Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 17:11 - Цар Самуил в устата на „вредителите“
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 6505 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 07.06.2015 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Утре великият български цар Самуил, водил 40-годишна битка за самостоятелността на България ще има паметник.

Цар, по времето на който в България са били и днешните Косово, Албания, Черна гора и т.н.

Цар, който е обичал своите сънародници като свои деца и който е починал от мъка, гледайки ослепените си войници.

Царят, който, безспорно, е една от най-великите личности в нашата история, вече ще се радва на заслуженото уважение и благодарност от поколенията. Идеята е от 2014 и досега, като че ли нямаше никакъв проблем за нея. Досега. Сега започна истерията – да видим защо?

Важно е да се отбележи, че паметникът не струва и една стотинка на българския данъкоплатец (по-долу ще разберете защо казвам, че е важно). Финансирането е изцяло от д-р Милен Врабевски. Чували ли сте за него? Най-вероятно не сте. Ама за Манол Глишев, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и т.н. със сигурност сте чували...

Д-р Милен Врабевски е човек, който със собствените си две ръце е успял да постигне просперитета, на който се радва. Спечелил е достатъчно, за да може да живее в охолоство. Но и достатъчно, за да може да помага на каузата, която явно заема съществена част от философията му – каузата „БЪЛГАРИЯ“.

 

Няма да влизам в детайли какво точно прави, че ще отклоним много темата. Ще кажа само че този човек с парите, които сам е изкарал, е направил повече от абсолютно всички организации, твърдящи да са патриотични. Запитайте гугъл за подробности и ще се смаете. A за да поставя черешката, ще Ви обърна внимание върху факта, че медиите не просто не го канят, а правят чудеса от храброст да попречат на обществото да разбере, че има и такива българи.

 

Та, доктор Милен Врабевски, виждайки нежеланието или непаричието на официалните власти, взе нещата в свои ръце, бръкна в джобовете си и ... уважението към цар Самуил предстои да бъде материализирано.

И ... изведнъж, няколко дни преди това да се случи, разни хора и медии взеха да се изказват като последна инстанция.

Медиите са ясни на кой бог се кланят.

 

Хората обаче са още по-странни. Защото става въпрос за хора, които не знам колко пари са дали от джоба си за общото благо, ама ... някой, вероятно, дава много пари, за да ги промотира като люде, които представляват последна инстанция на обществото по много въпроси...

 

Започвам с „Дневник“. Тая медия, дето е собственост на една от странните личности в нашето общество е едно грандиозно противоречие в редакционната си политика. Въпреки че се списва що-годе качествено, много от посланията, които дава, са откровено вредни за развитието на обществото ни. Въпросният електронен ... плат преди около година нямаше нищо против вдигането на такъв паметник. Но ... сега изведнъж реши да „изригне“, като налее вода във воденицата на квазиполезните обществени известности.

Забелязах, че и Манол Глишев е решил да покаже, че освен всичко останало се самовъзприема като специалист и по скулптурна естетика ... Не го знам защо смята, че обществото се интересува от безкрайните му словесни и деятелни активности (идва ми на акъла „полюции“ да кажа, ама не знам колко е възпитано). Нямам идея и как така медиите, които забравят да споменат, че съществува човек като Милен Врабевски, не само са чували за Манол Глишев, ами го врат в очите на хората и се опитват да сугестират хората, че той е човекът... Той, ама защото така казват медиите, дето били на няКОЙ. Да се чудиш КОЙ има изгода от това, народа да вярва, че Глишев е подходящ пример за подражание.

Няма да отделям повече време и символи на тоя „модерник“, а ще премина към следващия – Карлос Контрера. Активстът на т.нар. ВМРО не го познавам лично. Факт обаче, че е останал в тази „организация“, за мен е повече от показателен за измеренията на патриотизма му...

Неслучайно съвременното четирибуквие е напуснато от хиляди достойни хора. И неслучайно е известно в патриотичните среди като МВРО.
За да няма съмнения по въпроса, като юрист ще ви кажа, че сегашната „организация“ НЕ Е правоприемник на великата организация, водена от Иван Михайлов. Просто узурпира името ѝ и заблуждава хората, които не са наясно.
Та Контрера решил и той да се изкаже като инстанция по въпроса с паметника на цар Самуил. Хубаво казал, ама хората като мен не забравят, че партията на Контрера проповядва патриотизма доста интензивно по трапезите; чат-пат веят байраци и понякога повтарят като мантра две-три словосъчетания, дето от безкрайна употреба от тези хора, са станали прекрасно сравнение на понятието „куха фраза“. Няма да се напъвам да питам Контрера защо неговата „организация“ не прави това, което прави д-р Врабевски с парите, изкарани с личен труд. Явно че т.нар. в това отношение е по-голям скъперник на чуждите пари, отколкото Милен Врабевски на своите...

За мен фейлетонът на Карлос Контрера не е проява на патриотично достойнство. Приемам го като „с чужда пита, помен прави“. Т.е. с парите на Врабевски и благодарение не умници като Глишев, безплатен PR си прави.

Но докато Контрера ми е почти безвредно дразнещ, то неговият вожд си е направо смайващ. Днес случайно видях, че тяхната „организация“ била поканила ... Никола Груевски на откриването на паметника.

Представяте ли си?

ГРУЕВСКИ!!!

Човекът, чийто режим се превърна в синоним на антибългарщина в Македония. И той, моля ви, бил поканен. При това поканен не на нещо, дето Каракачанов го е платил със собствени (или на фондацията си) пари. Ами на паметника, финансиран със средства от доктор Милен Врабевски...

Ах ... как всички достойници са се впрегнали в „боядисване“ на събитието с лайняни краски... Ах ... как не мога да ви понасям. И не съм само аз.

Какъв е изводът ли?
Изводът е, че въпреки неистовите опити на медиите и на „общественици“ като гореописаните, България има своите достойни хора. Някой ден ... когато финансовите реки, каращи медиите да проповядват антибългарщина спрат ... много хора ще ги е срам не просто да ходят по улиците, ами... да се гледат в огледалото.

А ако не ги е срам?
Ако не ги срам, хората ще ги е гнус да се приближат до тях.


Бог да пази България и хората, които ѝ помагат да се излекува от болестите на пропагандата! 




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. schumpov - До сега несъм чул да има комунист ...
07.06.2015 18:34
До сега несъм чул да има комунист дарител или патриот. Грабители, убиици, интернационалисти, безродници да , но комунист дарител няма.
цитирай
2. kirilcypress12 - Моите поздравления
07.06.2015 21:43
за хубавия постинг, и сте прав че за самия дарител едва ли ще се чуе ,но за всички останали "известни" ще се пише и чува тяхното не особено "ласкателно" мнение за паметника.
Много успехи занапред Ви пожелавам!!!
цитирай
3. mglishev - А по същество?
07.06.2015 22:26
Доста подробно обясних защо статуята не струва.
цитирай
4. drugi - Не е статуя, а паметник.
07.06.2015 23:03
И, колкото и да ти се иска, никой не те е възнаградил с правото да се изказваш като последна инстанция по всякакви въпроси, включително по естетика. И то при положение, че не си ги давал ти парите, а не са и от данъци.
А и ... между другото, забелязах, че и PR отделът на гротескна мрежа се е включил.
Нали разбираш, че ние десните, градивни патриоти нямаме никакво съмнение на КОЙ господ се кланят тези, дето медиите на #КОЙ ги обичат!
цитирай
5. panazea - За д-р Милен Врабевски нищо не знам , но шапка му свалям ,
07.06.2015 23:38
за доброто , което е направил и ще направи.
Останалите ги знам и нямам думи! А за Глишев ще се въздържа от коментар , за да не загубим добрия тон!
И въпреки всички маскари нещо хубаво става в България! Дай Боже повече хора като Врабевски!
цитирай
6. kbalenciaga - Защо не може да се каже истината, без политически пристрастия???
08.06.2015 13:30

Просто този паметник е недоразумение!

Естетиката, цялостното излъчване, несъответствията...
Изобщо пълна простотия!

Този "творец" може в двора си да направи паметник на жена си, на тъща си, на баба си както си иска. Но да направи паметник на цар Самуил по този начин, НЕ МОЖЕ!

Толкова ли е трудно да се разбере това?
цитирай
7. drugi - Няма политически пристрастия
08.06.2015 20:50
Всички харесваме паметника. Всички, освен нихилистите.

Глишев, опорните точки на вашите вдъхновители се разбиха в стоманата на българския патриотизъм. За никой вече няма съмнение на КОЙ служите.
цитирай
8. panazea - Нека разделим мненията така :
08.06.2015 22:20
1. Мнението на тези , на които не им плащат и имат собствено мнение.
2. Мнението на тези , на които им плащат , за да имат определено мнение !
Какво им даваха сега ? Грантове ! Както и да го наречеш , те са си майкопродавци . Не са нито първите , нито последните ! Този път , пък и занапред , НЯМА ДА УСПЕЯТ ! Панацея
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2083711
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол