епизоди:
- пропускам изнасилванията на унгарки
- безумната бгатака срещу мюсюлмански сс в град, после и в ръкопашен бой погром
- идиотската атака на бг срещу мост в австрия пред германски картеч
- изтребването в засада на цяла бгтанкова колона от германци в първата фаза на войната
- горящите бгтанкове на насип в Унгария и спасяването само на един изпаднал в шок
- епизоди с германски снайпери задържали цели бгроти за повече от ден

- Няма непревземаеми крепости, всеки фортификационен елемент, система или фортансамбъл се реализира с войски, сама фортификация не се пази. Безспорно превземането на Одрин, всъщност пробива в Източния сектор и завземане на фортовете Айвазбаба, Диджийолу, Кестенлик, проникване в тила на Коручешме, Йълдъз и Топйолу е изумителен подвиг. Във всеки случай не прочетох никъде и от никой цитат и източник къде германец е заявил непреземаемостта на Одрин, къде и кой си е направил тази наивна декларация споменавана но НЕ ЦИТИРАНА В БГИСТОРИОГРАФИЯТА - инженер ли е бил или полеви командир или просто РЕКЛАМА?

- със Сръбско-Българската война какво общо има Германия? Каквото българите с австро-пруската от 1866г. примерно или?! Сръбско-Българската са намесени Русия и Австро-Унгария - знаеш го, нали?

- През ПСВ никой българин не би превзел цяла Гърция - не приемай желаното за реално, мисли рационално:: ландшафт, флот и липса на такъв, комуникации свърхвъзможното за тогавашния бгтил, помощ от Антантата за гръчкия главоч.

- Не четеп внимателно - вчера писах, че в бол световни книги не германска заповед е причината българите да се изтеглят от Солун, а тяхното бягство пред приближаващия и готов за обстрел западен флот. Има още немалко детайли, които не се коментират в бгисториографията, но ако ги прочетеш сред "външни" автори "бая" ще те учудят и не ще ти харесат.

Победите на бгоръжието предполагам ги знаеш, но споменатото от мен едва ли - за това него ти пиша, а и полемизираш с мен.
цитирай
17. germantiger - ...
17.05.2013 20:38
НЯМА СПОР, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК НЕ Е ЗАПЕТНИЛ ИМЕТО СИ С НАСИЛИЕ КАКТО ВСЕКИ ДРУГ ЕВРОПЕЙСКИ ВКЛ. ГЕРМАНСКИ.

В Третата българска държава българите постингат много победи, някои чутовни и твърде малко епизодични поражения в тактически мащаб (които са факт в абсолютна всяка война).

Без съмнение направеното от гърци, сърби и турци над българското население след различни войни след Освобождението е ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИ.
цитирай
18. germantiger - ...
17.05.2013 21:40
С първата част на коментара ти aman сънм за съжаление абсолютно съгласен!

За споменатите от теб абсурди не съм се замислял и това, че не съм е повече от показателно и отрицателно в случая за мен (и не само мен, а масово).

Споделям същината на твоето мнение, не съм съгласен с детайлите.

Да ме прощаваш.
цитирай
19. oranjevia - Не се запенвай толкова тигре. Хи...
17.05.2013 21:50
Не се запенвай толкова тигре.Хитлер си е злодей в световен мащаб,но не чак толкова по отн. на България-дава Македония под бълг. администрация,съдейства за връщането на южна Добруджа от румънците.Колкото до войната-тя си е война-редуват се периоди на велики победи с периоди на големи осирания при всички воюващи.Накрая абсолютно печеливши са обаче гаргите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083725
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол