Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2015 11:59 - Илюзията ВМРО
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 2982 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 10.05.2015 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Каква асоциция предизвиква у Вас комбинацията от 4-те букви?
А каква предизвикваше преди?
И при мен е така.
Когато през 90-те името се появи в публичното пространство, то предизвикваше изблик на позитивен и градивен национализъм. Еуфорията беше дотолкова голяма, че във ВМРО себеше влял цветът на българската патриотична интелигенция. Това беше преди. (И аз съм бил част от тази еуфория)
Днес ВМРО-БНД е символ на пошлост и безпринципни коалиции за повечето, които са се докоснали...
Пътят от преди до днес беше динамичен и интересен. Изключително странни и безпринципни коалиции на национално равнище и по места успяха да отвратят почти всички, които от любов към България се бяха присъединили. А авантюрата с Бареков окончателно показа и на най-твърдоглавите оптимисти, че ВМРО-БНД е структура, неспособна да се промени и излекува. Всъщност, не е пресилено да се каже, че ВМРО-БНД е бичът на българският патриотизъм и най-успешния негов враг. "Успехът" е много лесно обясним. Декларирайки себе си за националисти, "патриотите" творят толкова много умнотии, че вече масовото мнение за патриотизма е негативно именно защото хората правят асоциации с ПП ВМРО-БНД.
Но принизяването на думи като национализъм и патриотизъм не е единствената "заслуга" на "войводите" (както обичат да се наричат, принизявайки стойността на поредната дума).
Исторически ВМРО е организация, която се е борила за духовно и политическо освобождение на Българска Македония. Днес тези, които са си пришили името на славната организация се борят много силно по масите. Ако се поразходите из профилите на активистите, ще се изненадате от огромното количество снимки на всякакви трапези из всякакви точки на българското етническо землище. И лозунги. Страхотни лозунги със срахотни послания, които обаче се разтварят във въздуха, в момента, в който "войводите" се надигнат от съоветната маса. ВМРО-БНД в момента ползва множество имоти, включително, но не само "Македонския културен дом", на "Пиротска" 5 в София. Знаете ли каква е историята на тези имоти - до голяма степен те са буквално отгладувани от бежанците от Македония. Отгладувани са, за да има от какво да се издържа каузата на българщината в Македония. Днес глад няма. Имотите, владяни от партия и фондация вмро са източник на пиршества, банкети, тежки трапези и ... Какво да се направи, умни били (от ВМРО-БНД), успели да вземат имотите. На мен не ми е болно за тях. Нито съм орал, нито съм копал за тях, нито пък имат нещо общо с патриотизма, който е записан в гените ми. Гнусно ми е обаче, когато всякакви сътрапезници започнат да ме питат знаел ли съм колко пари давал тоя или оня войвода...
Колко пари дават? И колко от тях са лични? Защото с приходите от "Македонския дом" и другите имоти, всеки може да си патриотарства. Ама колко от тези патриотарстващи биха могли да продължат ако го няма рога на изобилието на отгладувания "Македонски дом"? Въпрос, на който отговор няма да получим, защото потребителите на това изобилие вероятно няма да се осмелят да се пуснат от рога и да проверят на свободния пазар на труда каква е собствената им стойност ... 
Не е само това. Използвайки имотите на македонските българи, потребителите би следвало да лягат и стават не с идеята за коалиции и политически назначения. Трябва денем и нощем да се борят за каузата на българщината в Македония. За тази кауза, за която бежанците от Македония отгладуваха "Македонския дом". Да се борят, не с тагвания от маси, а реално. Да разработват стратегии и доктрини и да ги реализират, да протягат ръка и дават помощ и надежда. Трябва... но какъв е резултатът? Ужасен.
Ужасни са и посланията, които ВМРО-БНД дават (или по-скоро не дават). От няколко дни Македония се тресе. Протести, провокации, стрелби, жертви. Какво казват по стените си потребителите? Нищо! Все едно на югозапад от нас нищичко не се случва. А в сайта им едва-едва има някакво ТВ участие на евродепутата. В общи линии става въпрос за очарователно развита "теория на общия лаф". Но позиця, призив, действия, към настоящия момент (по пладне на 10 май 2015) не виждам.
Знаете ли какво значи това? Значи много различни работи.
За тези, които са подложили отворена уста под рога на изобилието, значи, че само ВМРО-БНД се бори... (някои битки са успешни по трапезите).
За мен обаче значи, че ВМРО - БНД е една илюзия. Илюзия за патриотизъм, илюзия за нещо хубаво и позитивно за българския народ. Илюзия, която е по-лоша и от най-лошия враг, защото от него можеш и знаеш, че трябва да се пазиш. А илюзията ти дава фалшиви надежди и послания, докато... не се удавиш в блатото на отчаянието, защото си разчитал на илюзионистите.
За мен ВМРО-БНД са по-вредни за българското общество от БСП и ДПС
Защото БСП и ДПС поне ги знаеш ...



Гласувай:
3



1. felixedmundovich - Кво ВМРО, кви пет лева...?!
11.05.2015 09:20
Няма да открия топлата вода ,колелото, Америка ,или СССР- /жалко ,ако някой все още си мисли ,че в Отечеството ни има партии/-има една партия с множество метастази и вътре ченге до ченге, между ченгетата пак ченгета , крадци и убийци! ... ако имаше ВМРО ,всичките тия - в рамките на добрата стара тратиция-щяха да бъдат провесени с главата надолу по стълбовете на София !!!
цитирай
2. karavelov - Поредната словоблудщина на неу...
14.05.2015 08:45
Поредната словоблудщина на неуспял да се реализира бивш член на Организацията!?
цитирай
3. drugi - Коя организация?
15.05.2015 12:11
Karavеlov, коя организация имаш предвид? Партията или фондацията?

karavelov написа:
Поредната словоблудщина на неуспял да се реализира бивш член на Организацията!?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083932
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол