Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2018 23:52 - Господин Местан, престанете с провокациите
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във "фийда" ми попадна публикация, касаеща становище на Лютви Местан за плочата на Атанас Семерджиев. И тъй като аз лично смятам последния за мрачна фигура в българската история, а идеята да му се построи паметник - за скандална, реших да видя какви ги е казал/написал Лютви Местан.
Докато кимах одобрително (защото партиецът също е против), прочетох такава глупост, че се задавих. 
Става въпрос за ей това словосъчетание " ... въпросът за статут на национално малцинство за турците и мюсюлманите в България". 
Въпросът, че Конституция ни урежда индивидуални, а не колективни права е "дъвкан" и няма да се спирам на него. Скандалното тук е провокцията за мюсюлманско национално малцинство.
Мисля, че и за по-неуките е ясно, че ислямът е религиозна, а не национална категория. 
Да си мюсюлманин по вяра е едно, но да твърдиш, че някой е такъв по народност, е глупост, при това кървава, както се видя преди коло 20-ина години, не твърде далеч от нас (в Босна). Не виждам как и защо искате да отделите мюсюлманите, които нямат майчин турски език в отделна национална група и не знам дали не осъзнавате, че тази популистка и провокативна пътека води към изолация и страдания за тези хора, чиито права уж търсите. 
Господин Местан (или може би, другарю агент Павел, нали така е било до 1989), тези провокации действително дразнят. Но няма да имат резултат. И знаете ли защо? Защото всички, които живеем в Бълграия, независимо от това дали майчиният ни език е български, турски, арменски и т.н., сме толерантни хора. Ние живеем заедно, живеем от векове и знаем как да го правим. Нищо не ни разделя, защото всички заедно, но и всеки по неговия си начин искаме да направим България просперираща държава за пример. А жалките опити на хора като вас, дето се опитвате да ни скарате "за няколко електорални сребърника повече", са част от причините да не се движим толкова бързо, колкото искаме, колкото можем и колкото заслужаваме.
И ти, който от 1993 си част от ДПС, и безспорно знаеш каква е сърцевината на тази партия; ти, който повече от две години си бил начело на същата тази партия, да ми се правиш на морален стожер и коректив ... айде, моля те! Плувай си там в блатото на свобствената низост или пък височина и не се опитвай да всяваш напрежение сред различните групи от моя народ!

А иначе, за комунистическия генерал Семерджиев. Аз съм възмутен от идеята да му се вдигне паметник. Възмутен съм, защото знам какви ги е вършил. Възмутен съм, защото съм българин. 

Без особено уважение,
един избирател



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2091723
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол